ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
Moje obserwowane tematy znikaj?
Spaik
Witam. Mam pytanie odno?nie supportu PF. A wi?c chodzi o obserwowane tematy na forum. Mam dziwne wra?enie ?e w moim profilu one znikaj? po jakim? czasie. Jak to z nimi naprawde jest ?
Edytowane przez Spaik dnia 05.11.2009 21:55:51

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 19:34:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Plik footer.php, linia 29:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spaik
Czyli jezeli minie 600 lat od ostatniego postu ? Jak to jest ? Mozna prosciej?

Pieka
1209600 = 2 tygodnie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spaik
Trzeba by?o tak od razu Smile Dzieki

zezol
Te? mnie to irytowa?o - dlatego przesta?em 'obserwowa?' tematy.
Mo?na wiedzie? po co te tematy s? usuwane? Ja gdy tego u?ywa?em s?u?y?o mi to jako "ulubione tematy", no ale nie ma jak, skoro same si? usuwaj? i traci?em dodawane tematy.

Pieka
To jest standard w PHP-Fusion, wystarczy zajrzec do wlasnego pliku footer.php.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zezol
Dobrze, ale do?? nie-trafny i nie-przemy?lany standard... Gdzie bym nie u?ywa? tej funkcji na innych forach, to tematy s? i b?d? zapisane (obserwowane) a nie b?d? si? usuwa? po prostu bez mojej wiedzy. Skoro chc? je obserwowa?, to nie chc? znowu, aby po 2 tygodniach czy jakim? czasie same si? usuwa?y - chyba nic w tym dziwnego Wink.

PS. Mo?e lepiej by?oby usun?? t? linijk? na supporcie?
Edytowane przez Pieka dnia 04.11.2009 23:00:13

Pieka
Ta linia nie jest od parady, czy dla kaprysu. Dodatkowe, w wielu przypadkach zbedne rekordy w bazie nie sa wskazane. A wielu uzytkownikow zapamietuje tematy i zapomina o nich, jedni na dlugi czas, inni za zawsze.
Odpowiadajac na Twoje pytanie, w najblizszym czasie nie planujemy zmian w tej materii. Moze w przyszlosci.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spaik
zezol napisa?/a:
... Skoro chc? je obserwowa?, to nie chc? znowu, aby po 2 tygodniach czy jakim? czasie same si? usuwa?y - chyba nic w tym dziwnego Wink.

PS. Mo?e lepiej by?oby usun?? t? linijk? na supporcie?

Dok?adnie zezol Smile skoro je dodaje to znaczy ze chce je ogladac, a nie po to by po 2 tygodniach automatycznie sie usywaly... zdecydowanie to nie byl trafiony pomysl.

Gander
Moja opcja to "Jest to bardzo irytuj?ce". Mam na supporcie kilkana?cie tematów powi?zanych z moimi wtyczkami i modyfikacjami, a nie mam czasu codziennie przegl?da? forum celem sprawdzenia czy kto? co? dopisa?. Na szcz??cie kto? wpad? na genialny pomys? by utworzy? powiadomienia e-mail, wysy?ane gdy kto? dopisze posta w danym temacie. Ma tak? opcj? chyba praktycznie ka?de, obecnie rozwijane forum na ?wiecie. I prawie na ka?dym skrypcie forum, gdy aktywuj? sobie powiadamianie to mog? by? pewien ?e dostan? powiadomienie tak d?ugo jak dany w?tek b?dzie istnia?. Wyj?tkiem od tej regu?y jest skrypt forum PHP-Fusion, który automatycznie czy?ci powiadomienie po 14 dniach! Doprawdy, nie mog? uwierzy? ?e kto? wpad? na tak idiotyczny pomys?...

Nawet gdyby to by?o podyktowane obci??eniem / zape?nieniem bazy to 14 dni to wyj?tkowo paskudny dowcip. Je?li ju? nie mo?e by? to do?ywotnie powiadamianie, to niech to b?dzie rok, w skrajnych sytuacjach pó? roku.

Tym postem bardzo ?adnie prosz? administracj? polskiego supportu php-fusion o zwi?kszenie czasu wa?no?ci powiadomie?.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 04.08.2013 16:19

gander.solutions
Pieka
Adam, juz o tym swego czasu pisalismy, wiec po co ten temat? http://www.php-fu...d_id=27211

Poza tym, co watek dotyczacy Supportu robi w propozycjach? Nie ma dzialu wewnetrznego?

PW od moderatora:

Edytowane przez Pieka dnia 12.12.2010 16:06:53
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Ankieta jest ?le skonstruowana. Nie mów, ?e na studiach nie mia?e? jakiej? metodologii bada? czy czego? podobnego. Przejd? do wyja?nie? - brakuje opcji dla osób, którym owe ustawienie nie przeszkadza.
Reszt? Przemek ju? powiedzia?.

PW od moderatora:

Edytowane przez jantom dnia 12.12.2010 16:13:57

http://jantom.info
Gander
Sorry. przegl?da?em forum w poszukiwaniu takich w?tków ale chyba ten przegapi?em. Niemniej, przede wszystkim zale?a?o mi na ankiecie, by dowiedzie? si? jak du?ej liczbie osób to przeszkadza, a jednocze?nie prosi? was, administracj?, o zmian? tego ustawienia. Pieka pisa? tam o du?ej liczbie niepotrzebnych danych, z czym nie mog? si? zgodzi?. Z tego samego powodu mo?na by kasowa? tematy, których nikt nie odwiedza? od 2 tygodni...

PW od moderatora:

gander.solutions
jantom
Napisz o tym na Dev - Starefossen i Philip s? do?? otwarci (przynajmniej w porównaniu do Digiego) na inne koncepcje, je?li je dobrze przedstawi?. Mo?e uda si? ustali?, jaki cel przy?wieca? przy tworzeniu tego ustawienia, ew. przeniesienie si? je do bazy danych.

PW od moderatora:

Edytowane przez jantom dnia 12.12.2010 17:01:29

http://jantom.info
Pieka
W dniu dzisiejszym ca?kowicie wy??czy?em opcj? usuwania tematów z listy obserwowanych. Jak to mówi? "lepiej pó?no ni? wcale" Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl