ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie dzia?a przypomnienie has?a: Nie mo?na wywo?a? funkcji mail()
Dobromir78
Witam!

Z góry przepraszam, je?li temat ju? by? wa?kowany, ale wnikliwie szuka?em i nie uda?o mi si? znale??.

By?o wiele w?tków o nie dzia?aj?cych mailach. U mnie wszystko ?miga bez problemów (cho? nie przez SMTP, bo tu jednak nie ?miga, mimo ?e w HOME.PL twierdza, ?e ich serwery obs?uguj? t? funkcjonalno??). No w?a?nie, jednak nie wszystko.

O ile bez problemów przychodzi mail z linkiem do aktywacji, mail z powiadomieniem o aktywacji czy nawet mail wys?any z formularza "Kontakt", o tyle pro?ba o zmian? has?a ko?czy si? u mnie komunikatem:
"Nie mo?na wywo?a? funkcji mail(). Sprawd? konfiguracj? serwera.

Na Twój adres e-mail wys?ano wiadomo?? potwierdzaj?c?. Kliknij na znajduj?cy si? w niej odno?nik, aby wybra? nowe has?o."

W sumie 2 sprzeczne informacje (nie wysz?o i wysz?o). Efekt jest taki, ?e jednak ?aden mail z nowym has?em nie dochodzi. Skoro wysy?anie maili w ogóle dzia?a (jak pisa?em wy?ej) to zak?adam, ?e to nie wina sendmail_include.php ani class.phpmailer.php, ale raczej samego pliku lostpassword.php.

Co mo?e by? nie tak?

Na marginesie: próbowa?em temat naprawi? ?ci?gaj?c i instaluj?c najnowszego PHPmailera, ale bez zmian.

Z góry dzi?ki za sugestie.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 13.11 - 12:19

Edytowane przez Pieka dnia 13.11.2009 12:21:10

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 06:46:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
ostry38
Masz wyra?nie napisane ?e funkcja mail jest nie dost?pna ;)
I poka? co zwróci ten kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez ostry38 dnia 13.11.2009 13:52:24
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Dobromir78
Ostry38: dzi?kuj? za ten kod - wklei?em, uruchomi?em, rezultat:

Funkcja mail jest dostepna na serwerze.

co mnie specjalnie nie dziwi, bo - jak napisa?em wcze?niej - inne maile organizacyjne/systemowe z PHP Fusion przychodz?, a jedynie nie z formularza przypominania has?a.

I co teraz? Przegl?da?em kod ze sto razy, ale nie jestem bieg?y w php i bez pomocy nic nie naprawi? sam. Sad

ostry38
Szczerze mówi?c sam nie wiem, lecz mia?em taki przypadek ?e mail wys?any ze strony [aktywacja konta] doszed? dopiero na 2gi dzie?. Smile
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Pieka
Nadpisz ten plik oryginalnym, pobranym z najnowszej paczki i sprawdz. Ewentualnie przypomnij sobie, czy czegos zwiazanego z e-mail nie modyfikowales etc. Zasadniczo, skoro dziala kontakt, rejestracja, powiadamianie o wiadomosciach i postach, to sila rzeczy przypomninie hasla rowniez powinno dzialac prawidlowo.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Dobromir78
OK, ale zarówno serwer jak i skrzynka, na któr? powiadomienie ma trafi?, s? na tym samym serwerze w Home.pl. Wszystkie maile, które z PHP Fusion jednak jako? dochodz?, robi? to w u?amku sekundy. Wykluczam opcj? maili zaginionych w kosmosie Wink. Zreszt?, sk?d? si? ten komunikat b??du bierze...

Ech... Panowie admini, wielka pro?ba o pochylenie si? nad t? zagwozdk?.

Pozdrawiam,
D.

Wiadomo?? doklejona:
Pieka napisa?/a:
Nadpisz ten plik oryginalnym, pobranym z najnowszej paczki i sprawdz. Ewentualnie przypomnij sobie, czy czegos zwiazanego z e-mail nie modyfikowales etc. Zasadniczo, skoro dziala kontakt, rejestracja, powiadamianie o wiadomosciach i postach, to sila rzeczy przypomninie hasla rowniez powinno dzialac prawidlowo.

Wcze?niej na to wpad?em i wgra?em lostpassword.php od nowa. Nowszej paczki nie ma, bo instalka by?a od zera (bez upgrade'u) z PHP-Fusion v7.00.05 Core PL. Nie modyfikowa?em ?adnych plików, oprócz wspomnianej aktualizacji PHPmailera (pliki class.phpmailer.php oraz class.smtp.php + katalog language), któr? to aktualizacj? wykona?em, gdy? oryginalnie za??czony w paczce phpmailer te? nie dzia?a?.

Je?li chcia?oby Ci si? przetestowa? jak to wygl?da w praktyce, zerknij na www.ilpc.pl i spróbuj si? zarejestrowa?.
Edytowane przez Dobromir78 dnia 13.11.2009 14:29:02

dix37
Funkcja jest dost?pna na moim serwerze.

Zamieni?em sendmail_include.php i class.phpmailer.php z najnowsze paczki.

Nie zmienia?em nic w plikach odpowiedzialnych za email.

A mino to nie dzia?a przypomnienie has?a ani kontakt:
"Nie mo?na wywo?a? funkcji mail(). Sprawd? konfiguracj? serwera. "

Edytowane przez Pieka dnia 28.12.2011 19:50:28

http://www.sms.sandomierz.opoka.org.pl/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl