ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
B??d: Table 'fusion.DB_ARTICLES5' doesn't exist po zaznaczeniu szukania na ca?ej stronie
Ashnah
Witam.
Mam problem z wyszukiwrk?.
Sklonowa?am Artyku?y (Articles5) i doda?am je do wyszukiwarki. Nazwa?am je Materia?y szkoleniowe. Wszystko dzia?a dobrze je?li wyszukuj? zaznaczaj?c konkretny dzia?, je?li jednak zaznacz? Ca?? stron?, wtedy wyskakuje b??d: Table 'fusion.DB_ARTICLES5' doesn't exist jak na screenie poni?ej

images44.fotosik.pl/228/9c733d7fcc94a117m.jpg

Nie wiem jak ugry?? ten temat, bo kiedy dodawa?am przez dodatkow? stron? wpis do bazy nie wyrzuca?o ?adnych b??dów. Poza tym mog? normalnie zak?ada? kategorie dla tych artyku?ów.

Kiedy zaznaczam Akty wewn?trzne (Articles) to po klikni?ciu Szukaj zaznaczenie automatycznie przeskakuje mi na Materia?y szkoleniowe (Articles5). A kiedy zaznacze Materia?y szkoleniowe to wy?wietlaj? mi si? wyniki wyszukiwania z Akty wewn?trzne. Dziwne to troch?, bo dodawa?am wszystkie wpisy w wyszukiwarce zgodnie z instrukcj? Pieki http://www.php-fu...ost_136661
Macie mo?e jakie? pomys?y?
Edytowane przez Pieka dnia 17.11.2009 09:20:50

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 01:45:38
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Masz dwie mozliwosci:
  1. Nie dodalas wpisu do pliku multisite_include.php.
  2. Dodalas wpis, ale bledny np. zamiast DB_ARTICLES_5 wpisalas DB_ARTICLES5.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ashnah
W multisite_include.php doda?am wpis

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wpis dodania Articles5 do bazy danych wrzuci?am do za??cznika
Ashnah dodał/a następującą plik:
dodanie_wpisow_do_bazy_articles5.rar [761Bajtów / 487 Pobrane]

Edytowane przez Ashnah dnia 17.11.2009 09:44:24

Pieka
Gdyby bylo jak piszesz i wszedzie podane wlasciwe dane, to by w bledzie nie zwracalo ARTICLES5 i nie bylo zadnego problemu. Zapomnialas o podkreslniku "_", z tym, ze nie w pliku multisite_include.php, tylko w search_articles5_include.php. Sprawdzaj zawsze wszystko dokladnie, to unikniesz tego typu bledow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ashnah
Faktycznie. Niedok?adnie przerobi?am plik search_articles5_include.php. Poprawilam i wszystko dzia?a.
Bardzo dzi?kuj? za pomoc Smile

Nadal jednak przy zaznaczeniu w wyszukiwarce Akty wewn?trzne zznaczenie przechodzi na Materia?y szkleniowe, a gdy zaznacze Materia?y szkoleniowe to wy?wietlaj? si? wyniki z Akty wewn?trzne. Jak to zmieni??

Pieka
W obu plikach wyszukiwarki masz miec wszedzie articles5, a masz zapewne inna cyfre na koncu. Dotyczy stype i calej reszty.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ashnah
Dzi?ki wielkie Pieka. Kurcze ca?e ?ycie si? cz?owiek uczy a i tak g?upi umiera.
Tak czy owak dzia?a, bo oczywi?cie przeczy?am w obu plikach stype i search_results.
Prosze o wybaczenie Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl