ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Strona nie wy?wietla si?, prawdopodobny atak na PHP-Fusion v6.01.1
totem098
Witam
Mam strone w php-fusion v 6.01.1. Kilka dni temu zosta?a zaatakowana i nie mam dojscia prze przegl?dark?. Kopia w ktorej posiadaniu jest firma hostingowa wg ich opini zosta?a zrobiona kilka godzin po zmanach w plikach. Jak moge sobie z tym poradzi?. Bardzo prosz? o pomoc.
Zmieni?em has?a na bardziej skmplikowane na ftp i przy wejsciu na stron? firmy hostingowej.
Na ftp s? materia?y zawarte na stronie (zdj?cia ,artyku?y...)
Pozdrawiam ilicze na pomoc

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 30.11 - 16:23

Edytowane przez Pieka dnia 30.11.2009 16:23:18

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:03:08
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lupozo
Takie s? skutki jak si? nie uaktualnia PHP-Fusion!
Podaj adres strony! Zmie? has?a do Ftp i Mysql, przekop ca?? zawarto?? twojej strony i usu? podejrzane pliki.
No i co najwa?niejsze zaktualizuj PHP-Fusion do 6.01.18
A nast?pna porada to, zacznij szuka? na forum, by?o ju? wa?kowane wiele razy!
Edytowane przez lupozo dnia 30.11.2009 15:45:33

totem098
Adres strony to www.gth-gdynia.pl
Z przekopaniem zawarto?ci (przy moim poziomie wiedzy) strony b?da problemy. Aktualizacj? innej strony do wersji 7 robi?em ale tam by? normalny dost?p do strony. Prosz? o wiecej informacji jak to przeprowadzi? lub namiary na instrukcj?

khaman
Pomijaj?c star? wersj?, wygl?da to na atak przez now? odkryt? luk?. Najnowszy news na supporcie: TUTAJ

T?umacz?c z g?ównego supportu:
Co zrobi? po w?amaniu?

1. W??cz tryb prac na serwerze
2. Otwórz plik /theme/twój_theme/theme.php i skasuj d?ugi tekst prawie na samej górze kodu, trudno go nie zauwa?y?. Mo?esz te? podmieni? plik na kopie z twojej skórki. Upewnij si? ?e sprawdzi?e? wszystkie skórki.
3. Otwórz folder /images/ i skasuj wszystkie pliki PHP oraz wgraj pusty index.php. Zw?aszcza podejrzanym plikiem jest tutaj panel.php.
4. Skasuj kompletnie folder /infusions/member_poll_panel i podmie? na folder z nowej wersji (link w newsie podanym wy?ej).
5. Otwórz PhpMyAdmin. kliknij po lewej w "fusion_panels" i skasuj panel_name: System z panel_filename: ../images/panel.php
(tu nie jestem pewien o dok?adno?? t?umaczenia niech mnie kto? poprawi, bo nie mam jak sprawdzi? z braku v6)
6. Upewnij si? ?e zmieni?e? has?o Mysql i has?o u?ytkownika, który shackowa? twoja stron?. Admini oraz inni u?ytkownicy równie? powinni zmieni? swoje has?a.

Edytowane przez khaman dnia 30.11.2009 17:47:49
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

totem098
Podziekowania i uk?ony khaman. Zrobi?em pkt 2 twojej instrukcji...pomog?o !!!
Teraz spróbuj? brn?c dalej..
Czy teraz lepiej od razu aktualizowac php do wersji 7 ?

khaman
Zrób pozosta?e punkty, bo go?ciu b?dzie mia? dalej dost?p do strony.

Co do v7 to zawsze warto jest lepszy i bezpieczniejszy a v6 ju? nie b?dzie rozwijane.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

totem098
Zrobi?em punkty 1, 2, 3, 4.
Panel System usun??em bezpo?rednio ze strony, drugiej cz??ci tego polecenia nie rozumiem ("...z panel_filename: ../images/panel.php"Wink
Pkt 6 jeszcze "w drodze"
Dzi?ki za "ju?" i bardzo bym sobie ?yczy? aby nie by?o "jeszcze" ale nie wiem czy mi sie samodzielnie uda... próbuj?

Wiadomo?? doklejona:
Wydaje si? ?e wszystko jest OK, Zmiany jeszcze by?y w pliku footer.php, nie by? stopki i nie by?o te? licznika odwiedzin. Teraz po nadgraniu nowego okaza?o si?, ?e kilkadziesi?t tysi?cy ods?on przyby?o.
Dzi?ki za pomoc ...Smile
Edytowane przez totem098 dnia 01.12.2009 14:48:00

nowakia
Open up phpMyAdmin. Click on the left side on "fusion_panels" or view rows and delete a panel_name: System with the panel_filename: ../images/panel.php

Wnioskuje z tego ?e trzeba usun?? 2 wiersze:

- jeden w panel_name o nazwie system
- drugi w panel_filename o nazwie ../images/panel.php

i wszystko by?o by gites tylko mam takie g?upie pytanie jak to usun?? ?

forum3gp.pl/zdjecia/aaa.jpg

i

forum3gp.pl/zdjecia/bbb.JPG

Z tego co widz? to tylko ca?e tabele mo?na usun?? panel_name i panel_filename a poszczególnych wierszy to nie wiem jak Shock .

Sorry szefie, to z roztargnienia Pfft
Edytowane przez nowakia dnia 07.12.2009 20:06:31

Pieka
  1. Zalogowac sie do phpMyAdmin.
  2. Wybrac wlasciwa baze.
  3. Po lewej stronie wybrac tabele panels.
  4. Jesli widac strukture, to nalezy wybrac przegladanie.
  5. Zaznaczyc checkboksa obok pola wybranego panela i na dole wybrac dzialanie lub kliknac w "x".

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
nowakia
4. Jesli widac strukture, to nalezy wybrac przegladanie.

Dzi?ki SZEFIE Wink w?a?nie tego nie wiedzia?em.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl