ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,393
Najnowszy użytkownik: Assassin

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
06.12.2024 23:45:46
Amen

Zbigniew@
17.11.2024 11:33:24
Nie ten grzeszy kto pije, ale ten, kto się nie upije.

JazOOn
16.11.2024 20:46:18
tja

Zbigniew@
15.11.2024 18:58:17
Kto pije, ten nie bije.

JazOOn
31.10.2024 20:49:47
Kto pije?

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zmiana kolejności kategorii newsów
pruchnikan
Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać bo dopiero się tu zarejestrowałem i zaczynam przygodę z php-fusion. Jeśli temat był już poruszany to proszę o wyrozumiałość dla nowicjusza. Przeszukałem forum i nie znalazłem rozwiązania więc pytam. W jaki sposób zmienić kolejność wyświetlania kategorii newsów? W tej chwili sortuje mi według daty dodania (ostatnio dodana kategoria jest na samej górze). Nie wiem czy te informacje są potrzebne ale podaję: stronę główną mam ustawioną na news_cats.php, a styl newsów jednokolumnowy.
Pozdrawiam
Andrzej

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 22.01 - 21:39

Edytowane przez Pieka dnia 22.01.2010 21:05:18

Wścibski Gość
Dodany dnia 23.12.2024 12:33:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
W pliku news_cats.php masz w zapytaniu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Skoro ma byc sortowane po nazwie, zamien to na:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pruchnikan
Dziwna sprawa bo w pliku news_cats.php mam właśnie ORDER BY news_cat_name. W momencie edycji kategorii wyświetla rzeczywiście według nazw, ale na stronie głównej według daty.

Pieka
Plik news_cats.php w glownym katalogu, a nie w administration. Pytasz o wyswietlanie, a sprawdzasz w zarzadzaniu. Gdzie tu logika? Myslec.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pruchnikan
Dzięki pomogło Smile

nexus
Mam nieco podobny problem. Otóż w PA w czasie pisania artykułu jest belka do wybrania kategorii. Gdy ją klikam rozwija się lista kategorii z tym że są one ułożone alfabetycznie ale od tyłu, więc lista zaczyna się od kategorii na literę Z i to ona - jako że jest pierwsza - jest domyślna. Chcę aby lista była nadal ułożona alfabetycznie ale wspak do obecnego sortowania. Z niniejszego tematu domyślam się że trzeba zedytować article_cats.php w katalogu administration, a dokładnie tą linijkę

nie wiem tylko co mam wpisać zamiast article_cat_name

Skoro już jestem przy sortowaniu pozycji w rozwijanym menu to mam też inne pytanie. Co mam zmienić aby w liście Istniejących artykułów [tam gdzie jest guzik do ich edycji], tytuły były sortowane alfabetycznie? Obecnie sortowane są wg kolejności pisania a więc ID. Podejrzewam że to będzie coś w folderze administration ale w pliku articles.php nie znalazłem nic co mogłoby świadczyć o sposobie sortowania.
Edytowane przez nexus dnia 01.02.2010 20:15:35

http://deusex.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl