ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
B??d: undefined function hide_email po zmianie skórki
Estevez
Witam, tak jak w temacie mam problem przy wej?ciu na moj? stron?, dzi? kupi?em layouta (zwyk?ego za SMS) po wgraniu na serwer FTP (kierowa?em si? instrukcj?) okaza?o si? ?e co? jest nie tak, otó? wyskakuje taki b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

A jako ?e kompletnie si? na tym nie znam kieruje pytanie do Was, co si? dzieje?

Dodam ?e posiadam wersje PHP-Fusion v7.00.07 Core.

Licz? na wasz? pomoc.
Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 26.01 - 15:28

Edytowane przez Pieka dnia 26.01.2010 15:28:18

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 16:46:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Kolega poda najpierw adres strony, nast?pnie porówna podany kod:

ze swoim oraz sprawdzi z poziomu PA G?ówne ustawienia strony.

http://fsong.pl
Estevez
Adres: http://za-kreskow...
Je?eli chodzi o PA to z tego co wiem jest to panel Administracyjny, a wej?? niestety do niego nie mog?, poniewa? strona nie chodzi, je?eli chodzi o sam kod co mi poda?e? to rozumiem ?e chodzi o to abym wgra? inny themes i zmieni? go z poziomu PA ale jak powiedzia?em na górze nie mog? tego zrobi?.
Edytowane przez Estevez dnia 26.01.2010 15:32:11

piotrek199214
Je?eli nie mo?esz zmieni? theme za pomoc? PA to zostaje baza danych. Nale?y wtedy tam wej?? i zmieni? na odpowiedni theme.
Pozdrawiam
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Reyn
B??d wskazuje na plik global.php w folderze locale/Polish wi?c mo?e tam szukaj z ?aski swojej. Podaj linijk? 170.

PS I jeszcze napisz sk?d ta skórka i jaka jest jej nazwa.
PS2 Nie kasuj tej linijki jak poda? kolega ni?ej!
Edytowane przez Reyn dnia 26.01.2010 15:50:52

Gismo_PL
Spróbuj zakomentowa? cz??? linii 170 w pliku locale'i global.php odwo?uj?c? si? do funkcji hide_email lub zrób kopi? tego pliku i usu? cz??? tej linii, bo s?dz?, ?e z pierwszym sposobem sobie nie poradzisz Frown.

Estevez

Oto linijka 170.

piotrek199214
B??d le?y w odwo?aniu si? do funkcji pliku global.php ~linia 170:
a dok?adnie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Je?eli wywalisz ten kod, mo?e ju? nie by? tego b??du, lecz pami?taj ?e jest on czym? spowodowany.
Edytowane przez piotrek199214 dnia 26.01.2010 15:55:19

www.piocom.eu
Estevez
Reyn napisa?/a:
B??d wskazuje na plik global.php w folderze locale/Polish wi?c mo?e tam szukaj z ?aski swojej. Podaj linijk? 170.

PS I jeszcze napisz sk?d ta skórka i jaka jest jej nazwa.
PS2 Nie kasuj tej linijki jak poda? kolega ni?ej!

Edytowane przez Pieka dnia 26.01.2010 19:47:47

Gismo_PL
Kolego, zastosuj si? z ?aski swojej do tego co napisali?my powy?ej w kwestii pliku global.php czyli wyedytuj go i zobaczymy co si? b?dzie dzia?o, bo jak na razie nic nie zmieni?e? lub je?li nie masz ch?ci tego uczyni? zainstaluj na nowo ca?? fuzj? Pfft.

ram07
Witam!
Mam ten sam problem. Przedwczoraj zaktualizowa?em stron? z wersji 6.01.12 do 7.06. Wszystko posz?o do?? g?adko, drugi dzie? cieszy?em si? nowym wygl?dem i funkcjonalno?ci?. Godzin? temu, wchodz?c na stron? (http://www.lo6.wr... zobaczy?em komunikat jak w temacie w?tku. Edytowa?em plik global.php, jedyny efekt jaki uzyska?em, to po zakomentowaniu linii 170 pojawia si? cz??? nag?ówka strony z informacj? o nieistniej?cej tabeli w bazie. Dodam, ?e nic w bazie nie grzeba?em.

www.sp3.wroc.pl
piotrek199214
Czy jest na pewno wersja thema pod twoj? wersje PF? Bo ten co za?o?y? ten temat mia? w?a?nie theme z v6 a mia? v7.

Pozdrawiam

www.piocom.eu
ram07
Wersja thema z paczki instalacyjnej v7. Nie dodawa?em nowych.

Wiadomo?? doklejona:
Wygl?da mi na to, ?e co? si? sta?o z baz? danych. Mam, oczywi?cie, kopi? wyeksportowan? z phpMyadmin (plik sql). Próbowa?em j? wykorzysta? importuj?c z pliku, ale dostaj? komunikat, ?e baza ju? istnieje. Nie mog? jej usun??, mog? tylko wykonywa? na niej operacje. Czy jest mo?liwo??, poprzez phpMyadmin, zaimportowania z pliku samej zawarto?ci bazy do istniej?cej? Bo ja nie widz?.

Wiadomo?? doklejona:
Ju? znalaz?em - skopiowa? z pliku sql (bez create database) i wklei? do okna zapyta? w phpMyadmin. Niestety, nie rozwi?zuje to mojego problemu, bo kopia jest sprzed aktualizacji. Otwiera si? strona logowania z kilkoma komunikatami dotycz?cymi braku tabel oraz:

Czy jedyn? zatem drog? jest usuni?cie plików v.7 i zast?pienie ich tymi z v.6 (które mam zachowane)? I potem znowu upgrade do v.7?

Wiadomo?? doklejona:
To pomog?o. Jest jeszcze jeden problem - brak polskich znaków. Nie pomog?o, to co skutkowa?o przy poprzedniej aktualizacji - wstawieni linii z Latin2 w maincore.php. Tzn. krzaczki zmieni?y si? na inne krzaczki. CZy kto? si? w??czy do mego monologu?

Wiadomo?? doklejona:
W kwestii krzaczków - znalaz?em odpowiedni w?tek:
http://www.php-fu...owstart=40
wi?c tu nie ma sensu go powtarza?.
Edytowane przez ram07 dnia 08.02.2010 15:06:41

www.sp3.wroc.pl
maniek2626
Przepraszam ?e od?wie?am temat ale kolega piotrek199214 powiedzia? ?e mo?na theme zmieni? w bazie, wi?c moje pytanie brzmi - jak?
Edytowane przez khaman dnia 02.11.2010 12:48:51

Adam Stalica
@maniek2626 mo?na zmieni? thema w bazie danych bardzo ?atwo Wink

Po prostu wejd? do tabeli settings i odszukaj rekordu them <Powinien by? na 1 stronie > daj edytuj i zmie? na thema na jakiego chcesz Grin

Pozdrawiam i mam nadziej?, ?e pomog?em Cool
Edytowane przez Adam Stalica dnia 02.11.2010 20:47:34
Witam Grin

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl