ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
B??d: MySQL server has gone away
gbk
Od wczoraj niektórym u?ytkownikom pojawia si? b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wygl?da to tak:
img30.imageshack.us/img30/8494/27939423.png

Adres: pro-liga.pl

Wida? tylko lewy panel i jest napisane : "Brak opublikowanych newsów", a mam ich 39. O co chodzi?

P.S. Je?eli nie ten dzia? to prosz? si? nie denerwowa? moderatorzy;), nie wiedzia?em gdzie mam ten temat "wcisn??".

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 03.02 - 09:08
  2. Ogólna Uwaga - Pieka 03.02 - 10:03

Edytowane przez Pieka dnia 03.02.2010 10:05:19

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 00:39:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
To nie jest kwestia newsow, a jak sadze panela ostatnich lub najaktywniejszych tematow z innego forum, zapewne na innej bazie. W kazdym razie skryptu pobierajacego dane z innej bazy, stad brak reszty strony. Przypadek opisywany w tematach dotyczacych wspomnianych paneli.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gbk
Ju? chyba wiem co by?o tego powodem. Jaka? niemiecka wtyczka typowania. Dzi?ki Pieka nakierowa?e? mniePfft

Za szybko si? ucieszy?em. B??d jest nadal. Raczej nie mam nic na innej bazie.
Edytowane przez gbk dnia 03.02.2010 09:33:52

Pieka
Masz racje, ewidentnie baza siada. Sprobuj ograniczyc ilosc newsow do np. 5 i sprawdz jak sie strona zachowa. W miedzyczasie wyslij zgloszenie do hostingu, bo to wyglada na bledy MySQL lub co gorsza (dla Ciebie) na restrykcyjne ograniczenia przez nich nalozone. To tlumaczyloby fakt, ze strona raz jest ok, a za chwile brakuje 3/4.
Co to za hosting?

Edit: Wylacz panel "Strony kierowców" i zobacz po chwili jak zachowuje sie strona.
Edytowane przez Pieka dnia 03.02.2010 10:06:29
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gbk
Hosting: proserwer.pl . Panel "Strony kierowców jest ju? bardzo d?ugo, wi?c raczej to nie od tego. Zmieni?em ilo?? newsów zobaczymy jak si? teraz strona zachowa.

Pieka
Jak juz wczesniej pisalem, serwer siada. Dlaczego? Nie wiem, Ty tam majstrujesz, wiec to Ty powinienes wiedziec po ktorej zmianie na stronie zaczely sie w/w problemy. Jesli wyeliminujemy podane przeze mnie mozliwosci odnosnie ograniczen lub bledow bazy na tym serwerze, o co miales pytac hosting, pozostaje kwestia dodania skryptu, ktory poprzez np. zapetlenie powoduje co jakis czas zejscia Twojej bazy.
Ja moge tylko gdybac, bo jasnowidzem nie jestem. Sprawdz wymienione, zglos problem etc.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaRoniZmc
Witam... Pieka my?lisz, ?e wykupienie lepszego serwera i przeniesienie bazy wyeliminuje ten problem?

Pieka
Prosciej chyba sprawdzic strone/skrypty i pogadac z hostongodawca? Zmiana serwera na mocniejszy zawsze jest korzystna, tu nie ma nawet nad czym dywagowac. Pytanie tylko, czy warto podejmowac tak radykalne kroki...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaRoniZmc
W sumie to ju? od dawna my?leli?my o wykupieniu lepszego serwera.

Pieka
W takim razie sprawdzcie skrypty pod wzgledem poprawnosci i wio na nowa maszyne.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
gbk
Pieka co powiesz o tym hostingu? http://www.cal.pl...
Edytowane przez Pieka dnia 04.02.2010 10:16:27

krystian1988
Ja nie Pieka ale hosting wygl?da na dobry ?e tak powiem nie wiem jak jest na prawd? bo nie u?ywam ale w sumie ma?e ceny a du?o mo?liwo?ci. Smile
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Pieka
gbk napisa?/a:
Pieka co powiesz o tym hostingu? http://www.cal.pl...

Powiem, ze jesli jeszcze raz podasz adres z rozszerzeniem PP, to dostaniesz bana wraz z ostrzezeniem. Tym razem sam warn. Posty z pytaniem o hosting zostana usuniete z tego tematu.
Edytowane przez Pieka dnia 04.02.2010 10:17:10
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl