Zobacz temat
Admin sponsoringu stron - refleksje
|
|
holohause |
Dodany dnia 25.02.2010 21:14:07
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 120 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 12.07.2006 09:59 |
Witam! Jestem administratorem i w?a?cicielem sponsoringu stron. Prowadz? ten interes od d?u?szego czasu, ale dopiero ostatnio zebra?em si? w sobie, zrobi?em stron? regulamin itp... Mo?e to dziwne, ale prowadz? to wszystko dla w?asnej przyjemno?ci... Wiem zaraz posypi? si? komentarze, ?e na pewno na tym zarabiam. No na t? chwil? tylko wydaje i to na 2 serwery. To mi sprawia w pewien sposób przyjemno?? i mam troch? inne podej?cie ni? admini p?atnych serwerów. Nie mam wielkiego ego i staram sie pomóc b?d?c przy tym mi?y. Wiadomo mam kontakt z webmasterami, m?odszymi, starszymi, na prawd? najró?niejsi ludzie. S? chwile kiedy to moje "hobby" jest genialne... Pisze do mnie m?ody ch?opak. On sobie przegl?da polski internet i stwierdza, ?e w zasadzie nie ma strony która go interesuje na dany temat. Bo albo s? wybrakowane albo puste. Znalaz? luke, ma umiej?tno?ci, ch?ci, funduszy na serwer brak... Kurcze ch?opak ma zapa? i jest przy tym mi?y, a? cz?owiek si? cieszy, ?e mo?e komu? pomoc... Potem z ciekawo?ci patrze na post?p prac i mi szcz?ka opada jak widz? jak jego strona wygl?da, a przy tym mówi mi kiedy robi d?u?sze przerwy itp - bardzo przyjemna wspó?praca. Mam jeszcze kilka takich osób, oni pomog? mi, ja im. Dogadujemy si? nie ma ?adnych problemów jeszcze oni oferuj? si? z grafik?, programowaniem, ja im znowu pomagam z pozycjonowaniem... I niestety s? chwile kiedy mam tego do??... Kurcze staram si? by? mi?y, ale nieraz si? nie da. Napisa? do mnie ch?opak... by? nawet przekonywuj?cy... Da?em mu konto o dobrych parametrach. Czekam 3 tygodni i nic... zacz?? co? robi?... wykupi?em mu domene i uwaga! On ma do mnie pretensje, ?e jest z ko?cówk? .eu, a nie .pl To taki przyk?ad... Regulamin stara?em si? napisa? w miar? przejrzy?cie, ?eby ?atwo si? czyta?o, ponadto userzy mog? uczestniczy? w pracach nad reg. na forum, staram si? dawa? jak najwi?cej mo?liwo?ci by si? dogada? itp.ale po?owa userów ?amie nagminnie regulamin, nie czyta mejli, nie odpisuje na gg, itp... Najbardziej wkurza jak czytaj? ten regulamin i widz? zakaz komunikacji ze mn? przez gg, ale jak tylko robie si? dost?pny to fala pyta? typu jak zainstalowa? php-fusion. I stara?em si? by? mi?y, ale po prostu musz? podkr?ci? ?rub?... Jak sie zacz??y bany, blokowania to dopiero Ci "?li" si? uspokoili. Wiecie co jest ?mieszne? Wprowadzi?em ostatnio ograniczenie wiekowe. Od 17 lat. Wszyscy z którymi mam/mia?em problemy mieli (i tu uwaga!) mi?dzy 12 a 16 lat-cho? musz? zwróci? honor byli i tacy, m?odzi którzy byli normalni. Ostatnia sprawa... Kiedy? jak kto? szuka? sponsora na domene/hosting to si? stara?. Wiedzia?, ?e to kosztuje i szanowa? ca?y sponsoring. Teraz? Jest na zasadzie ?aski. M?ody webmaster, wielki Pan mo?e da mi mo?liwo?? wydawania w?asnej kasy na jego strone... Ale mo?e... Pozdrawiam Piotrek ![]() ![]() P.S. Stara?em si? b??dów nie pope?nia? , ale pisa?em pod wp?ywem silnych emocji...(innymi s?owy by?e wkur... ) Edytowane przez Pieka dnia 25.02.2010 21:15:02 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 07.09.2025 02:18:54
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
RippeR37 |
Dodany dnia 25.02.2010 21:57:33
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 9 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 08.02.2010 17:30 |
No dobra fajnie mi?o i w ogóle super ?e jeste? uczynny, wykupujesz domenki i konta www dla ró?nych zdolnych ale nie-kasiastych (?e si? tak wyra??). Tyle ?e tak w?a?ciwie co mamy z tym zrobi?? Na pewno jest to jaki? + dla Ciebie, na reklam? to nie wygl?da. Jak dla mnie ograniczenie wiekowe jest do?? dziwnym posuni?ciem, sprawiedliwiej by?o by zastrze?y? mo?liwo?? do wycofania si? z sponsoringu i przekazania mo?liwo?ci kontunuowania wykupu itp na dalszy okres ów osobie + zaostrzenie kryteriów, które musi spe?nia? by?o by wg. mnie lepiej. Prawda jest taka ?e wi?kszo?? twoich "osób" jest niepe?noletnia a w?tpi? ?eby aktualnie wszyscy mie?cili si? w przedziale 17 lat ![]() ![]() Mo?esz podes?a? linki do stron twoich "klientów" (? brzmi g?upio ;p) |
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 26.02.2010 15:54:24
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Czyli mniej wi?cej, ogólnie darmowy hosting ala boo, yoyo itd, tylko dopiero raczkuj?cy. Masz par? b??dów w rejestracji na stronie "tego" hostingu ![]() Edytowane przez eldiablo dnia 26.02.2010 15:55:15 |
|
|
holohause |
Dodany dnia 26.02.2010 20:44:50
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 120 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 12.07.2006 09:59 |
Ju? mówi? ![]() 17 lat ze wzgl?du na prawo. 17-latek traktowany jest jako doros?y ju?, wi?c b?dzie odpowiada? za swoj? stron? i ?amanie prawa. I nie oszukujmy si? to nie jest hosting. A strona? Nie ma ?adnych celów biznesowych, a jedynie informacyjne. Ponadto jest ci?gle zmieniana i dopracowywana ![]() Fakt mo?e i sta? kogo? na wydanie 50 z?, ale... za 50 z? na rok nie b?dziesz mia? ?adnego konkretnego hostingu. Wiem, ?e mo?e si? tutaj pochwale, ale sam jestem zdziwiony dzia?aniem tego serwera(porównuje z az.pl). Za 5 dyszek to masz jakie? malutkie konto, a by? czas, ?e przez chwile sponsorowa?em du?? stron?(niestety ?ama?a prawo i strona upad?a), której utrzymanie by wi?cej kosztowa?o. Ale nie b?d? offtopowa? ![]() edit: Nie to nie jest ?adna reklama. A strony? http://www.portfo...astera.pl/ http://swiatgier.tk/ http://bolhenteam... i jeszcze kilkana?cie nie uko?czonych... Edytowane przez holohause dnia 26.02.2010 20:54:13 |
|
|
jantom |
Dodany dnia 26.02.2010 21:11:39
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Mog? tylko powiedzie? na podstawie kilku do?wiadcze? z jakimi mia?em do czynienia przy okazji sponsoringu na Supporcie. Na nasze szcz??cie za du?o wniosków nie ma (szczególnie, ?e decyzj? podejmujemy gremialnie i potrafi nam to "chwil?" zaj??), jednak?e 90% z nich odpada ze wzgl?du na ich (nie)przygotowanie. Wydawa?oby si?, ?e jak kto? jest zapalonym autorem strony, to jest w stanie o niej napisa? i z uczuciem, i konkretnie, i w sposób przekonuj?cy do projektu innych. Zazwyczaj zabieramy si? za strony, które chocia? s? postawione, na cz??ci projektów "w trakcie" si? zawiedli?my - gdy przechodzili?my do konkretów, to autor nie zawsze wiedzia?, co b?dzie g?ówn? atrakcj? strony. Mo?e to nasze szcz??cie do klientów, mo?e po prostu to jaka? smutna regu?a. Czy u Ciebie te? tak jest? Za 5 dyszek to masz jakie? malutkie konto Za t? sum? owszem, mo?e nie znajdzie si? jakie? niesamowitego konta, ale malutkimi to cz??ci z nich bym nie nazwa? ![]() |
|
|
holohause |
Dodany dnia 26.02.2010 21:16:42
|
Ale s? wyj?tki. Mam 2 projekty, naprawde fajne + fajni admini i one s? od podstaw. Tylko widzisz tu jeszcze dzia?a moja naiwno?? i wiara w ludzi... |
|
Przejdź do forum: |