ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nie moge doda? pi?tej galerii
gpaszczak
Czesc. Mam taki problem ze nie moge doda? pi?tej galerii. Cztery galerie doda?y sie i wszystko jest OK. A gdy dodaje pi?t? wszystko wygl?da ?e ??duje sie tak jak tamte poprzednie, a gdy chce j? obejrzec na stronie to nie widac zdje? , www.bialorus.rzes... . Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 03:29:10
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
JazOOn
gpaszczak napisa?/a:
Czesc. Mam taki problem ze nie moge doda? pi?tej galerii. Cztery galerie doda?y sie i wszystko jest OK. A gdy dodaje pi?t? wszystko wygl?da ?e ??duje sie tak jak tamte poprzednie, a gdy chce j? obejrzec na stronie to nie widac zdje? , www.bialorus.rzes... . Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

wydaje mi si? ?e chodzi ci o album nie o galerie... bo galerie dodatkow? s? to tylko opcjonalne dodatki i s? tylko dwie :)

- przyjrza?em si? twojej stronie i widze ?e masz 4 albumy,a 5-ty nie zawiera zdj?? i wyskakuje b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

b??d mówi o braku pliku

a sprawdza?e? czy zdj?cia znajduj? sie na serwerze? ew. czy zdj?cia nie maj? wi?kszych wymiarów ni? te okre?lone w panelu admina?
Edytowane przez JazOOn dnia 19.12.2005 07:44:19

gpaszczak
Dzieki za szybk? odpowiedz.
Napisa?e?:
wydaje mi si? ?e chodzi ci o album nie o galerie... bo galerie dodatkow? s? to tylko opcjonalne dodatki i s? tylko dwie :)

Tu masz racje jestem pocz?tkuj?cy i nie ?apie jeszcze tych wszytich poj?? :(

Napisa?e?:
- przyjrza?em si? twojej stronie i widze ?e masz 4 albumy,a 5-ty nie zawiera zdj?? i wyskakuje b??d:

No nie ma u mnie w katalogu "photoalbum" pliku o nazwie 168.jpg, s? pliki od 1 do 148 i tyle no i s? jescze a2 a3 a4 a5 i to ?a miniaturki albumów :) (cos wiem), pisze tu cos o b??dzie w lini 55 w photogalerry.php, nie wiem jak tosie liczy te linie ale zaczynaj?c od pocz?tku to to jest 55 linia: (ale nic z tego nie wiem):

b??d mówi o braku pliku

Napisa?e?:
a sprawdza?e? czy zdj?cia znajduj? sie na serwerze? ew. czy zdj?cia nie maj? wi?kszych wymiarów ni? te okre?lone w panelu admina?[/quote]

Tak sprawdzi?em w panelu admina mam ustawione max rozmiar zdje? 550X550 a wstawiam max 500X500, no zreszta te pierwsze 4 albumy :) wstawi?y sie bezb??dznie, i to nawet wstawia?em albumy i usuwa?em je.
Prosze o pomoc po ten wasz CMS naprawde przypad? mi do gustu i jest prosty, probowa?em kilku innych ale wasz jest najlepszy i tak wszystko fajnie sz?o dopuki nie misia?em wstawic tego pi?tego albumiu , dzieki
Pozdrawiam
Paszczak

No i jeszcze jedno, bo juz tyle razy usuwa?em i dodawa?em te albumy ze tak kolejny numer porz?dkowy to jste juz 17, nie wiem czy to ma jaskies znaczenie.
Jak chcesz to dodam cie jako administratora i sprawdzisz to sam . dzieki.

Wylaczaj emotki i wstawiaj wszystko (co potrzebne) w code!/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 19.12.2005 15:19:37

JazOOn
jest to bardzo dziwny b??d bo u siebie na stronie mam 3 galerie i ka?da po 20-30 albumów i ponad 1000 zdj?? i tego b??du nie u?wiadczy?em
wpad? mi jeszcze jeden pomys?
jak? masz pojemno?? konta www? bo bby? mo?e w panelu admina nie dodaje ci fotek bo wyczerpa? sie limit miejsca? bo b?ad wskazuje na brak pliku -czyli plik nie zosta? dodany - ma to miejsce w dwóch przypadkach: kiedy chmody na katalog photoalbums nie s? ustawione na 777 - u ciebie s? - bo przeciez doda?o ci cztery albumy i drugi przypadek to brak miejsca na koncie www....

gpaszczak
Pojemno?c konta www ma 1GB, a zajete 27MB tak wiec miejsce jest, a moze problem jakis z tymi bazami danych albocos?, Ale przecie? te cztery galerie sie doda?y. Co robi??, Jak widzisz chce sie przys?u?yc Ko?cio?owi Bia?oruskiemy Smile tylko te albumy sa do tego potzrebne.
dzieki.

A jak do?ozy? drug? galeri?, to moze jak do?o?e inn? to t? wyrzuc? i juz.
Edytowane przez gpaszczak dnia 19.12.2005 09:54:07

JazOOn
gpaszczak napisa?/a:
A jak do?ozy? drug? galeri?, to moze jak do?o?e inn? to t? wyrzuc? i juz.

odpowiednie mody z instrukcj? dodania masz w laboratorium modu?ów

odpowiednio nazywaj? si? "Dodatkowa Galeria" i "Trzecia Galeria"

gpaszczak
No i kupaSad, zainstalowa?em nowy modó? "Dodatkowa galeria", no i wszystko sie pieknie zainstalowa?o i zadzia?a?o tylko ze te zdjecia i tak nie chc? sie dodawa?, Miejsce na serwerze jeset , zapisuje sie (bo ten nowy modó? za?adowa? sie bez zarzutów) no i tyle.
Galeria jest pod "GALERIA 2"
Serwer mam na HOME.PL tak wiec raczej powinno byc wszystko OK,
No i jeszcze jest cos takiego ze gdy dam "dodaj zdjecie" do albumu to w tej tabelce w kolumnie "miniaturka" nie robi mi sie ta "fajeczka" ze miniaturka jest.
I w?asnie zainstalowa?em od nowa wersje 6.00.3 i teraz wogule nic nie chce mi sie dodawac, wnioskuje z t?d ze problem tkwi w bazie danych na serwerze, ale co teraz?????
Ratunku.
Pozdrawiam.
Edytowane przez gpaszczak dnia 19.12.2005 14:09:42

Pieka
Mieszales cos w bazie? Zglosiles problem z baza administracji home.pl?
Mozemy to sprawdzic osobiscie, ale w tym wypadku prosze o kontakt na GG.
Znajde chwile, to sprawdzimy, czy potrzebna jest interwncja home.pl .
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl