ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
Czy paczka instalacyjna PHP-Fusion 7 powinna by? jedna i zawiera? oba polskie t?umaczenia?
Tak Tak 71%[15 głosów]
Nie Nie 19%[4 głosów]
Nie mam zdania Nie mam zdania 10%[2 głosów]
Głosów ogółem : 21
 Drukuj temat
Paczka instalacyjna PHP-Fusion 7 a t?umaczenia
Gander
Moim skromnym zdaniem paczka instalacyjna PHP-Fusion 7 dystrybuowana przez polski support powinna by? jedna i zawiera? locale: English, Polish i Polish-utf8. Obie wersje (z UTF-8 i bez) ró?ni? si? w?a?nie tylko localami, i nie wydaje mi si? sensownym robi? takiego podzia?u.

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 19:35:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
poki289
Szczerze to mi to oboj?tne, ja zawsze korzysta?em z iso-8859-2 (paczka Polish).
Nigdy nie mia?em potrzeby by pobra? paczk? z utf-8.
Edytowane przez poki289 dnia 28.03.2010 16:53:57

www.add-ons.pl
Gander
Je?li mamy do pobrania dwie wersje, z oznaczeniem UTF-8 i bez, mo?e to nasuwa? podejrzenie ?e ró?ni? si? one znacznie skoro s? w osobnych paczkach. Gdyby zamiast tego zamie?ci? jedn? paczk? z informacj? ?e posiada ona t?umaczenia na ISO i UTF, chyba by?o by to bardziej intuicyjne?

Zreszt?, zarówno paczka php-fusion_7-00-07-pl.zip jak i php-fusion_7-00-07-pl_utf-8.zip zajmuj? po 2,09 MB. Katalog z t?umaczeniami zajmuje ok 105 KB. Po co dublowa? obci??enie transferem? Niektórzy pobieraj? obie wersje gdy wyjdzie aktualizacja: np. ja, poniewa? potrzebuj? obu t?umacze?, a samego t?umaczenia nie ma.

PS. Uprzedzaj?c ewentualny komentarz do ostatniego zdania: zawsze robi? sobie kompilacj? zawieraj?c? obie wersje t?umaczenia, ale nie w tym rzecz w tym temacie.
Edytowane przez Gander dnia 28.03.2010 17:29:25

gander.solutions
jantom
T?umaczenia w wersji kodowej utf8 by?y traktowane troch? eksperymentalnie (w ko?cu to by?a nowo?? dla u?ytkowników), dlatego uznali?my, ?e obie wersje potrzebuj? wyra?nego oddzielenia - st?d 2 archiwa z plikami.
Paczki dla PF-a serii 7.00.xx pozostan? rozdzielone, by nie miesza? w g?owach u?ytkowników. Po??czenie wersji b?dzie wzi?te pod uwag? przy paczkowaniu v7.01.xx.

Niektórzy pobieraj? obie wersje gdy wyjdzie aktualizacja

Nie jest to do ko?ca logiczne dzia?anie, bo je?li co? si? w localach zmienia, to i w paczce aktualizacyjnej si? znajduje.
Edytowane przez jantom dnia 28.03.2010 22:53:30

http://jantom.info
Gander
Hmmm chodzi?o mi w tej wypowiedzi o "pe?ne paczki instalacyjne". Dla mnie to jest konieczno?? posiada? te dane w takiej postaci. Ciesz? si? jednak ?e pó?niej b?d? ju? t?umaczenia w jednej paczce.

gander.solutions
jantom
Tego ju? nie powiedzia?em. Wzi?te pod uwag? != Zrobimy to.

http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl