ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Prawa autorskie do tre?ci oraz zdj??
emil90ck
Witam,
Ostatnio wpad?em na pomys? stworzenia strony o tematyce pi?ka no?na :)
I tu moje pytanie do osób bardziej do?wiadczonych czy jak zrobi? stron? to czy mog? na niej wykorzysta? np logo dro?yn jak czyni? to strony np.
www.chelsea.pl
www.lfc.pl
www.manchestercit...
www.realmadrid.pl
www.manusite.pl

Jest to legalne ???
Ostatnio serwis koniecpzpn.pl zosta? pozwany za wykorzystywanie logo PZPN ale oni niejako obrazili PZPN, ja w swoim serwisie nie mam zamiaru nikogo obra?a? :)
Zwyk?y serwis informacyjny na temat pi?ki no?nej

Wiec czy mog? sobie wykorzysta? logo czy musz? otrzyma? zgod? z ka?dego klubu co raczej nie jest mo?liwe.
Wiele serwisów typu onet.pl wykorzystuje logo dru?yn itp wi?c jak to jest ???
A czy jak skopiuje np news z oficjalnej strony klubu wystarczy dopisa? "?ród?o: www.xxx.pl"

Co do foto wystarczy dopisa? w stopce np

Copyright © by PremierLeague.pl 2007.
Wszystkie znaki towarowe i loga klubów na tej stronie s? w?asno?ci? www.premierleague...

Edytowane przez emil90ck dnia 24.07.2010 16:35:19

http://www.bluemoney.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 06:33:21
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
generaluploads
Noo ja bym si? postara? o pozwolenie ?eby potem mie? spokuj i nie by? ci?gany po s?dach ale to zalezy jedno si? zgodz? inni nie.

www.generaluploads.pl
konto usuniete
Wola?bym sprawdzi? zasady i wytyczne co do znaków graficznych (loga)i ich wykorzystania. Nie zaszkodzi sprawdzi? ewentualnie zapyta?. Oczywi?cie jest wiele stron, które wykorzystuj? znaki graficzne, ale nie oznacza to, ?e robi? to zgodnie z prawem.

Chemikpil
Ciekawe jest niewykorzystanie herbu. Zapewne wielu z was by?o na jakim? festiwalu jarmarku itp. Ja jak by?em w Zielonej Górze to mo?na by?o kupi? szalik zespo?u. W?tpi? by go?? mia? licencje na znak. Nieuczciwi korzystaj? tu z faktu ?e tak wielki klub nie b?dzie bawi? si? w ?ciganie kogo? kto na szalikach zarobi ko?o 500z?, dla nich to para butów treningowych dla pi?karza (sarkazm). Jak kto? jednak pisa? to je?eli sam znak nie przyczynia si? do profitów jakie czerpiesz ze strony, raczej nikt problemu nie zrobi.
Co do newsa, nie koniecznie ?ród?o wystarczy. Kto? mo?e nie ?yczy sobie by jego artyku? gdzie kol wiek si? znalaz?. Wtedy nic nie poradzisz. To samo tyczy si? zdj??. Wszystko zale?y od tego na jakiej licencji one s? oparte. Dobrym zwyczajem jest pyta? czy mo?na sobie u?yczy? foto, przet?umaczy? newsa. Co jak co ale takie kontakty te? podnosz? renom? strony Smile
Pozdrawiam

P.S. Sry za ma?y wyk?ad Smile
Edytowane przez Chemikpil dnia 25.07.2010 22:27:50
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl