Zobacz temat
Pusta baza danych po ponownej instalacji
|
|
xenaux |
Dodany dnia 15.09.2010 16:52:26
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 Data rejestracji: 15.09.2010 16:42 |
Witam serdecznie, mam problem tego typu: Kolega prosi? mnie o wgranie pewnej wtyczki na Jego stron?. Nie wychodzi?o mi to za bardzo. Zacz??em wi?c przeszukiwa? pliki w poszukiwaniu b??du. W pewnym momencie zauwa?y?em ?e plik "config.php" zawiera "_" w nazwie. By?em przekonany, ?e tak by? nie mo?e. Wykasowa?em ten podkre?lnik i po od?wie?eniu strony odpali? si? skrypt setup.php (wida?, go nie wykasowa?). Nic nie da?o ponowna zmiana nazwy na "_config.php", wyskakiwa?y b??dy. Przeprowadzi?em zatem ponown? instalacj?. Na koniec poda?em wszystkie dane do mojej bazy danych. W dalszym ci?gu strona nie odpala?a. Postanowi?em zainstalowa? od pocz?tku Php-Fusion na nowej domenie. Na koniec poda?em znowu dane do mojej bazy danych, jednak okaza?o si? ?e jest pusta. Nie ma ?adnych u?ytkowników ani nic co mo?e ?wiadczy? o tym, ?e wpisy nie przepad?y. A mo?e robi? co? ?le? Prosz? o pomoc. Edit: domen? i baz? danych posiadam na cba.pl PW od moderatora:
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:37:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Smok-Wiatru |
Dodany dnia 15.09.2010 17:45:02
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 53 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 3 ![]() Data rejestracji: 01.07.2010 19:08 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Pewnie oczy?ci?e? plik config. ![]() |
|
|
xenaux |
Dodany dnia 15.09.2010 18:18:07
|
Nie wiem, co masz na my?li mówi?c, ?e oczy?ci?em... Napisa?em dok?adnie co zrobi?em. Czy przez ponown? instalacje, mog?a si? uszkodzi? baza danych? Czy mo?e robi? co? ?le z "podpi?ciem" jej do nowej instalacji? |
|
|
eldiablo |
Dodany dnia 15.09.2010 19:10:24
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 671 Pomógł: 80 Data rejestracji: 13.07.2009 19:20 |
Mo?e przez to ?e dzisiaj zm?czenia da?o o sobie zna?, nie kumam tego. Jak móg? fusion dzia?a?, skoro plik config.php nie istnia? ? Przecie? bez niego nawet instalka nie ruszy ? Wi?c jakim cudem jego strona dzia?a?a ? Czy mo?e config.php istnia?, a jego pusta kopia z _ równie?. Zmieniaj?c nazw?, podmieni?e? pustym, poprawny... Druga sprawa, odpalaj?c setup + ?wie?y config + podanie tej samej tabeli, a w instalce jest: Wi?c je?eli w phpMyAdmin, tabela fusiona jest "?wie?utka", to wys?a?e? to co mia? Twój kolega na wakacje, d?u?sze wakacje. |
|
|
xenaux |
Dodany dnia 15.09.2010 19:18:43
|
Mi w?a?nie te? to wydaje si? dziwne, w jaki sposób to dzia?a?o skoro pliku config w zasadzie nie by?o. Wi?c rozumiem, ?e jedyne wyj?cie to zapytanie cba.pl czy prowadz? jakie? back-upy? edit: ?ci?gn??em baze danych z serwera w wersji xls i przejrza?em. Posiada takie wpisy jak u?ytkownicy wi?c pewnie i reszta jest. Mój b??d pewnie tkwi w po??czeniu bazy ze stron?. Dzi?kuj? za wszystkie odpowiedzi. edit2: fa?szywy alarm ![]() Edytowane przez xenaux dnia 15.09.2010 19:39:22 |
|
Przejdź do forum: |