ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 5

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Usuni?cie wypunktowania listy w panelu
teyoo
Jak usun?? w wypunktowanej li?cie ..no, wypunktowanie? Wink Tzn. chodzi mi o same znaki graficzne, te kropki. Chc? je wywali?, tak aby odno?niki w panelach bocznych sk?ada?y si? z samego tekstu (kropki + wci?cie zajmuj? cenne miejsce). Szuka?am w Google'u i dotar?am do info, ?e nale?y w CSSie wstawi? list-style: none; tyle ?e wstawia?am, i zero efektu. Kropki jak by?y, tak s?. Mo?e przyczyna nie tkwi w CSSie, tylko gdzie? w plikach PHP? Ewentualnie jak to zrobi?, ?eby wci?cie by?o mniejsze? Chodzi mi nie tyle o same kropki jako takie, tylko zajmowane przez nie miejsce, co jest zb?dne.
Aha, u?ywam skórki Similitude07_div.

Wci?cia w panelu logowania s? zerowe, w pozosta?ych spore, na oko jakie? 25px.. nie wiem sk?d te ró?nice, skoro formatowanie wszystkie maj? takie samo (kolor obramowania, font itp.)? ale to tak na marginesie..

W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 06:39:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Mustava
Zainteresuj si? zdefiniowan? sta?? - THEME_BULLET

Crom
Je?li chodzi Ci o list? (czyli menu - nawigacja), to te kropki to w?a?nie sta?a - THEME_BULLET, któr? mo?esz edytowa? w pliku theme.php skórki. Je?li nie znasz si? na PHP to po prostu przy define usu? wszystko i THEME_BULLET b?dzie puste ;).

Je?li tworzysz w?asn? list? na zasadzie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

to musisz usun?? wypunktowanie w CSS'ie. A ?eby to zrobi? to trzeba mie? klas? przy ul albo ID, ew. przy elemencie, który trzyma ca?o??.
Zrób takie co?:

a w CSS:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy CSS

teyoo
Crom napisa?/a: Je?li nie znasz si? na PHP to po prostu przy define usu? wszystko i THEME_BULLET b?dzie puste ;).
Niestety, nie zadzia?a?o. Po wywaleniu ca?ej linijki z define otrzyma?am ?adny zestaw errorów i nic poza tym..

Natomiast -

Crom napisa?/a:Je?li tworzysz w?asn? list? na zasadzie:

to musisz usun?? wypunktowanie w CSS'ie.

CSSa znam wystarczaj?co, wi?c wiem, jak zrobi? styl listy (ale dzi?ki za dobre ch?ci;). Ale tu nie robi? w?asnej listy, chc? usun?? wypunktowanie w menu nawigacyjnym.
W theme.php rzeczywi?cie jest wyra?enie THEME_BULLET, ale ja kompletnie nie wiem, co mam z tym zrobi?. Usuni?cie - jak wspomina?am, skutkuje tylko kolejnymi linijkami errorów.. a wypunktowanie jak by?o, tak jest:(

W theme.php jest linijka kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wywali?am j? ca??, i dosta?am info o b??dach. Czy to w?a?nie mia?am usun??, czy tylko jej fragment.. ?

Pieka
Usun tylko:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
teyoo
Super, zadzia?a?o.
Pi?knie dzi?kuj? Koledze. Wink

ines1982
Uprzejmie prosz? o pomoc - w nawigacji, poza grafik? .gif pojawiaj? si? kropki listy, jak u kole?anki wy?ej. Wci?cie te? jest za du?e, jakie? 20px. Chcia?abym, ?eby by?a jedynie grafika, a nie te kropki. Nie bardzo mam poj?cie, jak to zrobi?. U?ywam skórki Shape of Souls, a pracuj? na fusionie v7.02.01. Przeanalizowa?am powy?sze posty, ale w theme.php jest taki kod:

je?li usun? ?ród?o .gif, pojawiaj? si? b??dy. Szuka?am te? w stylach, ale nijak nie mog? namierzy? cz??ci odpowiadaj?cej za list? w nawigacji, a te kropki i wci?cie doprowadzaj? mnie do szewskiej pasji...

http://wwwstronaofrancji.c0.pl
Pieka
Najprosciej i najszybciej bedzie, jak po prostu sciagniesz sobie z downloadu paczke PHP-Fusion v7.01 i z katalogu infusions wyciagniesz navigation_panel. Nastepnie wstawisz na swoja strone i w zarzadzaniu panelami poprzez edycje zamienisz na niego obecny css_navigation_panel.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
ines1982
Bardzo dzi?kuj? za pomoc. Podzia?a?o Smile

http://wwwstronaofrancji.c0.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl