ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dodatkowy Admin z wszystkimi uprawnieniami nie ma dost?pu do instalacji wtyczek
Apis
Witam

Wersja Fusion 7.00.07 - mam dodatkowego Admina z nadanymi wszelkimi uprawnieniami. Problem polega na tym, ?e po wej?ciu w PA --> Zarz?dzanie stron? --> Wtyczki ten drugi Admin jest wyrzucany do strony g?ównej. Wszystkie inne opcje s? dla niego dost?pne prawid?owo oprócz tej jednej. Super Admin ma dost?p do tej opcji bez problemu. Gdzie tkwi przyczyna?

Nadpisywa?em pliki infusions.php, administrators.php, sprawdza?em tabele w bazie danych... bez rezultatu. Dodatkowy admin nie mo?e instalowa? lub deinstalowac wtyczek.
Edytowane przez Pieka dnia 07.10.2010 22:48:16
Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 16:44:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Dodales go przed, czy po instalacji wtyczek?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Przed. Dotychczas tam nie wchodzi? - pierwsze wej?cie i zonk.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Myslalem, ze chodzi Ci o zainstalowane wtyczki. Jesli instalowane je po jego nominacji, to nalezy edytowac jego uprawnienia, co majac dostep do wszystkiego moze rownie dobrze sam zrobic, a nastepnie zaznaczyc parawa do kazdej z osobna.
Tyle, ze wczytujac sie po Twoim uzupelnieniu pposta w jego tresc wychodzi, ze problem dotyczy sfery instalacji/zarzadzania wtyczek, a nie ich samych. Sprawdzilem i jesli tylko jest zaznaczony w jego uprawnieniach checkbox o nazwie Panele wtyczek, to jest dostep do zarzadzania/instalacji.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
W?a?nie w tym problem, ?e Panele wtyczek ma zaznaczone (ma zaznaczone wszystko co mozliwe Wink ). Nie zawraca?bym g?owy gdyby nie kompletna irracjonalno?? tej sytuacji. Ka?d? z zainstalowanych wtyczek mo?na konfigurowa?, zmienia? ustawienia, ale nie mo?na np. doinstalowa? nowej lub odinstalowa? obecnych - natychmiast po klikni?ciu ikony Wtyczki w sekcji Zarz?dzanie stron? nastepuje redirect do strony g?ównej serwisu. Tylko ta jedyna opcja z wszystkich w PA nie dzia?a.

Ustanowi?em innego u?ytkownika Adminem, nada?em mu wszystkie uprawnienia i identyczna sytuacja: dzia?a wszystko oprócz wspomnianej opcji. Zabrak?o mi pomys?ów.

Wiadomo?? doklejona:
Sprawdzi?em w innym moim serwisie (pracuj?cym na silniku w wersji 7.00.05) - identyczna sytuacja. Wychodzi na to, ze jedynie G?ówny Admin ma dost?p do tej jednej, jedynej funkcji. Dziwne...
Edytowane przez Apis dnia 07.10.2010 23:24:59
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Nie ma takich ograniczen, o ile sam ich nie wprowadziles. Po dodaniu wszystkich praw, wspomniany admin ma mozliwosci w 99% jak Glowny Admin i przykladowo moze sam soba zarzadzac w kwestii praw, o czym jest dobrze pamietac.

Ok, zrob tak, usun wspomnianemu adminowi uprawnienia, a najepiej po prostu pozbaw go rangi administratora, a nastepnie dodaj go z wszystkimi uprawnieniami i niech sprawdzi, czy jest jakas zmiana. Wczesniej wypadaloby wyczyscic pamiec i cookies przegladarki lub ja sama zmienic.
Jesli nadal bedzie zle, dodaj ponownie nowego uzytkownika, mianuj go adminem ze wszystkimi prawami i sprawdz, czy wszystko dziala prawidlowo. Zakladajac, ze masz pliki wlasciwe dla wersji, w bazie nie mieszales, a przegladarka jest wyczyszczona, powinno wszystko dzialac prawidlowo.

Jesli nie wierzysz mi na slowo, w tym przypadku pisane, to zglos sie do mnie na PW, dostaniesz dane do strony testowej i sam sie przekonasz jak jest na v7.00.07. Jeszcze raz powtarzam, w standardzie nie ma takich ograniczen.

Edit: Sprawdz plik administration/infusions.php, czy zawiera taka linie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Nastepnie wejdz do bazy i sprawdz, czy w tabeli users, w polu user_rights jest samotne "I". Jesli nie ma dodaj zgodnie z zasadami i sprawdzimy, czy sa zmiany.

Jesli plik zawiera w/w wpis, a w polu jest w/w litera, to powinno wszystko dzialac. Jesli jednak nie, usun podana linie z pliku i sprawdz ponownie.
Edytowane przez Pieka dnia 08.10.2010 09:24:27
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Te rzeczy sprawdzi?em zanim za?o?y?em temat

Plik infusions.php zawiera wspomnian? lini?, a w tabeli users/user_rights jest I. Tu nawet kopiowa?em uprawnienia superadmina sprawdzaj?c czy kolejno?? wpisanych symboli nadanych uprawnie? ma znaczenie. Nie ma. Usuni?cie wspomnianej linii z pliku infusions.php te? nic nie daje.

Bardzo dzi?kuj? Pieka za po?wi?cenie mi swojego czasu. B?d? jeszcze to gryz?.
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 10:12:42
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
Po usunieciu wspomnianej linii admin wchodzi normalnie do zarzadzania wtyczkami?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
krystian1988
Jeszcze sprawd? w bazie danych czy nie by?o grzebane w tabeli fusion_users. Tam te? mo?na zmienia? prawa, a je?li nie tylko ty jeste? adminem to podejrzyj do innej osoby która ma admina.
Edytowane przez krystian1988 dnia 08.10.2010 10:21:16
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Apis
Pieka napisa?/a:
Po usunieciu wspomnianej linii admin wchodzi normalnie do zarzadzania wtyczkami?

Super Admin tak - dodatkowy nie. Nadal wywala do strony g?ównej. Mo?esz sprawdzi? w moim serwisie - ci?gle jest usuni?ta linia w infusions.php.

Jeszcze sprawd? w bazie danych czy nie by?o grzebane w tabeli fusion_users.
Patrz wy?ej: sprawdza?em zanim za?ozy?em temat.
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 10:26:12
---

www.zegluga-rzeczna.pl
krystian1988
Jedyne co mi si? wydaje to co? jest ?le wrzucone na serwer (chodzi o wtyczki, modyfikacje), gdzie nie daje poprawnego linku $aid_link.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Apis
krystian1988 napisa?/a:
(...) nie daje poprawnego linku $aid_link.
By?by wówczas problem z konfigurowaniem tych wtyczek. A konfigurowa? mo?na - nie mo?na jedynie instalowa?/deinstalowa? - wszystkie inne opcje dodatkowego admina dzia?aj? bez zarzutu.

Super Admin ma wszystko a tez mia?by k?opoty...
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 10:42:47
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Pieka
W takim razie pozostaja nam dwie mozliwosci:
  1. Masz zmieniony plik infusions.php - dodano linie powodujaca brak dostepu w przypadku innego uzytkownika niz Glowny Admin. Jednak pisales, o ile dobrze pamietam, ze nadpisywales m.in. ten plik oryginalnym.
  2. Zainstalowales badz tylko umiesciles w katalogu infusions wtyczke lub panel, ktore powoduja przekierowanie na index.php innego uzytkownika niz z id=1. Sprawdz zatem, ktore wtyczki i/lub panele masz na obu wymienianych stronach, a nastepnie usun je z tego katalogu, badz po prostu zmien aktualnemu nazwe i wrzuc standardowy. Przez chwile beda bledy, jednak da Ci to mozliwosc sprawdzenia, czy sytuacja ulegla zmianie.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Apis
Ad.1. Nie mia?em zmienionego, ale nadpisywa?em oryginalnym kilkakrotnie
Ad.2. B?d? szuka? - jak znajd? przyczyn? podziel? si? wiedz? a teraz dzi?kuj? ponownie za okazan? pomoc.
Edytowane przez Apis dnia 08.10.2010 13:22:17
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl