Zobacz temat
U?ycie lightboxa w dodatkowych stronach
|
|
_chris_ |
Dodany dnia 16.11.2010 13:38:23
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 Data rejestracji: 02.06.2010 14:05 |
Witam wszystkich. Na swojej stronie opatentowa?em sobie takie co?: Jesli tworz? dodatkow? stron? i chc? w niej w ?rodku wstawi? galerie (pokaz) to generuje j? sobie w Albumie odpowiednio modyfikuje odnosniki i wstawiam za pomoca: Pocz?tek tego index.html to: a potem ju? tylko HTML czysty. To mi wszystko dzia?a bez problemów wstawia galerie, mo?na tam przerzuca? zdj?cia itd. Chcia?em do?o?y? sobie opcj?, aby przy dodawaniu dodatkowych stron by?a mo?liwo?? u?ywania lightboxa z miniaturkami (?eby mi si? strona nie rozje?d?a?a jak chc? pojedyncze zdj?cia w du?ym rozmiarze wsadzi?). No to zacz??em kombinowa? i tak dodaje na pocz?tku dodatkowej strony: Wyedytowa?em plik jquery.lightbox.js ?eby mie? urle do poprawnych obrazków (zamknij, prev, next). Problemy s? nast?puj?ce: 1. Je?li w tre?ci jednej dodatkowej strony mam jednocze?nie zaincludowan? galerie to nie dzia?a wogóle ligthbox 2. Je?li nie ma galerii, wy?wietla owszem ?adnie w ligthboxie obrazki powi?kszone, ale nie wy?wietla obrazków zamknij, prev, next. Mo?e ja za bardzo kombinuje, mo?e jest prostszy sposób, ale prosz? o pomoc. Bardzo zale?y mi na tych galeriach bo wygl?da to bardzo elegancko, a dodatkowo jako programista napisa?em sobie sam spersonalizowany program to automatycznego generowania takich galerii, a lightbox jest bardzo fajn? opcj? podczas tworzenia tych dodatkowych stron, bo tak jak wspomnia?em wcze?niej nie rozje?d?a si? strona przy duzych obrazach. Fizycznie wszystkie pliki s? na serwerze. Z góry dzi?kuje za odpowiedzi. Przypuszczam ?e problem jest w tym ?e zarówno galeria jak i mój kod wykorzystuj? lightboxa. Ale na pewno w galerii nie ma okre?lenie class="lightbox" wi?c teoretycznie powinno by? ok, a jednak nie jest. Próbowa?em przed chwil? sposobu: http://www.php-fu...ost_146048 Je?li nie ma mojej galeri wszystko gra. W momencie do?o?enia mojej galeri nie dzia?a lightbox przy miniaturkach ;/ Wiadomo?? doklejona: Problem rozwi?zany. Przynajmniej póki co :) Otó? galeria korzysta z lightobxa i nie mo?na go u?y? ponownie na tej samej stronie. Przypuszczam ?e z powodu sprawdzania znaczników <a> w skrypcie galerii. Problem rozwi?za?em do??czaj?c do stronki skrypt prettyPhoto. Teraz dzia?a wszystko Edytowane przez _chris_ dnia 17.11.2010 07:38:39 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:37:47
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost |
Przejdź do forum: |