ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Odno?nikiem do strony g?ównej jest home.html zamiast news.php
Azuel
Witam serdecznie.

Mam pewien problem a wiem ?e nikt nie mia? tego problemu co ja, otó?:
Powiedzmy ?e na swojej stronie obecnie jestem w panelu administratora i aby powróci? do strony g?ównej naciskam przycisk "Strona G?ówna" i przenosi mnie pod adres: http://mojastrona.pl/news.php nast?pnie b?d? ju? na stronie g?ównej, w celu od?wie?enia strony ponownie chc?c klikn?? na przycisk "Strona G?ówna", po klikni?ciu otwiera mi stron?: http://mojastrona.pl/home.html

W themie linijka odpowiadaj?ca za odno?nik do strony g?ównej wygl?da nast?puj?co:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

W ustawieniach g?ównych jest wstawiony czysty adres strony bez ?adnych dodatków po "/" oraz jako strona g?ówna jest ustawione "news.php" (Domy?lnie)

Wcze?niej nie mia?em tego problemu i niewiem co jest tego przyczyn?, czy mo?e który? panel b?d? wtyczka ?le wp?ywa na to ? Ale w?tpi?... w ka?dym b?d? razie problem ustaje w momencie gdy zmieni? theme na jeden ze standardowych. Wszystko wraca do normy i klikaj?c na "Strona G?ówna" przenosi nas na podstron? "news.php" a nie "home.html"

Nie jestem pewien czy to ma znaczenie ?e przemie?ci?em w inne miejsce strony "Panel Logowania"

W ka?dym b?d? razie je?eli by?by kto? tak uprzejmy zerkn?? : http://destroying...

Z góry dzi?kuj? za odpowied?.

Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 02.01 - 12:17

Edytowane przez Pieka dnia 02.01.2011 12:19:37

www.wakfu.com.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 16:41:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piterus
A mo?e si? bawi?e? Mode Rewite (czy jak to si? pisze) czyli zamian? linków na bardziej przyjazne? Ten temat mo?e mi?? deklaracj? uruchamiaj?c? w?a?nie przyjazne linki.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Azuel
W tym problem ?e nic takiego nie robi?em, na pocz?tku by?o wszystko dobrze, potem kilka zmian na stronie i po jakim? czasie spostrzeg?em ?e nie mog? edytowa? zdalnie newsa, czyli klikaj?c na o?ówek pod newsem, pó?niej szuka?em co jest nie tak i napotka?em problem z przyciskiem "Strona G?ówna".
Je?li b?dzie trzeba to umieszcz? tutaj kod mojego pliku theme.php

Edit:
Dodam równie? ?e nie jest to wina przegl?darki, sprawdza?em na Operze, Firefox'ie oraz IE 7
Edytowane przez Azuel dnia 02.01.2011 11:32:26
flaga-pl.gifPisz? poprawnie po polsku

calosc.gif

www.wakfu.com.pl
Pieka
Skorka jest hardcoded i posiada odnosnik do home.html m.in. w polu logowania i nawigacji poziomej:

Edytowane przez Pieka dnia 02.01.2011 12:47:18
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Azuel
Rzeczywi?cie masz racj?, nie zagl?da?em do kodu ?ród?owego strony poniewa? w pliku theme.php wszystko mam w porz?dku, zerknij:

Równie? w ustawieniach wszystko jest w porz?dku, sprawdza?em po kilkana?cie razy i kod i ustawienia w PA i nic :/

img263.imageshack.us/img263/1620/ustawienias.png

Pozdrawiam.

calosc.gif

www.wakfu.com.pl
Pieka
W takim razie, tak jak kolega wyzej sugeruje, masz wlaczony mod_rewrite, czyli tzw. przyjazne URL-e i smieszne jest, ze nie masz o tym pojecia. To sie samo nie wlacza i nie ustawia, a zawiera sie w pliku .htaccess oraz najczesciej jako modyfikacja/panel dostepne na naszym forum.

Skoro sam nie masz pojecia co masz na stronie to moze Twoj "designer" na odmiane bedzie wiedzial i powie.
Edytowane przez Pieka dnia 02.01.2011 12:06:27
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bartek124
http://www.php-fu...d_id=25933

Wy??cz ten bajer i sprawd? czy wtedy zadzia?a.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Azuel
Wielkie dzi?ki Bartek ! Jak tylko zobaczy?em ?e zalogowa?e? si? na forum to mia?em nadziej? ?e pomo?esz =) Jeszcze raz ogromne dzi?ki! Smile

calosc.gif

www.wakfu.com.pl
Pieka
Usun jeszcze wpis z pliku header.php:

lub nadpisz go nowym, bo masz bledy na stronie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Azuel
Dzi?kuj? Smile

calosc.gif

www.wakfu.com.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl