ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
Akceptacja nowego Regulaminu oraz Polityki Prywatno?ci Supportu przez u?ytkownika
konto usuniete
Jest nowy regulamin oraz polityka prywatno??. Pozosta?y stare "elementy" regulaminu oraz s? nowe. Moje pytanie do szanownej Administracji :
Czy nie powinni?cie wprowadzi?, ?e ponownie u?ytkownik musi zaakceptowa? zmiany i tym samym zatwierdzi? podporz?dkowanie si? zmianom?
W przypadku tego supportu oraz wielu sytuacji jakie mia?y miejsce takie co? powinno zosta? wprowadzone.
Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - khaman 13.04 - 16:42

Edytowane przez khaman dnia 13.04.2011 17:07:02

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 19:38:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Drecha
Moim zdaniem logiczne jest, ?e u?ytkownik korzystaj?c z PHP-Fusion.pl wyra?a swoj? akceptacj? na Regulamin. Mo?na by jednak dopisa? do Regulaminu fragment o tym (?e u?ytkownik korzystaj?cy ze strony po wej?ciu nowego Regulaminu automatyczne wyra?a swoj? zgod? na niego). Je?eli si? na niego nie zgadza, zawsze mo?e poprosi? o usuni?cie konta.

konto usuniete
Nie jest logiczne. Mo?e u?ytkownikowi bardziej "podoba?a si?" stara wersja regulaminu, a z ta now? nie koniecznie si? zgadza.
Gdyby np. G?ówny Administrator w swej fantazji wymy?li?, ?e w regulaminie b?dzie "Uzytkownik ma obowi?zek sk?ada? mi ofiar? z dziewic i ca?owa? w pier?cie?..." te? mam co? takiego z automatu akceptowa??
Lepiej bra? dobre wzorce z innych portali, a nieSmile
No, ale jak napisa? mi cz?onek tej?e szanownej administracji, my uzytkownicy sobie mo?emy.
Licz? na tak? opcj?.

Drecha
Przytaczam odpowiednie fragmenty Regulaminu i Polityki Prywatno?ci o które pytasz:

Regulamin:
Odwiedzaj?c nasz serwis, akceptujesz aktualne postanowienia tego Regulaminu oraz zobowi?zujesz si? przestrzega? wszystkich zawartych w nim zasad.

Polityka Prywatno?ci:
Informacja kontaktowa
Je?li masz pytania, w?tpliwo?ci lub sugestie dotycz?ce powy?szej Polityki Prywatno?ci, skorzystaj z formularza kontaktowego dost?pnego na naszej stronie.

Pozdrawiam.
Edytowane przez Drecha dnia 13.04.2011 15:41:57

konto usuniete
Co ma w sobie nowa tre?? regulaminu wiem.
Odwiedzaj?c nasz serwis, akceptujesz aktualne
odwiedzaj? go równie? osoby, które nie s? zarejestrowane. Wi?c tutaj raczej jest nie?cis?o??, która rodzi moj? w?tpliwo??.
Chcia?bym przypomnie?, ?e ten dzia? jest zwi?zany z dzia?aniem supportu równie? w kwestii prawnej. Wi?c nie mam obowi?zku zadaj?c pytanie odno?nie ponownej akceptacji regulaminu przesy?a? za po?rednictwem formularzy.
Po za tym, my, u?ytkownicy mam prawo zapyta? na forum ogólnym. By? mo?e jest kto?, kto ma takie same zdanie co i ja.

Drecha
Po za tym, my, u?ytkownicy mam prawo zapyta? na forum ogólnym. By? mo?e jest kto?, kto ma takie same zdanie co i ja.

Oczywi?cie, ?e macie do tego prawo, dlatego temat nie wyl?dowa? w koszu, a ja na niego odpisuj?. Co do drugiego zdania to w?tpi?, nikt wcze?niej obiekcji nie zg?asza?.

Wszystko o co pytasz, zawarte zosta?o w Regulaminie, je?li co? pozostaje wci?? dla ciebie niejasne (lub z czym? si? nie zgadzasz), powiniene? skorzysta? z zak?adki Kontakt. Z tego co piszesz, nie przeczyta?e? jednak dok?adnie Regulaminu, s? bowiem wyja?nione tam zarówno kwestie u?ytkowników posiadaj?cych konto, jak i niezalogowanych.
Edytowane przez Drecha dnia 13.04.2011 15:58:22

konto usuniete
Tak na prawd? nie wiesz czy przeczyta?em czy tez nie. Wiedzia?by? gdyby by?a akceptacja.
Pytam si? o prost? kwesti?, której nie chcecie wprowadzi? ?eby nie straci? zarejestrowanych.
To, ze nikt nie zg?asza?, nie oznacza, ?e nie maj? obiekcji. Tylko ilu jest na tyle odwa?nych by to napisa?. Historia pokaza?a, ?e niezgadzaj?cy si? trac? stanowiska i zasilaj? list? zbanowanych do?ywotnio.
Podda?em kwesti? pod dyskusj?, mam nadziej?,?e mi?o sobie pogadamy anie b?dziemy cytowa? cz??ci regulaminu. Tak robi? niskich kwalifikacji prawnicy.

hoopak
U?ytkownicy zostali poinformowani o zmianach, wi?c nie widz? z tym ?adnego problemu. Je?li komu? si? nie podoba, w ka?dej chwili mo?e wys?a? stosowne PW.

www.hoopak.pl
konto usuniete
News newsem. Za chwil? napiszesz kolejne trzy, cztery newsy i ten o Regulaminie zniknie na podstronie. Co z u?ytkownikami, którzy wejd? pó?niej? Nie mamy obowi?zku newsów czyta?.
Nie ma te? w tym newsie informacji, ?e kto nie zgadza si? z regulaminem ma mo?liwo?? usuni?cie konta. Takie luki s? na niekorzy?? supportu.

Drecha
Podda?em kwesti? pod dyskusj?, mam nadziej?,?e mi?o sobie pogadamy anie b?dziemy cytowa? cz??ci regulaminu. Tak robi? niskich kwalifikacji prawnicy.

Zada?e? pytanie, wi?c na nie odpowiadam, tyle.

konto usuniete
Zazwyczaj po pytaniu jest odpowied?. Mniejsza o to, liczy?em na szersz? odpowied? Administracji.
Jeszcze taka kwestia. regulamin i polityka powinny by? widoczne, a tu schowane.. Tyle? utrudnie? aby przeczyta?. Nie?adnie...
Dobra, mam nadziej?, ?e kto? si? do Was za to przyczepi.
Pozdrawiam.
Edytowane przez khaman dnia 13.04.2011 16:59:04

Drecha
Na pocz?tek troch? nie na temat. Wydaje mi si?, ?e kto? z twojej bran?y, powinien pisa? poprawnie j?zykowo etc.

Wed?ug mnie oba dokumenty s? doskonale widocznie, ale to oczywi?cie moje zdanie.

konto usuniete
Wydawa? by si? mog?o, no ale dobrze, ?e nie napisa?e? "my?la?em".
Z tego co pami?tam z pracy jako moderator na tym supporcie, poprawianie b??dów le?y w Waszej kwestii. Z reszt? macie godny wzór do na?ladowania.
Nie s?, zg?aszam zastrze?enie.

khaman
Mimo takiego sta?u, nadal nie wiesz jak nazywa? tematy. Sam kiedy? to poprawia?e?. Poprawiam bo nadal jest niezgodny z Regulaminem. Pomijam zapis w Polityce Prywatno?ci, bo to tak?e ola?e?.

Co do tematu, to po pierwsze nie przeczyta?e? nawet Regulaminu jak pisa?e? ten temat, co ci kolega Drecha wypunktowa?, po drugie skoro proponujesz, ?eby ka?dy co loguje si? od X czasu dostawa? takie info, to rozumiem, ?e chcesz jako cz?onek spo?eczno?ci, zaproponowa? taki skrypt powiadamiaj?cy? Ch?tnie go wtedy rozwa?ymy.
Edytowane przez khaman dnia 13.04.2011 17:44:11
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

piotrek199214
Moim zdaniem powinien zosta? wdr??ony skrypt pokazuj?cy / informuj?cy o nowej zmianie w regulaminie. Wiadomo ?e nie ka?dy jest w stanie przeczyta? bo nie zagl?da na stron? g?ówn? tylko bezpo?rednio na forum, s? tacy ludzie. I moim zdaniem jestem za wprowadzeniem skryptu.
Jest to tylko moja opinia i nie zamierzam si? tu z kim? k?óci?, m?drowa?. Czy przyjmiecie czy nie to ju? wasza sprawa jest to propozycja któr? ja popieram.

Pozdrawiam
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
konto usuniete
Dzi?kuj?,?e poprawi?e?.
Proponuj?, ale to w kwestii Administracji le?y zabezpieczenie supportu, eliminowanie luk. Ja napisa?em temat, który powinien zosta? doceniony, a tymczasem ja otrzymuj? 2 ostrze?enia.
No tak, w kwestii zachowania nic si? nie zmieni?o.
Je?eli temat nie znalaz? si? w koszu oznacza to, ?e mam racj?.. Ludzie dyskutujmy inaczej to nic tu po nas.

khaman
Nie wiem co ma zabezpieczenie Supportu i eliminowanie luk do Twojej propozycji. To nie jest luka, ani brak zabezpieczenia. Sam temat jest s?uszny i jak pisa?em z ch?ci? rozwa?ymy. Nie rozumiem dlaczego niby mia?by l?dowa? w koszu. Chyba tylko, ?e zak?adasz, ?e z premedytacj? olewasz jednak wszelkie regu?y. Propozycja jest przyj?ta, jednak Twoje zachowanie nie.

Temat jest doceniony, jednak Tob? kierowa?y inne za?o?enia. Ostrzezenia dosta?e? jak najbardziej s?usznie zgodnie z Twoj? premedytacj? co do ch?ci ich otrzymania - ??cznie z n?kaniem administracji od rana na PW. Zosta?e? ju? ostatnio ostrze?ony, i nie b?dzie wi?cej tolerowania Twoich zachowa? - nast?pne zako?czy si? wykluczeniem ze spo?eczno?ci, o czym zosta?e? powiadomiony, na reszt? pyta? w tym temacie odpowiemy na zak?adce kontakt. Koniec offtopa.
Edytowane przez khaman dnia 13.04.2011 17:44:34
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

jantom
Jako ten, który by? sk?ada? podstawy pod obowi?zuj?ce obecnie regulamin i polityk? prywatno?ci, dodam swoje kilka s?ow.
Mam nadziej?, ?e autor tematu, jak i osoby, które popieraj?:
Czy nie powinni?cie wprowadzi?, ?e ponownie u?ytkownik musi zaakceptowa? zmiany i tym samym zatwierdzi? podporz?dkowanie si? zmianom?

spotkali si? z zasad? Ignorantia iuris nocet, czyli Nieznajomo?? prawa szkodzi. Administracja poda?a informacj? o zmianie tekstu regulaminu? Poda?a. To troch? jak z Dziennikami Ustaw - s? publikowane, bo taki jest obowi?zek, ale co z tym dalej zrobi? obywatele, nie jest ju? wa?ne - prawo jest prawem. Jedyne do czego mo?na mie? zastrze?enie, to brak okresu przej?ciowego.
Wróc? do samego charakteru zmian - teksty regulaminu i polityki prywatno?ci zebra?y w jedno miejsce zasady porozsiewane po ca?ej stronie. Zatem jaki? szczególnych zmian w dzia?aniu strony nie ma, ba - przeci?tny u?ytkownik nawet zyska?, bo nareszcie zyska? zasady zdejmowania ostrze?e?.

Zatem pomys? dodatkowego wymogu ponownego akceptowania zmian mo?e by? przydatny, ale w mojej opinii, wiedz?c o dzia?aniach ju? podj?tych przez administracj?, nieobowi?zkowy.
Edytowane przez jantom dnia 13.04.2011 17:50:50

http://jantom.info
konto usuniete
Tomku, ja to wszytko rozumiem co piszesz.
Tu nie chodzi o nieznajomo?? prawa. Nie przyrównuj kodeksu prawa Polskiego do regulaminu supportu.
Ka?dy ma obowi?zek regulamin zna?, ale informacja o tym nie jest wystarczaj?ca.News za chwil? zniknie, a u?ytkownik, który wejdzie za 6 miesi?cy nawet o nim wiedzie? nie musi. Wi?c takie t?umaczenie jest ma?o przekonywuj?cej.
I jeszcze o prawie i regulaminie. Regulamin jest skierowany do grupy osób, w tym przypadku do u?ytkowników supportu. Tu masz wi?ksz? mo?liwo?? poinformowania o zmianach.
Je?li nie mieli?cie ( nie macie) w zamiarze w??czenia opcji ponownego akceptowania regulaminu to minimum powinno by? wys?any mail lub pw z ta informacj?.
Kamilu, jakie moje intencje i zamiary by nie by?y temat jak przyzna?e? jest s?uszny. Nie b?d? si? spiera? o s?uszno?? ukarania mnie, dosta?e? PW ale nie odpowiedzia?e?...
To jest materia? na kolejny temat na forum "U?ytkowniku olej regulamin jak to robi cz??? administracji... przestrzegaj?c go i tak b?dziesz olany!" .
Ja zako?czy?em temat,
Pozdrawiam i ?ycz? sukcesów i satysfakcji ze swojego post?powania.

jantom
Nie rozumiem, dlaczego przyrównywanie prawa obowi?zuj?cego na stronie do prawa obowi?zuj?cego w kraju jest, wg Ciebie, nie na miejscu. I tu, i tu reguluje si? w jaki? sposób zachowania pewnej grupy ludzi. Na szcz??cie dla strony, skala regulacji jest te? odpowiednio mniejsza.
Jako by?y administrator, wlepiaj?c ostrze?enie lub blokuj?c konto, nawet nie zastanawia?bym si?, czy delikwent zna? regulamin, czy nie - to nie jest mój biznes.
Edytowane przez jantom dnia 13.04.2011 18:17:26

http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl