ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
Podawanie wersji PHP-Fusion, na którym poprawnie dzia?a wtyczka/panel.
konto usuniete
Dzisiaj spotka?em si? z sytuacj? gdzie kolega Drecha "poda? na tacy" i umie?ci? na forum dwie wtyczki.
Chwalebny jego wyczyn, ale zapomnia? poda?, ?e wtyczki dzia?aj? na najnowszej wersji PHP-Fusion.
Dla niego to jest logiczne, ?e dzia?a na nowej wersji bo na swoje testowa?, u?ytkownik supportu niekoniecznie musi o tym wiedzie?.
Fajnie by?oby wprowadzi? szablon do wtyczek i paneli gdzie trzeba podawa? wersj? PHP-Fusion gdzie poprawnie wtyczka/panel dzia?a.
Pozdrawiam.
Edytowane przez konto usuniete dnia 05.07.2011 13:25:52

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 22:23:11
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
BenLomax
Jestem za Smile
21293.png

Drecha
Drogi Krystianie, po pierwsze: piszemy niekoniecznie.
Po drugie: skoro temat znajduje si? w tej kategorii, do której doda?em go ja, to nie ma mocnych - wtyczka musi by? dla najnowszej wersji. Jednak zgadzam si?, ?e "s? ludzi i taborety", wi?c mo?na by co? takiego zawsze dodawa?.

Pozdrawiam.
Edytowane przez khaman dnia 05.07.2011 09:54:53

krystian1988
Albo rozbudowa? forum o sub-fora Wink
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

konto usuniete
Drecha- rozwalasz mnie. Dzia? wtyczek i paneli jest ogólnie dla V7, niekoniecznie musz? by? umieszczane tam wtyczki i panele do najnowszej wersji, prawda?
"s? ludzi i taborety"
A wi?c jestem jednym z nich, bo pobra?em, ale przeczyta?em, inni mog? tego nie zrobi? i b?d? zb?dne pytania dlaczego nie dzia?a.

Borek
foxi89 napisa?/a:
Dzia? wtyczek i paneli jest ogólnie dla V7, niekoniecznie musz? by? umieszczane tam wtyczki i panele do najnowszej wersji, prawda?

Popieram. My?l?, ?e szablon przy dodawaniu wtyczek powinien obowi?zywa?. W jego sk?ad wchodzi?oby:
  1. Nazwa,
  2. Wersj?, na których dzia?a,
  3. Jakie locale s? w paczce,
  4. Do czego s?u?y wtyczka,
  5. Instrukcja instalacji.

Te musia?yby wyst?pi?, tak uwa?am.
Edytowane przez Borek dnia 05.07.2011 13:20:04
Nie pomagam przez GG, PW itp. Tylko tutaj.
php-fusion-pl.jpg

www.ddadc.com.pl
Drecha
Ja bym to wzbogaci? jeszcze o informacj? odno?nie praw autorskich, pojawiaj? si? bowiem tu czasem wtyczki nielegalne, p?atne, udost?pniane za darmo.

jantom
Pijesz do kroaxa? System napisany w AGPL, p?atno?? jest za wsparcie.

Wracaj?c do tematu: mi?a sugestia, ale je?li kto? nie czyta plików informacyjnych w paczce, to jest problem tego ktosia. A? si? dziwi?, ?e nie pad?y postulaty o wymuszenie informacji o: wersji serwera, MySQL, PHP, trybie safe_mod (który w nowszych wersjach PHP nie istnieje), adresie fryzjera i wymiarach córki piekarza.

http://jantom.info
konto usuniete
Tomku, mo?na nawet podawa? numer buta i numer konta do wp?at na Radio Maryja.
Oczywi?cie jest plik informacyjny, ale pytanie, czy trzeba ?ci?ga? wszystkie paczki by si? dowiedzie? "Ku**a to nie do mojej wersji"?
Ja nie czaj?, jak mo?na nie analizowa? tego co si? dzieje na forum i dostosowywa? wymagania i wprowadza? szablony? Mniej nerwów dla Administracji i Moderatorów.
Oczywi?cie zaraz dostan? bur? za te s?owa, ale na prawd? moja propozycja ( ta i inne) padaj? nie po to by utrudni? ?ycie, ale ?eby je u?atwi?.

Xerxes
Mo?na te? zrobi? co? takiego, doda? w profilu pole "Twoja wersja PHP-Fusion", na forum przy dodaj za??cznik zrobi? dodaj wtyczk?. Przy dodawaniu wtyczki ustawi? parametry "Nazwa, Wersja, Dzia?a na wersjach PHP-F, Prawa autorskie, Instalacja". Teraz kiedy user sobie wpisze wersj? PHP-F to na forum wy?wietlane s? tylko te wtyczki do tej wersji, co user poda? w profilu, a je?li chce zobaczy? wszystkie wtyczki, to musi klikn?? np."poka? wszystkie wtyczki". To tak bardziej profesjonalnie, a je?li chodzi o spryt to tak jak krystian1988 poda?, doda? subfora do ka?dej z wersji i tam umieszcza? tematy, zostaje tylko problem dublowania tematów w subforach.

www.phpinnovation.pl
konto usuniete
Pro?ciej b?dzie doda? wpis w po?cie do jakiej wersji, ewentualnie w nazwie za??cznika zaznaczy? wersj? PHP-Fusiona.
No,ale i tak my tu GADU-GADU a i tak ma?o co od nas zale?y ( nic nie zale?y).Wiec czekajmy co Bogowie za Weneckiego lustra powiedz?, je?li oczywi?cie maj? zamiar.

Xerxes
He, my?l?, ?e od nas du?o zale?y, bo strona nie jest dla administracji, tylko dla nas, tak mi si? zdaj?.

A co do zaznaczenia wersji to my?l?, ?e g?upi pomys? (jak na przeci?tnego korzystaj?cego z portalu) bo user wchodzi, czyta kawa?ek tematu, mówi fajna wtyczka, otwiera temat i szuka linku/za??cznika, ?ci?ga, rozpakuje, wrzuca pliki na serwer, dzia?a jest git, nie dzia?a to jazda na PHP-Fusion.pl i spam na forum...

A co do takiego sposobu co ja mówi?em to ?atwo jest zrobi?, móg?bym sam to zrobi? i udost?pni? ale nie mam czasu za bardzo Wink

www.phpinnovation.pl
konto usuniete
Nie ma g?upich pomys?ówSmilePoda?em tylko kolejne rozwi?zanie.
Wiesz, gdybym ja mia? czas, to tutaj by?by fruwaj?ce pisanki na Bo?e Narodzenie...
Tak od nas zale?y tyle,?e proponujemy, akceptacja nale?y do Administracji. Czasami szkoda, bo tyle fajnych pomys?ów upadaSmile

jantom
?le stawiasz spraw?. Oczekujesz rozwi?zania systemowego (formularze, papierki, pola obowi?zkowe, pola nieobowi?zkowe), s?owem - zamordyzm.

Tu wystarczy zainicjowanie dobrego zwyczaju, popatrz na ostatni temat Bogdana. Wi?cej takich osób, uzupe?nianie istniej?cych tematów o przydatne informacje, wymienione zreszt? wcze?niej - mo?e t?dy nale?y pój??? Potrzebujesz do tego zgody administracji? Nie. B?dzie trudne? B?dzie. Marzenie ?ci?tej g?owy? By? mo?e.

Drecha
Tylko pomy?lmy, ze trzeba by?oby kara? autorów tematów, którzy nie wywi?zywaliby si? z tego i usuwa? ich tematy, a w ten sposób mogliby?my usun?? przydatne tematy.

jantom
Kolejny zamordysta...

Smok-Wiatru
Mo?e by?, ale nie musi. Ja popieram zdanie ~Xerxes. Smile

@Down: To, ?e nie popieram Twojego zdania nie oznacza, ?e masz prawo by? chamski w stosunku do mnie.
Edytowane przez Smok-Wiatru dnia 05.07.2011 23:06:46

www.badcompanyklan.com.pl
konto usuniete
Nie no Tomek, rozwalasz mnie. Po co si? m?czy?e? nad zmian? w regulaminie skoro Przemek ca?y czas dobre zwyczaje stara si? wprowadza??
Oczekujesz? Kolejne nieporozumienie. Ja proponuj?, jako? na innych forach szablony si? przyjmuj?, jako? szablon wprowadzony przez Przemka jest uznawany i stosowany, to dlaczego nie da? i tutaj?
Smok-Wiatru-mo?esz popiera?, ale kto modyfikacj? wykona, ty?

jantom
Pyskówki sobie odpu??my, od tego jest cyrk na Wiejskiej.

Proponowa?em prac? u podstaw. Po co wymusza?, skoro mo?esz dawa? dobry przyk?ad? Po co tworzy? kolejny punkt regulaminu, moim zdaniem niepotrzebny zreszt?, skoro mo?na ten sam efekt osi?gn?? innymi, pozytywnymi metodami. Ca?y czas nie jestem przekonany do idei szablonu tre?ci wiadomo?ci, chc? pomóc w osi?gni?ciu jak nie konsensusu, to kompromisu.

Ja wiem, po co sk?ada?em nowy regulamin. To dawne sprawy administracyjne, mi?dzynarodowe nawet, których nie chc? porusza? w tym w?tku. Tak samo, jak metod dzia?ania G?ównego Admina, z którymi te? nie zawsze jest mi po drodze. Nie zje?d?am ju? z tematu.
Edytowane przez jantom dnia 06.07.2011 01:09:17

konto usuniete
Pyskówki, to ja mam z kim urz?dza?, wi?c daruj sobie tego typu insynuacj?SmileDzi?kuj?.

Wiesz czasami trudniej wprowadzi? dobre obyczaje ni? nowy punkt regulaminu, z reszt? mamy przyk?ad szablonu, który nie musi mie? zmian regulaminowych a ?wietnie funkcjonuje.
Oczywi?cie mo?na mie? g??boko w powa?aniu u?ytkownika i niech sobie ?ci?ga i si? z pliku dowiaduje, to te? jest wyj?cie.
Mo?emy równie? czeka? kto za?apie te dobre obyczaje i ?askawie opisze to co tu poruszyli?my.Jeden napisze, drugi nie. Efekt b?dzie taki, ?e w ko?cu Administracja wstawi szablon i b?dzie dumna ze swojego pomys?u.
Podobnie by?o z zaakceptowaniem regulaminu, chwila pracy a suport jest bezpieczny. Mam nadziej?, ?e ta i tamta propozycja i te przysz?e b?d? docenione.
Ja mam tyle do powiedzenia w temacie. Czekam co powiedz? Administratorzy, je?eli nic, to wiem co o tym my?le?.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl