Zobacz temat
Zmiana linków we wszystkich tabelach / polach bazy
|
|
zzpkm |
Dodany dnia 19.07.2011 18:38:42
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 ![]() Data rejestracji: 19.07.2011 18:19 |
Witam, jestem nowy na forum, wi?c na pocz?tku si? przywitam. Mam nadziej?, ?e b?dzie si? nam mi?o wspó?pracowa? i, ?e z czasem co? wnios? na to forum, a przynajmniej postaram si? :) Niestety znajomo?? musz? zacz?? od znalezienia pomocy. W skrócie sprawa wygl?da tak: Osoba odpowiedzialna za op?acenie domeny niestety zapomnia?a tego zrobi?, po czym jedna z firm kupi?a t? domen?, my zakupili?my inn?. Wi?kszo?? artyku?ów dodawanych na stron?, je?eli posiada?y jakie? fotki mia?y na sztywno podane linki do plików, eq: mojadomena.pl/images/obraz.jpg Nie tylko obrazki, bo i wi?kszo?? linków do paneli mia?a t? "przypad?o??" Problem pojawia si? ju? po zalogowaniu na stron?, gdy chc? przej?? w panelu admina do np zarz?dzania stron? [mam zainstalowany infusion DHTML Menu] pojawia si? b??d, ?e strona mojadomena.pl/administration.... nie istnieje. Niestety nie znam j?zyka mysql, w pracy u?ywam tylko oracle, dlatego zwracam si? do Was. Szukam skryptu, który uruchomi? na bazie, a on wyszuka w p?tli wszystkie tabele, wy listuje wszystkie pola, a nast?pnie zrobi update szukanego stringa, np: www.domena.pl na www.domena.com . Je?eli nie da rady czego? takiego napisa? w MySQL, to mo?e w PHP? Drug? /alternatywn? pro?b? by?oby naprowadzenie mnie, które tabele mog? przechowywa? takie informacje, jak linki obrazków wgrywanych poprzez PA, linki paneli, infusionów, tre?ci artyku?ów/newsów. Z góry dzi?kuj? za pomoc w temacie. PW od moderatora:
Edytowane przez Drecha dnia 20.07.2011 00:22:37 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 23.10.2025 23:19:31
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
kefirek |
Dodany dnia 20.07.2011 12:28:02
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1191 Pomógł: 418 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 06.04.2008 21:59 |
|
|
|
zzpkm |
Dodany dnia 20.07.2011 20:13:30
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 ![]() Data rejestracji: 19.07.2011 18:19 |
kefirek, dzi?kuj? za zainteresowanie tematem, ale nie chodzi mi o taki update tylko raczej co? w stylu: Na oraclu bym takie co? wyrze?bi? tu niestety jestem noga. Wiadomo?? doklejona: mo?e komu? si? przyda, najprostszy sposób by? "najtrudniejszy", pobra?em dump na dysk, otworzy?em w notepad++ i tak ctrl+h i po k?opocie :D Edytowane przez zzpkm dnia 04.08.2011 21:51:54 |
|
Przejdź do forum: |