Zobacz temat
Jak zrobi? ?eby admin mia? mo?liwo?? dodawania art. tylko w wybranej kategorii art.
|
|
Driver_s |
Dodany dnia 26.01.2006 11:02:27
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 01.06.2005 12:50 |
Jak zrobi? ?eby jeden admin mia? mo?liwo?? dodawania artyku?ów tylko w jednej wybranej dla niego kategorii art. a inny admin w innej kategorii. Wiem ?e mo?na nada? prawa konkretnemu adminowi aby móg? zarz?dza? artyku?ami lub newsami ale nie widze nigdzie podzia?u na kategorie. co? przeoczy?em czy trzeba dokona? jakiej? modyfikacji? |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 12:14:51
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
as |
Dodany dnia 26.01.2006 12:50:57
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
Ja sobie my?l? tak... je?li na moim serwisie uczyni?em ju? kogo? Adminem, to po co ogranicza? mu prawa do tak prozaicznej czynno?ci jak ?wiadomy wybór kategorii. Admin, to brzmi dumnie, i nie byle jaka to figura... to go?ciu który co? sob? reprezentuje i do którego mamy jakie? tam zaufanie. Wystarczy, ?e mu powiesz - Gienek!... trzymaj si? tych okienek i po sprawie. Tak naprawd? to nie znam technicznego sposobu na rozwi?zanie Twojego problemu ale uwa?am, ?e moja sugestia i lu?na wypowied? zas?uguje na opini? odpowiedzi konkretnej i w temacie...
as
|
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 26.01.2006 14:04:46
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
@AS jestem tego samego zdania co Ty, skoro daj? ju? komu? admina to mam do niego zaufanie A wracajac do tematu: Istnieje tak mo?liwo?? jak zawsze - tylko trza pomy?le? ![]() Trzeba skopiowa? plik articles.php z administracji i da? mu jak?? inn? nazw? - potem odpowiednio zmodyfikowa? zawarto?? poprzez skasowanie mo?liwo?ci wyboru kategorii i zmieni?, ?e dodane przez ten plik artyku?y bed? si? zapisywa?y w bazie tylko dla tej kategorii (oczywiscie ta kategoria musi ju? istnie?, bo b?dzie sia?o b?edami). Potem to ju? tylko podac link do tego pliku danemu adminowi i niech se dodaje tylko tam gdzie ty chcesz. Oczywiscie mo?naby napisac system przypisywania mo?liwo?ci pisania i takie tam, ale to wiecej je.ba.n.a ni? to warte, bo trzebaby praktycznie od nowa napisa? system zarzadzania rtyku?ami, a wed?ug mnie jest to zb?dne Edytowane przez SebaZ dnia 26.01.2006 14:06:51 Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
Przejdź do forum: |