Zobacz temat
Dziwne logowanie
|
|
eres |
Dodany dnia 28.01.2006 01:32:11
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 24 Data rejestracji: 17.03.2005 14:30 |
Mam taki problem: Je?eli jestem niezalogowany np. na stronie www...... /search.php i w panelu logowania wpisze login i has?o to po zalogowniu przenosi mnie na stron? www......./news.php - chcia?bym aby po zalogowniu pozostawa?o si? w tym samym skrypcie. Co wi?cej je?eli czyta si? jaki? post na forum i chce si? cos odpowiedzie? to po zalogowniu jestem w www......./fusion... a chcia?bym aby si? wy?wietla? odrazu wcze?niej czytany post. Jak to zrobic ? Prosz? o jak?? podpowied? Pozdrawiam Roman |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:37:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
SebaZ |
Dodany dnia 28.01.2006 11:03:54
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
zapisa? do jakiej? zmiennej wartos? PHP_SELF przes?ac to zmienn? razem z formularzem, a po poprawnym zlaogowaniu si? zrobi? redirect($zmienna);
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
eres |
Dodany dnia 28.01.2006 12:14:55
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 24 Data rejestracji: 17.03.2005 14:30 |
Problem w tym, ?e PHP_SELF zawiera tylko nazw? wykonywanego skrytu bez parametrów i na przyk?ad readarticle.php?article_id=18 zamieni na readarticle.php a tu w?a?nie chodzi o to aby móc by? dalej w tym samym artykule. Rozwi?za?em cz??ciowo ten problem zamieniaj?c w fuion_core.php w fragm?cie gdzie nast?puje logownie header("Location: ".FUSION_BASE."index.php"); na header("Location: ".$_SERVER['HTTP_REFERER']); dzia?a doskonale. Problem mam jeszcze z forum i rozgryzieniem pliku fusion_forum/viewthread.php i fragmentu: bo który? z tych headerów pododuje ?e moje rozwi?zanie nie dzia?a - to znaczy dzia?a ale i tak nast?puje przekierowanie do pliku fusion_forum/index.php Jeszcze b?d? nad tym siedzia, ale jak kro? ma jakie? propozycje jestem otwarty ;) |
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 28.01.2006 12:34:22
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
zapewne który? z tych Edytowane przez SebaZ dnia 28.01.2006 12:35:29 Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
Przejdź do forum: |