Zobacz temat
Pozycjonowanie-FAQ by cakper
|
|
cakper |
Dodany dnia 01.02.2006 00:22:40
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 334 Data rejestracji: 13.06.2005 15:59 |
Pisz? od razu, nie jest to ?adna pro?ba, tylko moje w?asne wnioski. 1) Ciekawa tre?? i du?a jej ilo?? jest wa?niejsza ni? dbanie o idealne rozmieszczenie s?ów kluczowych i analizie innych metatagów. 2) Strona cz?sto aktualizowana jest cz??ciej odwiedzana przez wyszukiwarki i szybciej indeksowana ni? strony aktualizowane ?adko. 3) Nazwa domeny nie ma wp?ywu na pozycj? w wyszukiwarkach. 4) Nie warto startowa? ze stron?, która ma dopiero stron? tytu?ow? lub jest under-contruction, je?li to nie jest portfolio to kilkana?cie artykulów z tre?ci?(nie ?aden kontakt itp) to absolutne minimum! 5) Im strona prostsza i ma mniej "wodotrysków" typu applety Javy czy animacje Flasha tym lepiej. Roboty wyszukiwarek bazuj? na tekstowym Lynksie wi?c systemu nawigacji we Flashu nie zrozumiej? i nasza strona staje si? bezwatro?ciowa. 6) Im strona l?ejsza tym lepsza! Z przeprowadzonych bada? wynika, ?e 4 sekundowa zw?oka podczas ?adowania powoduje 10% mniej odwiedzin i ka?da nast?pna sekunda o kilka procent mniej. 7) Linki zwrotne. Im wi?cej tym lepiej je?li b?dziemy dodawa? stron? do 10 katalogow dziennie(lub zamieszcza? na 10 stronach) po roku otrzymujemu 3000 linków, co daje baaardzo du?ego kopa. 8) Spróbuj doda? stron? do katalogu dmoz.org, na jego podstawie s? tworzone katalogi du?ej wi?kszo?ci wyszukiwarek(Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit i wiele wi?cej) 9) Przeka? adres strony do wyszukiwarek, podstawowy adres Google http://www.google... 10) Je?li tylko mo?esz u?ywaj profesjonalnych statystyk, analizuj ruch usyskiwany z wyszukiwarek i kieruj si? tym "co chc? Ci przekaza?" 11) Nie maskuj tekstu na swojej witrynie daj?c tekst tego samego koloru i nie u?ywaj innych tego typu sztuczek. Za wszystkie kiedy? dobre metody(mp linki rotacyjne) teraz mo?na bardzo ?atwo ?apn?? BANA. 12) Pami?taj, ?e wyszukiwarki istniej? po to ?eby ludzie mogli odszuka? interesuj?ce ich informacje, a nie po to ?eby zobaczy? jak idealnie masz dobrane s?owa kluczowe i inne metatagi! Tre?? jest najwa?niejsza! PS: Nie uwa?am si? za kogo? kto si? na tym super zna, ale to moje wnioski do, których si? stosuj? i które przynosz? efekt. Za wszystko co pomin??em i czego nie napisa?em przepraszam ![]() Temat przenosze i przyklejam./Pieka Edytowane przez Pieka dnia 27.02.2006 12:32:56 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 12:07:28
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
as |
Dodany dnia 01.02.2006 01:05:10
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
No fajne to jest... nastuka?e? si? w klawiatur?, ?e niech Ci?. Ale czemu nie da?e? tego np. TU ?...
Edytowane przez Pieka dnia 27.02.2006 12:38:20 as
|
|
|
crasch |
Dodany dnia 01.02.2006 06:56:22
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1473 Data rejestracji: 02.01.2005 01:21 |
No niez?e wnioski ![]() pozdro ..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006 |
|
|
cakper |
Dodany dnia 01.02.2006 08:21:40
|
~as poniewa? to nie dotyczy pozycjonowania tylko Fusiona ![]() |
|
|
Pieka |
Dodany dnia 27.02.2006 12:35:39
|
![]() ![]() Postów: 19887 Pomógł: 767 ![]() Data rejestracji: 23.02.2005 18:12 |
Uzupelnienie tego tematu znajduje sie pod ponizszym adresem: http://www.php-fu...post_16459 Edytowane przez Pieka dnia 27.02.2006 12:37:59 Jestem jaki jestem
![]() |
|
|
Largo |
Dodany dnia 27.02.2006 15:44:46
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 163 Data rejestracji: 12.03.2005 20:19 |
1) Ciekawa tre?? i du?a jej ilo?? jest wa?niejsza ni? dbanie o idealne rozmieszczenie s?ów kluczowych i analizie innych metatagów. Spoko, tu si? zgadzam, bo im wi?cej linków, tym lepiej dla owej strony. Ale na s?owa kluczowe te? trzeba zwraca? uwag? ( sygnatuka moja ), zobacz co w nawiasie i zastanów si? dlaczego to robi?. 2) Strona cz?sto aktualizowana jest cz??ciej odwiedzana przez wyszukiwarki i szybciej indeksowana ni? strony aktualizowane ?adko. To mi si? wydaje, takim czym? co do niczego nie prowadzi... Sorry, ale dla mnie taki wniosek nic nie daje. Jezeli aktualizujesz stron?, to rozumiem przez to News'y, Artyku?y, Opisy itd. Je?eli dla Ciebie aktualizacja polega na czym innym to napisz. 3) Nazwa domeny nie ma wp?ywu na pozycj? w wyszukiwarkach. Czyste k?amstwo! Zobacz t? stron? i tam jest moja strona, zastanów si? dlaczego jest ona na 3 miejscu, skoro nie pozycjonuje s?owa "virus"! To jest permanentne k?amstwo! 4) Nie warto startowa? ze stron?, która ma dopiero stron? tytu?ow? lub jest under-contruction, je?li to nie jest portfolio to kilkana?cie artykulów z tre?ci?(nie ?aden kontakt itp) to absolutne minimum! Zgadzam si?, tu nie b?de tego kontynuowa?, bo chyba tu jest wszystko logiczne. 5) Im strona prostsza i ma mniej "wodotrysków" typu applety Javy czy animacje Flasha tym lepiej. Roboty wyszukiwarek bazuj? na tekstowym Lynksie wi?c systemu nawigacji we Flashu nie zrozumiej? i nasza strona staje si? bezwatro?ciowa. A co jest gorsze? DHTML czy Java? Java owszem jest ?le "trawiona" przez Google, ale mimo to jest o niebo lepsza ni? DHTML. Menu DHTML Google nie zrozumienie wogóle! 6) Im strona l?ejsza tym lepsza! Z przeprowadzonych bada? wynika, ?e 4 sekundowa zw?oka podczas ?adowania powoduje 10% mniej odwiedzin i ka?da nast?pna sekunda o kilka procent mniej. To si? chyba trzyma u?ytkowników ni? botów? Fakt, wp?ywa, ale nie na a? takie du?e straty. Zapytam jeszcze koleg? z PiO, to on da opini? na ten temat. 7) Linki zwrotne. Im wi?cej tym lepiej je?li b?dziemy dodawa? stron? do 10 katalogow dziennie(lub zamieszcza? na 10 stronach) po roku otrzymujemu 3000 linków, co daje baaardzo du?ego kopa. Heh? Katalogi to mój drogi podstawa! Pozycjonuje si? na zasadzie, katalogi, potem wymiana linków. Przecie? pozycjonowanie to zdobywanie linków... Fakt, nie tylko, ale przedewszystkim, gdy? im linki lepiej przygotowane ( mówi? tu o tym ?e im mniej linków wychodz?cych, tym lepiej wypozycjonowana strona ), to masz lepsze wyniki w Google. 8) Spróbuj doda? stron? do katalogu dmoz.org, na jego podstawie s? tworzone katalogi du?ej wi?kszo?ci wyszukiwarek(Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit i wiele wi?cej) Dmoz.org to historia! Nikt tam linków nie dodaje teraz, bo nic to nie daje, Google to szerokim ?ukiem pomija. A inna sprawa to obs?uga Dmoz.org - to s? ludzie, którzy najpierw dodadz? swoje strony, a potem kogo?, czasem to trwa nawet 1 rok! 9) Przeka? adres strony do wyszukiwarek, podstawowy adres Google http://www.google... Google samo trafi na Twoj? stron?, je?eli b?dziesz mia? linki prowadz?ce do Twojego serwisu. To jest najlepsze zaproszenie dla bota Google i innych wyszukiwarek internetowych! 10) Je?li tylko mo?esz u?ywaj profesjonalnych statystyk, analizuj ruch usyskiwany z wyszukiwarek i kieruj si? tym "co chc? Ci przekaza?" Wyt?umacz mi, co dla Ciebie oznacza "profesjonalne statystyki"? Czy chodzi Ci o analize s?ów przez jakie weszli go?ci na Twoj? stron?? Jezeli tak, to chyba logiczne, a statystyki s? dla pokazania ruchu, jaki Twoja strona posiada. Do analizy tego s?uz? Keyword Analyzer ( p?atny skrypt do tego ). 11) Nie maskuj tekstu na swojej witrynie daj?c tekst tego samego koloru i nie u?ywaj innych tego typu sztuczek. Za wszystkie kiedy? dobre metody(mp linki rotacyjne) teraz mo?na bardzo ?atwo ?apn?? BANA. Najpierw mi?y kolegi ?apie si? Sandboxa, jak nie wiesz co to to Ci powiem -> blokada w Google na okreslone s?owa, dla okreslonej domeny. Bana dostaje si? za np. spamowanie katalogów i wyszukiwarek ( 1000 linków w jeden dzie? )! Inna metoda na Bana to skuteczne metody, dodawania do kolorów tagów alt, img itd! 12) Pami?taj, ?e wyszukiwarki istniej? po to ?eby ludzie mogli odszuka? interesuj?ce ich informacje, a nie po to ?eby zobaczy? jak idealnie masz dobrane s?owa kluczowe i inne metatagi! Tre?? jest najwa?niejsza! Tu si? zgadzamy! PS: Nie uwa?am si? za kogo? kto si? na tym super zna, ale to moje wnioski do, których si? stosuj? i które przynosz? efekt. Za wszystko co pomin??em i czego nie napisa?em przepraszam ![]() Mo?e Ci to daje rezultaty, ale doucz si? troch? z tej wiedzy ![]() Przed : Forum IPB. Lista u?ytkowników : 1 u?ytkownik, 2 go?ci, 0 anonimowych u?ytkowników. Po : Forum IPB. Lista u?ytkowników : 6 u?ytkownik, 17 go?ci, 0 lub 1 anonimowych u?ytkowników. Trwa?o to bagatela ok 1.5 miesi?ca! PS. Nie mam zamiaru ju? nikomu tego robi?! Ewentualne zlecenia na PW! |
|
|
cakper |
Dodany dnia 17.03.2006 18:37:49
|
Spoko, tu si? zgadzam, bo im wi?cej linków, tym lepiej dla owej strony. Ale na s?owa kluczowe te? trzeba zwraca? uwag? ( sygnatuka moja ), zobacz co w nawiasie i zastanów si? dlaczego to robi?. A czy napisa?em, ?e nie trzeb zwraca?? Nie. S? wa?ne. A to o co masz w sygnaturce to s? s?owa kluczowe dla backlinków które s? baardzo wa?ne. [quote]2) Strona cz?sto aktualizowana jest cz??ciej odwiedzana przez wyszukiwarki i szybciej indeksowana ni? strony aktualizowane ?adko. [To mi si? wydaje, takim czym? co do niczego nie prowadzi... Sorry, ale dla mnie taki wniosek nic nie daje. Jezeli aktualizujesz stron?, to rozumiem przez to News'y, Artyku?y, Opisy itd. Je?eli dla Ciebie aktualizacja polega na czym innym to napisz./quote] Tak rozumiem przez to dodawanie warto?ciowych artyku?ów,których tre?? mo?e przyci?gn?? ludzi z wyszukiwarek Czyste k?amstwo! Zobacz t? stron? i tam jest moja strona, zastanów si? dlaczego jest ona na 3 miejscu, skoro nie pozycjonuje s?owa "virus"! To jest permanentne k?amstwo! Czyste k?amstwo? A powiedz mi czy wola?by? zamiast google.pl wpisywa? kluczwyszukiwaniaslow.pl ?? bo to jest przecie? zadanie wyszukiwarki tak samo wiele innych stron, wp?yw na pozycjonowanie ma to co jest na linku, a nie jaka jest jego nazwa dnsowa A co jest gorsze? DHTML czy Java? Java owszem jest ?le "trawiona" przez Google, ale mimo to jest o niebo lepsza ni? DHTML. Menu DHTML Google nie zrozumienie wogóle! Napisa?em wyra?nie rzeczy typu Java i flash wi?c nie czepiaj si? pierdó?, bo chyba rozumiesz co znaczy s?owo wodotryski To si? chyba trzyma u?ytkowników ni? botów? Fakt, wp?ywa, ale nie na a? takie du?e straty. Zapytam jeszcze koleg? z PiO, to on da opini? na ten temat. Tak chodzi?o mi o POLSKICH u?ytkowników, bo europy zachodzniej ju? si? to zbytnio nie tyczy(wi?kszo?? tam DSLe ma) Heh? Katalogi to mój drogi podstawa! Pozycjonuje si? na zasadzie, katalogi, potem wymiana linków. Przecie? pozycjonowanie to zdobywanie linków... Fakt, nie tylko, ale przedewszystkim, gdy? im linki lepiej przygotowane ( mówi? tu o tym ?e im mniej linków wychodz?cych, tym lepiej wypozycjonowana strona ), to masz lepsze wyniki w Google. A o czym jak pisz?? Pisz? ?e im wi?cej linków tym lepiej Dmoz to historia A na jakiej podstawie google buduje swój katalog? Google samo trafi na Twoj? stron?, je?eli b?dziesz mia? linki prowadz?ce do Twojego serwisu. To jest najlepsze zaproszenie dla bota Google i innych wyszukiwarek internetowych! Dobra, ale nie ka?dy ma serwis który od razu ma 1000 BL i 10 000 IP, a po co? narz?dzie do zg?aszania stron jest. Bad? co b?d? przy?pieszy to troch? indeksacj?, a u?ytkownicy fusiona zazwyczaj maj? ma?e strony, wi?c im si? to przyda Wyt?umacz mi, co dla Ciebie oznacza "profesjonalne statystyki"? Czy chodzi Ci o analize s?ów przez jakie weszli go?ci na Twoj? stron?? Jezeli tak, to chyba logiczne, a statystyki s? dla pokazania ruchu, jaki Twoja strona posiada. Do analizy tego s?uz? Keyword Analyzer ( p?atny skrypt do tego ). a co rozumiesz przez "analizuj ruch uzyskiwany z wyszukiwarek" ja nazywam rzeczy prosto by ludzie którzy si? w wi?kszo?ci na tym nie znaj? i nie maj? pieni?dzy na p?atne skrypty. Powtarzam po raz kolejny ?e pisa?em to pod k?tem u?ytkoników fusiona. Najpierw mi?y kolegi ?apie si? Sandboxa, jak nie wiesz co to to Ci powiem -> blokada w Google na okreslone s?owa, dla okreslonej domeny. Bana dostaje si? za np. spamowanie katalogów i wyszukiwarek ( 1000 linków w jeden dzie? )! Inna metoda na Bana to skuteczne metody, dodawania do kolorów tagów alt, img itd! Uwierz mi wiem co to sandbox i nie jestem taki g?upi jak my?lisz. Nie pisa?em sandbox, bo znów uzyska?bym tym sposobem milion pyta? o niego, pisa?em prosto. Dobra tu przyznam, ?e dokona?em uogólnienia sandboxa i bana, mój b??d. Przepraszam "mistrzu pozycjonowania", ale nie lubi?, jak si? miesza z b?otem kogo? komu równie? co? wysz?o. Sorry, ale te? czytam i to du?o, mam ksi??ki, a PiO czytam równie?. Nie mówi?, ?e si? nie znasz, ale, i ?e ja wszystko wiem. Ale ja mam swoje racje i ty te? ma swoje i nikt tu nie zwyci??y bo musimy ?y? oboje. Edytowane przez cakper dnia 17.03.2006 18:39:26 |
|
|
jantar |
Dodany dnia 02.04.2006 12:55:21
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 20 Data rejestracji: 03.11.2005 00:33 |
Witam... ...musz? si? przychyli? do opinii largo, cho? nie nazwa?bym tego k?amstwem. Jest poza dyskusj? ?e s?owo kluczowe w urlu jest najwy?ej (s?ownie: najwy?ej) oceniane przez googlark?. Potem w tej hierarchii wa?no?ci s?ów jest s?owo kluczowe w <title>Tytu? strony</title> dalej w description a s?owa kluczowe w keywords, googlarka ca?kiem pomija, ale kilka innych wyszukiwarek je jeszcze uwzgl?dnia, wiec warto je jeszcze stosowa?. No i oczywi?cie dalej, licz? si? s?owa kluczowe w tre?ci strony w tytu?ach i altach do obrazków. A nawiasem mówiac zach?cam do bardziej kulturalnych i tolerancyjnych wypowiedzi, tym bardziej ?e to temat przyklejony. Pozdrawiam |
|
Przejdź do forum: |