Zobacz temat
System tagowania newsów i artykułów
|
|
dante77 |
Dodany dnia 08.03.2012 12:45:03
|
Bywalec Postów: 332 Pomógł: 25 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 09.05.2005 00:08 |
Modyfikacja umożliwia tagowanie/dodawanie etykiet do newsów i artykułów niezależnie od ich kategorii. System dodawania tagów bazuje na html_buttons_include.php. Po kliknięciu w etykiete pod newsem lub artykułem wyświetlają się treści, które mają dodaną tą etykietę. Instalacja: Wgrać pliki etykiety_n.php i etykiety_a.php do katalogu głównego na serwerze. Pozostałe pliki wgrać na serwer lub zmodyfikować własny kod na podstawie komentarzy w tych plikach. Edytujemy plik: theme/twoja_skórka/theme.php: Szukamy: zmieniamy na: Szukamy: Zmieniamy na: W bazie danych należy dodać pola textowe: article_tags w tabeli articles news_tags w tabeli news Dodawanie nowych tagów/etykiet: Edycja pliku includes/tags_buttons_include.php na zasadzie kopiuj/wklej np: Dodajemy nową etykietę "Programy". Kopiujemy: Wklejamy poniżej tego kodu: Zmieniamy "Gry" na "Programy" i zapisujemy. Dodawanie tagów w newsie/artykule. Po instalacji podczas pisania nowego newsa/artykułu, pod rozszerzoną treścią pojawi się pole Etykiety, a pod nim buttony ze zdefiniowanymi etykietami. Kliknięcie na etykietę dodaje je do pola. Usuwanie tagu polega na ręcznym wykasowaniu danego tagu wraz z przecinkiem po nim. Mi bardzo ułatwiło to pracę, może komuś też się to przyda. Mam również pytanie do fachowców: Chciałbym, aby podczas dodawania tagów można było je równie łatwo usunąć, teraz trzeba pole edytować ręcznie. Można to jakoś wykombinować, tak aby po ponownym kliknięciu dany tag zniknął z pola? PW od moderatora:
dante77 dodał/a następującą plik:
Edytowane przez dante77 dnia 09.03.2012 08:41:15 |
|
|
Wścibski Gość |
Dodany dnia 22.12.2024 17:00:42
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
|
IP: localhost | |
gandak |
Dodany dnia 12.07.2013 17:23:46
|
Przedszkolak Postów: 24 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 17.03.2012 19:36 |
Witam. Próbowałem zainstalować tagi z tego tematu. Po wrzuceniu plików na serwer wyskoczył mi błąd z 59. linią ( Rozwiń Kod źródłowy PHP ) w pliku panels.php. Usunąłem wzmiankę o check_panel_status. Teraz nie mogę ustawić, aby lewe lub prawe panele nie wyświetlały się na niektórych podstronach.Na prawdę próbowałem już praktycznie wszystkiego, ale nie udało się naprawić ;/ Jeśli brakuje jakiegoś kodu itp. to dodam. |
|
|
brzanek |
Dodany dnia 13.07.2013 22:45:46
|
Przedszkolak Postów: 6 Data rejestracji: 21.03.2012 11:10 ZBANOWANY: Dożywotnio |
Witam bardzo zainteresował mnie ten temat ale mam problem nie wiem dlaczego po instalacji i po włączeniu edytora TinyMCE panel nagle wysyła mi błędy w administracji newsów
Ta linia tak wygląda.
Przy wyłączeniu tego edytora wszystko działa. Nie wiem jak jest w artykułach bo jeszcze nie robiłem ale myślę że będzie tak samo. Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem zależy mi na tym aby była możliwość pisania tematów za pomocą edytora TinyMCE. Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
Przejdź do forum: |