ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[Zlecenie] Zmiana systemu dodawania ID do newsów
mati251195
W panelu administracyjnym, podczas dodawania newsów mo?na wybra? dat? pokazania si? newsa na stronie. Nie mniej jednak nie jest to idealne rozwi?zanie. Podam przyk?ad w którym s? problemy. Kto? dodaje w poniedzia?ek news, który ma si? pokaza? w ?rod? i przypu??my, ?e ten news otrzyma ID 100. W mi?dzyczasie (w czasie od dodania do pojawienia si? na stronie nowego newsa) kto? doda swój i zaznaczy, aby wy?wietli?o go we wtorek. Wtedy ten news b?dzie mia? ID 101.
Interesuje mnie takie co?, aby ID by?o przyporz?dkowywane do newsa dopiero jak jest widoczny na stronie, czyli gdy dodajemy news i wybieramy dat? to nie dostaje on ID, tylko dopiero jak powinien by? widoczny na stronie. To pozwoli na unikni?cie takich problemów. Nie mniej jednak newsy dodane, ale nie maj?ce ID powinny by? dost?pne w spisie newsów panelu admina -> newsy. ID s? po kolei wg dat i nie chcia?bym, aby by?y puste ID. Jak kto? usunie news to normalnie ID tego newsa b?dzie puste. Chcia?bym, aby nie by?o takiego czego?.
Czekam na Wasze oferty na GG: 11807925 Smile

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 00:06:03
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
Powiedz mi, dlaczego chcesz aby id by?o w kolejno?ci, lub nie daj Panie, wyznacza?o jak?? kolejno??? Pole zawieraj?ce ID ma by? tylko niepowtarzaln? warto?ci? wskazuj?c? na konkretny wpis w bazie, tylko i wy??cznie. Dlatego wskazuj?c najnowszy element, powinno si? u?ywa? daty, a nie ID. Nie da si? utworzy? ?adnego wpisu w bazie bez identyfikatora.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
mati251195
A czy to jest takie wa?ne? Czy kto? podj??by si? tego zlecenia czy nie?

Spoczywaj w pokoju... Creeper
Ja móg?bym si? podj?? tego zlecenia, ale te? jestem ciekaw ku czemu ma to s?u?y?. A tak btw. jest przewidziane jakie? wynagrodzenie, czy traktujemy to jako cel charytatywny?

kefirek
@Creeper A jak chcesz to zrobi? ? Skoro id si? pozmieniaj? to newsy b?d? przepisane do innego u?ytkownika. Wed?ug mnie da si? to zrobi? poprzez samo mysql ale jestem ciekawy twojej wizji.

Spoczywaj w pokoju... Creeper
kefirek napisa?(a):

@Creeper A jak chcesz to zrobi? ? Skoro id si? pozmieniaj? to newsy b?d? przepisane do innego u?ytkownika. Wed?ug mnie da si? to zrobi? poprzez samo mysql ale jestem ciekawy twojej wizji.

Nie b?d? przypisane do innego u?ytkownika, poniewa? zmieniamy tylko warto?? pola news_id, a reszta pozostaje taka jak by?a.

mati251195
B?dzie za to jakiej? wynagrodzenie, czekam na oferty na GG: 11807925.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl