Zobacz temat
Us?uga instalacji PHP-Fusion a licencja
|
|
gabrally |
Dodany dnia 18.04.2012 14:43:06
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 48 Pomógł: 1 ![]() Data rejestracji: 01.01.2009 20:46 |
Witam serdecznie ponownie! Od d?u?szego czasu nosi?em si? z zamiarem utworzenia takiego tematu poniewa? bardzo mnie on intryguje a szczerze mówi?c jestem chyba zbyt ma?o bieg?y w licencjach. Mimo usilnych prób zrozumienia nie wysz?o mi to do tej pory. Podejrzewam, ?e znacie odpowiedzi na moje pytania - dlatego te? licz? na dyskusj?. Czy mo?na pobiera? op?aty za instalacj? CMSa na serwerze, instalacj? nowego szablonu, wtyczki? Mam gdzie? wizj? takiego serwisu z wieloma podserwisami, który udost?pnia?by w?a?nie trzy takie programy/opcje. Wszystko blokuje zarówno brak czasu jak i przede wszystkim nierozwiane w?tpliwo?ci, no a licencji ?ama? nie chc?. Opcje wygl?da?yby nast?puj?co: 1. Kupno powierzchni na serwerze i instalacja CMS PHP-Fusion zalecanego u?ytkownikowi (to on go wybiera, my tylko instalujemy) 2. Instalacja/przystosowanie szablonu do jego potrzeb - gotowego szablonu 3. Instalacja wtyczki, dodatkowych galerii, po??czenia z facebookiem Jak na takie opcje zapatruj? si? licencje? Widzia?em podobnie brzmi?ce og?oszenia w dziale Zlecenia - praca, jednak sam mam w?tpliwo?ci co do legalno?ci pobierania za nie op?at. Dzi?ki za wszelkie odpowiedzi, mam nadziej?, ?e z tematem trafi?em.. Pozdrawiam ![]() Niektóre z moich dzieci: www.polskierajdy.pl
|
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:42:32
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Drecha |
Dodany dnia 18.04.2012 15:09:21
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 749 Pomógł: 28 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 30.01.2009 17:11 |
Wydaje mi si?, ?e nie by?oby problemu, wiele osób przecie? pobiera op?aty za wtyczki, szablony i tym podobne bez op?acania licencji PHP-Fusion. Nie b?dzie Ci kto? p?aci? za samego CMS'a, tylko za pomoc w jego instalacji i prac? webmastera (dostosowywanie, edycja, przerabianie itd.). |
|
|
gabrally |
Dodany dnia 18.04.2012 15:13:28
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 48 Pomógł: 1 ![]() Data rejestracji: 01.01.2009 20:46 |
W?a?nie chodzi bardziej o stworzenie co? w rodzaju DBV.pl czy VGH.pl, ale tylko w cz??ci podobnego - w zamy?le mia?oby to by? bardziej elitarne, dostosowane tylko do wybranej grupy odbiorców i ze 100% pomoc? webmastersk? w postaci tych opcji (plus pewnie kilku innych typu aktualizacje itd.), nastawione oczywi?cie na zysk. Dzi?ki za odpowied?! Niektóre z moich dzieci: www.polskierajdy.pl
|
|
Przejdź do forum: |