ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
Lipny Support
solowski
Powiem tylko jedno wasz support jest do bani wi?cej wyczyta?em na innych forach pod wzgl?dem pomocy ni? z waszego dosta?em pomocy, totalna lipa ci?gle piszecie ten temat ju? by? poruszany a i banami straszycie i ostrze?eniami chocia? [cenzura] znalaz?em na problemy na które pisa?em posty na waszym forum , zeby kto? pomóg?, je?eli kto? ma ma?? wiedze na temat fushion to sie nie pisze tekstów typu ten temat by? ju? poruszany bo b?dzie ostrze?enie albo ban tylko wkleja sie link do tematu który sie opisuje a to co chcia?em sie dowiedzie? znajduje sie http://forum.pcfo...p-fusion-t tak ci?zko by?o moderatorom normalnie odpisa? poprawnie przynajmniej tam jest wyja?nione prosto i logicznie a nie pó? dnia szuka? ig?y w stogu siana na waszym sopporcie my?le ?e moja wypowied? na temat waszego supportu jest wyczerpuj?ca a teraz czekam na BANA z waszej strony bo tylko to potraficie najlepiej robi? !!!!!!!!!!!! Mo?ecie wykasowa? moj? wypowied? ?eby inni nie widzieli wali mnie to jako by?ego u?ytkownikaSad Pozdrawiam!

W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 19:37:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
Cze??.
Powiem tak.
Moderem jestem bardzo nied?ugo, chyba ciut ponad miesi?c.
Na Supporcie jestem równo trzy lata.
Zaczyna?em od totalnego zera.
Nie znaj?c nic, nie maj?c poj?cia co to jest PHP, HTML, plik, baza danych i inne "dziwactwa".
Do za?o?enia strony (o dyskopatii) sk?oni?y mnie moje do?wiadczenia ?yciowe i ch?? pomocy innym.
Wybór PHP-Fusion by? czysto przypadkowy.
Zaczyna?em od "gotowców", hostingów z automatycznymi instalacjami.
Gdy zacz??em "dojrzewa?" do webmasterki, to znaczy gdy us?ysza?em co to jest PHP-Fusion, ?e ma jakie? pliki, jak?? baz?, zacz??em szuka? informacji.
Trafi?em tutaj.
Mo?e nie?mia?o??, albo ch?? radzenia sobie samemu z problemami, zacz??em dr??y? Support.
Szuka?em informacji, dowiedzia?em si?, ?e s? pliki i baza, ?e mo?na samemu tym zarz?dza?, ?e s? przez to wi?ksze mo?liwo?ci.
Zainstalowa?em stron? na pierwszym darmowym hostingu, pó?niej na p?atnym.
Pó?niej jak mnie wci?gn??o, zacz??em "tworzy?" stronki Przyjacio?om i Znajomym.
Jak si? jeszcze bardziej zaprzyja?ni?em z CMS'em nie?mia?o staram si? pomóc innym U?ytkownikom na naszym Supporcie.

Po co taki wywód "samouwielbienia"?
Po to, ?eby? zrozumia? drog? jak? przeszed?em.
?eby? wiedzia?, ?e je?li chce si? co? znale?? i osi?gn??, to mo?na, tylko trzeba chcie?.

Mylisz te? poj?cia.
Admini i Moderzy, to s? funkcje w pierwszej kolejno?ci od "porz?dku" na Supporcie,
Od trzymania tego w kupie.
A po to od trzymania w kupie, ?eby bardziej do?wiadczeni mogli pomaga? mniej do?wiadczonym.
Moder - tu mój przyk?ad - nie musi mie? wiedzy, ?eby móc pomóc w utrzymaniu porz?dku.

Nast?pne poj?cie, które jest cz?sto przylepiane do obowi?zków, to to co piszesz, ?e mamy za Ciebie poszuka? i poda? Ci link.
Chyba nie do ko?ca jest to ok, nie my?lisz?
Musia?bym 24 godziny siedzie?, szuka? i podsy?a? linki istniej?cych tematów, do ju? istniej?cych tematów.
Widzisz w tym sens.
Wbrew pozorom, jak si? zastanowisz na tym na ch?odno, to zobaczysz sens w usuwaniu dublowanych w?tków, ?le napisanych, etc.
Inaczej jakby? wszed? na Support, to mia?by? klasyczny nie?ad artystyczny.

Masz woln? wol?, wybór nale?y do Ciebie.
Pami?taj tylko o takim polskim przys?owiu, które si? si? sprawdza w 100%.
"Pr?dzej si? wsz?dzie zmie?cisz z du?ym ty?..., ni? z du?? g?b..." (to cytat).
Od siebie pozdrawiam i ?ycz? Ci, ?eby si? nauczy? innych rozumie?, a tak?e nie siebie mia? na pierwszym miejscu.

My?l?, ?e zrozumiesz mój wywód. Smile
bogdan Smile
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
vaximus
Witam wszystkich.

Kilka dni zastanawia?em si? czy to napisa?. Chodzi o przenoszeni, a szczególnie o usuwanie tematów przez moderatorów. Nie rozumiem dlaczego to jest tak, ?e jak kto? na forum zadaje pytanie, to cho?by by?o ono banalne (dla wielu u?ytkowników, ale pewnie nie dla zadaj?cego - bo po co by je zadawa?), to bardzo cz?sto pojawiaj? si? komentarze czy odpowiedzi moderatorów, ?e nie szuka?e?, ?e nie tak nazwany temat itp. itd., ?e jeszcze raz i zostaniesz zbanowany... Wiem, ?e chodzi o zachowanie jakie? ogólnego porz?dku na forum, ale bez przesady.

Czasem naprawd? bardzo trudno znale?? rozwi?zane szukanego problemu przy pomocy szukajki. Nie wiem czy szanowni moderatorzy zauwa?yli, ale dla wielu u?ytkowników forum jest jednak miejscem gdzie osoby ma?o do?wiadczone zdobywaj? wiedz? i jakie? umiej?tno?ci. Ma?o tego - znajduj? si? ?yczliwi ludzie, którzy nawet na banalne pytania odpowiadaj?, podpowiadaj?, daj? wskazówki i bardzo pomaga.

Nie wiem, mo?e to jest forum dla ekspertów - to zaznaczcie to w regulaminie czy co?. Wtedy b?dzie wiadomo, kto i o co tu mo?e tu pyta?. Tylko, ?e pewnie wielu u?ytkowników ju? do?wiadczonych te? kiedy? si? uczy?o i dam g?ow?, ?e w?a?nie tu zdobyli niejedno rozwi?zanie swojego problemu.

Natomiast w ogóle nie rozumiem, jak mo?na wyci?? temat bez ?adnego komentarza, bez wiadomo?ci na PW. To dba?o?? o porz?dek czy zwyk?y brak ?yczliwo?ci (do g?owy cisn? mi si? mniej cenzuralne okre?lenia takiego post?powania). Je?eli tak zachowuj? si? moderatorzy to w ty?ku mam takie forum. A zachowanie Pieki jest cz?sto po prostu irytuj?ce. Jak ma humor to pomo?e, jak nie to zbanuje. Bo nie wiem od czego innego zale?y jego zachowanie jak nie od aktualnego samopoczucia. Zreszt? niektórzy inni moderatorzy id? w jego ?lady. Wiem, ?e i tak Waszym, szanowni moderatorzy, zdaniem nie mam na pewno racji, ale mo?e na chwil? sta?cie obok i spójrzcie na siebie oczami innych. Jeste?cie cz?sto naprawd? ma?o przyja?ni wobec u?ytkowników.

Wiem, ?e to pewnie mój ostatni wpis na forum, ?e zaraz moje konto zga?nie. Mam to gdzie?. Zgodnie ze starym polskim powiedzeniem "umiesz liczy? - licz na siebie". Bo tu, nawet jak kto? zechce ci pomóc, to zdaniem moderatorów temat i tak nadaje si? do kosza i nawet nie warto o tym powiadomi? autora.

Wyrazy szacunku dla wszystkich, którzy mimo wojskowej dyscypliny decyduj? si? pomóc innym, czym zreszt? te? potrafi? si? narazi? osobom "pilnuj?cym" porz?dku.

?egnam

vaximus

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 26.05.2015 23:12

khaman
Szanowny kolego,
?aden temat, do którego rozwi?zanie jest trudno znale?? nie jest usuwany. Wierz mi, ?e szukamy w wyszukiwarce i je?li jest trudno znale??, podpowiadamy. Tu te? widzisz dlaczego taki nacisk jest na nazw? tematu. Szukasz rozwi?zania i masz:
1. Pomocy problem z panelem!!!
2. Zmiana szeroko?ci panelu w skórce xxx

Co by? wola? przy wyszukiwaniu? Wszystko wynika z lenistwa i ignorancji.
Suport polega na wsparciu spo?eczno?ci. Wi?c nie miej pretensji do 3 osób, które utrzymuj? porz?dek w?ród setek u?ytkowników. Zadaniem admina nie jest pomoc, je?li pierwsze, co robisz olewasz zasady i masz gdzie? wszystkich. Wi?c nie rozumiem pretensji.
Chocia?by twój temat ju? jest poruszony kilka postów ni?ej i zamiast si? do niego dopisa? dublujesz temat, prosz?: Lipny Support.
Zak?adam, ?e regulaminu to raczej nie przeczyta?e?. Wa?ne aby mie? pretensje.
6.1. Aktywno?? na forum
Je?li zdecydujesz si? na skorzystanie z udost?pnionego w witrynie forum, dodatkowo zobowi?zujesz si? do przestrzegania nast?puj?cych zasad:
przed rozpocz?ciem dyskusji na dowolny temat upewnisz si?, ?e nie by? on wcze?niej poruszany w witrynie w postaci artyku?u, odpowiedzi na najcz??ciej zadawane pytania (Frequently Asked Questions - FAQ) lub innej dyskusji na forum,
w przypadku odnalezienia w?tku o podobnej tematyce nale?y najpierw sprawdzi? podane w nim porady i/lub rozwi?zania, ewentualnie pó?niej dopisa? si? do niego, szczególnie je?li temat nie zosta? w Twojej opinii wyczerpany, nie podano rozwi?zania lub te istniej?ce s? nieskuteczne,

Powiedz mi teraz, czy ?wiadomie nawet nie spojrza?e?, ?e dublujesz tematy, bo nie chcia?o Ci si? szuka?. mi to zaj??o minut? spojrzenie w dzia? na forum. Po prostu zamierzasz wywo?a? gów*oburz?, bo to moderatorzy s? ?li a ja nie, przecie? nie zada?em sobie trudu poszuka? kilku tematów w dó?. Swojej winy nie widzisz, a dajesz idealny przyk?ad tym tematem, dlaczego w?a?nie usuwane s? posty. Nie, nie zginiesz. Nie zabijemy Ci?, masz dziwne wyobra?enie naprawd?. To nie rz?dy PO gdzie seryjny samobójca dzia?a. Ale jak b?dziesz chcia? usun?? konto, to nie zabraniamy. Troch? demokracji jest Wink

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 28.05.2015 05:57

Edytowane przez khaman dnia 26.05.2015 23:20:17
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

krystian1988
Kolego vaximus nie ma co si? w?cieka? ka?dy z nas pomaga si? naprowadzi? na jaki? trop od tego te? s? uwagi wysy?ane poprzez PW. Przewa?nie tam znajdziesz podpowiedzi jak i linki do owego problemu, nikt nie ma na celu zniszczenia nowego u?ytkownika z problemem (chyba ?e owy u?ytkownik dubluje konta). Szczerze te? mia?em takie zdanie przez co ju? wcze?niej polecia?em z ekipy Supportu PL i mia?em bana a nie na tym rzecz polega i nikt nie ma zamiaru Ci? banowa? bez powodu. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam krystian1988.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 28.05.2015 05:59

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl