Zobacz temat
BeerMod oraz Fuzed Calendar Panel - oddam w r?ce programisty PHP-Fusion
|
|
bartek124 |
Dodany dnia 08.08.2012 11:55:03
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3264 Pomógł: 236 ![]() Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Nie bardzo wiedzia?em w jakim dziale umie?ci? tego typu temat, wi?c wrzucam do najmniej inwazyjnego, w razie czego prosz? o przeniesienie. A wi?c najpierw o BeerMod. Dawno temu zacz??em tworzy? tak? wtyczk? pod PHP-Fusion w 100% obs?ugiwan? przez Output Handling. Co to jest beermod raczej wi?kszo?? wie, a je?li nie to odsy?am do googla i szukania info na forach phpbb, szczegolnie phpbb by przemo. W skrócie jest to co? na wzór moda Pomóg?, z tym ?e wszyscy mog? obdarowywa? punktami (piwami) danego autora posta. Wtyczka jest w wi?kszo?ci sko?czona (oko?o 75-80%), pozosta? bodaj?e do napisania panel admina do zarz?dzania wszystkim oraz jakie? drobne poprawki. Do tego prawdopodobnie przystosowanie pod php-fusion 7.02, poniewa? moda zacz??em pisa? za czasów 7.00, pó?niej przeportowa?em do 7.01. My?l? ?e jest to wart doko?czenia mod, do?? fajnie rozbudowuj?cy mo?liwo?ci fusionowego forum. Z braku czasu nie jestem w stanie samodzielnie doko?czy? tego moda, wi?c ch?tnie wszystkie pliki projektu przeka?e w r?ce obeznanego programisty PHP-Fusion, który b?dzie to w stanie doko?czy?. My?l?, ?e warto, w szczególno?ci ?e do zrobienia pozosta?o niewiele. Jedyne czego wymagam to udost?pnienia wtyczki za darmo, na licencji AGPL b?d? innej otwartej oraz pozostawienia informacji o mnie jako drugiego autora. Drug? wtyczk?, któr? ch?tnie przeka?e w r?ce innego programisty to Fuzed Calendar Panel (tak j? nazwa?em), czyli pro?ciej mówi?c kalendarz. Jednak jego atutem jest mo?liwo?c dowolnej rozbudowy o dowolne eventy (ja stworzy?em podstawy do obs?ugi + eventy wy?wietlaj?ce nadchodz?ce newsy, urodziny, imieniny w danym dniu) + oczywi?cie eventy wprowadzane przez u?ytkownika. Takie podej?cie do tematu daje praktycznie nieograniczone mo?liwo?ci rozbudowy kalendarza (spotkania klanowe, clanwary, no dos?ownie co sobie za?yczymy), mniej wi?cej w taki sposób jak rozbudowywane s? bbcode czy user-fields. G?ówn? ide? by?o tak?e uproszczenie w stosunku do popularnego kalendarza Event Calendar, który wed?ug mnie jest dosy? ci??kim w obs?udze i dzia?aniu skryptem, jak na kalendarz. Tutaj do dorobienia jest wi?cej, panel admina, podstrony z wy?wietlaniem danych dni/miesi?cy/roku. Stworzona jest praktycznie tylko baza, czyli ta w?a?nie mo?liwo?c rozbudowy + panel. Pliki udost?pni? na takich samych zasadach jak BeerMod. Je?li kto? ma czas, ch?ci ?eby si? tego podj??, oraz oczywi?cie wszelkie pytania, zapraszam tutaj/PW/komunikatory/e-mail. Je?li nikt nie b?dzie ch?tny, prawdopodobnie pliki zostan? usuni?te bezpowrotnie, poniewa?, tak jak mówi?em, ja nie mam za bardzo czasu na doko?czenie tych skryptów. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 12:13:02
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
![]() |
Dodany dnia 08.08.2012 12:23:04
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 290 Pomógł: 45 ![]() Data rejestracji: 24.10.2011 14:51 |
Je?eli chodzi o BeerMod to z ch?ci? móg?bym si? zaopiekowa? t? wtyczk?. Wszystkie postawione warunki spe?ni?. |
|
|
bartek124 |
Dodany dnia 08.08.2012 12:26:51
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3264 Pomógł: 236 ![]() Data rejestracji: 26.05.2007 12:25 |
Odezwij si? via GG (niewidoczny).
|
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.08.2012 13:55:32
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 290 Pomógł: 45 ![]() Data rejestracji: 24.10.2011 14:51 |
Paczk? z Modyfikacj? ju? dosta?em. Pierwsza wersja BETA powinna si? pojawi? za oko?o tydzie? (max. dwa tygodnie). |
|
|
bartek124 |
Dodany dnia 08.08.2012 17:25:22
|
Okej. ?ycz? powodzenia i czekamy na efekty ![]() Fajnie by by?o gdyby jeszcze kto? przej?? Fuzed Calendar, bo te? szkoda, aby mod si? zmarnowa?. |
|
|
BigLebowski |
Dodany dnia 01.04.2013 16:14:15
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 58 Ostrzeżeń: 2 ![]() Data rejestracji: 16.08.2012 14:24 |
Creeper, je?eli po??czycie to z sylvi? i pointXem, to b?dzie prawdziwa rewolucja ![]() |
|
Przejdź do forum: |