Zobacz temat
Nieprawid?owe kodowanie znaków w pewnych elementach strony
|
|
piterus |
Dodany dnia 06.02.2013 15:49:28
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 490 Pomógł: 33 ![]() Data rejestracji: 19.12.2005 09:29 |
Witam. Mam taki do?? nietypowy problem z kodowaniem znaków na stronie. Przetrz?sn??em forum w poszukiwaniu odpowiedzi, ale niestety na takow? si? nie natkn??em. Do rzeczy. W shoucie, artyku?ach, forum, komentarzach czy te? w?asnych skryptach pobieraj?cych dane z bazy mog? bez problemu u?ywa? polskich znaków diakrytycznych. Problem pojawia si? przy sekcji meta strony (opis strony zarówno w podgl?dzie jak i w wynikach wyszukiwania stra?y znakami zapytania), regulaminie (zarówno wywo?ywanego z formularza rejestracyjnego jak i z pliku regulamin.php [dost?pny na forum]) oraz przy trybie prac serwisowych. O ile przy opisie strony i regulaminie w panelu administracyjnym nie ma krzaczków, to ju? na stronie "Polityk bezpiecze?stwa" po zapisie w polach tekstowych mam znaki zapytania w miejscach polskich literek. Piki locali to Polish-UTF8, a w bazie mam na wszystkich tabelach ustawione utf_unicode_ci jako porównywanie znaków. Dodatkowo mam w pliku maincore.php ustawione wymuszenie stosowania UTF-8. ![]() |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 07.09.2025 02:16:21
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost |
Przejdź do forum: |