ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zmiana t?a paneli,nawigacji pionowej i poziomej oraz stopki w skórce FP_Crisp_Ice
Kinderinho
Witam. Ma?e pytanko bo tak w?a?nie planuje zmieni? wygl?d mojej stronki (testowej). Doszed?em do tego jak zrobi? aby t?o newsów i tak dalej by?o przezroczyste wystarczy w background-color: none; wpisa? ale pozostaj? dooko?a takie tabelki i to mi si? w?a?nie nie podoba. Wi?c:
1. Jak usun?? te tabelki dooko?a newsów i paneli?
2. Jak wstawi? t?o obrazkowe? S?ysza?em, ?e w styles.css w body dopisuj? background-image:url(/folder/nazwa_z_rozszerzeniem); lecz to mi nie dzia?a.
3. Jak zrobi? przezroczyste t?o nawigacji?
4. Jak zrobi? przezroczyste t?o dolnej stopki to wszystko co jest tam wstawione copyright i tak dalej.

Zale?y mi na tym aby nie by?o tych ramek dooko?a gdy ju? zmieni? t?o na przezroczyste danego panelu. Z góry dzi?kuj? za pomoc.

Styles.css
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

theme.php

Edytowane przez Kinderinho dnia 04.01.2015 21:17:57

www.kazimierzromaslowski.cba.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:33:05
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
adi
Witam w stylu ka?de border 1px odpowiada za linie wokó? do newsów b?dzie to w sekcji

mo?esz usun?? te bordery, ale polecam zmieni? je na 0 mog? si? przyda? jak b?dziesz chcia? przywróci?.

Oczywi?cie przyk?ad jest tylko do newsów ale jak poszukasz w swoim stylu

to ten kod odpowiada za te szare linie na co wskazuje #c4c2c2 a 1 jak ju? pisa?em to rozmiar jednego piksela.

Co do t?a s?usznie wyczyta?e?, ale pewnie poda?e? z?? ?cie?k? a to czarne na dole to w stylu znajd? footer
i usu? background-color.
No i na koniec nawigacja mniemam ?e to ta u góry a wiec w stylu to odpowiada za t? ?e nawigacje.

Ja bym zmieni? te 2 rzeczy na takowe.

Na koniec jest jeszcze 1 rzecz, masz tam dat? i godzin? wywal z thema.

Pozdro all.
Edytowane przez adi dnia 04.01.2015 16:32:34

radiosilesia.de
Kinderinho
Jak na razie to co chcia?em to si? uda?o zrobi?. Bardzo Ci dzi?kuj?. A powiedz mi jak zmieni? kolor pod?wietlenia w nawigacji poziomej. No i jak zmieni? t?o nawigacji pionowej oraz jak usun?? t? tabelk? dooko?a panelu.

www.kazimierzromaslowski.cba.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl