ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,363
Najnowszy użytkownik: MamaImelda

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło



Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

sonar
20.06.2022 01:54:30
Boże, jak mnie tu długo nie było Smile

khaman
19.06.2022 20:53:38
Pieka ty uważaj, jeszcze się tu zadomowisz Smile

Pieka
19.06.2022 15:01:24
Wink

khaman
19.06.2022 03:02:38
Korul piłeś, nie pisz, polecam Smile

krystian1988
18.06.2022 09:21:02
Strona dla społeczności pf. Brak zainteresowania społeczności = umieranie.

Pobierz nową wersję
Pobierz podręcznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia związane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Zamiana id na nik
adi
Witam, mam mały kłopot, jak zrobić odczyt z bazy numeru id który odpowiada numerowi id usera, czyli mam id 1 i chce pokazać że to admin, 2 że to zuza itd.
Dziękuję za sugestie.
Pozdrawiam.
 
jantom
Ogólnie możesz użyć takiego kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

gdyby to miało być dla jednej osoby.
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
adi
Dziękuję za reakcję, ale to to ja wiem. Mam inny kłopot chodzi oto że mam w innej bazie danych id usera. Czyli baza x daje mi id 1 i chce wyssać to id z bazy DB_USER.
Może chaotycznie pisze wiec podam te bazę.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pozdro all
 
jantom
Potrzebujesz użyć klauzuli INNER JOIN.

Przykładowo odpaliłem sobie w phpMyAdmin takie zapytanie:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy MYSQL

Powyższe wypluło nazwę użytkownika o id=1
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy MYSQL

Powinno wypluć nazwy wszystkich użytkowników mających coś w sejfu.

Przyznam, że zastanawiam się, co jest główną istotą całego problemu. bo definicja sejfu_id sugeruje, że zapisujesz tam całą nazwę użytkownika. Nie znam zasady działania całości, więc ponownie nie wiem, czy moja odpowiedź coś da Tobie.

Z innej beczki
Mówisz o innych tabelach, nie bazach, tak myślę. Niby bzdet, a potem ułatwia szukanie ;)
Edytowane przez jantom dnia 27.11.2015 19:10:51
No i wystarczy tego dobrego... ...bo prorok jest tylko jeden...
 
http://jantom.info
adi
Witam mistrz rozwiązałem swój problem.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

tylko mam kolejny, jak zrosić by wyświetliło najniższą wartość z pola time, bo teraz mi daje wszystkie, jest problem bo poje time zapisuje date z warunku .
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

może coś zle zrobiłem.
Sugestie nile wdziane.
To moja taka urojona wtyczka jak chcesz mi pomódz to ci wyśle co już mam
Pozdro
Edytowane przez adi dnia 01.12.2015 02:22:54
 
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl