Zobacz temat
Obraz zast?pczy za "not valid image"
|
|
Apis |
Dodany dnia 06.12.2015 12:03:44
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Witam wszystkich. Na forum i w komentarzach, gdzie w tagach BBCode mo?na umieszcza? obrazy, pochodz?ce z zewn?trznych ?róde? - bardzo cz?sto dochodzi do sytuacji, gdy link obrazka staje si? nieaktualny, obraz si? nie wy?wietla a w dzienniku b??dów pojawiaj? si? odno?ne wpisy. Pó? biedy, gdy taki b??d dotyczy forum, bo ów b??dny obrazek mo?na ?atwo zlokalizowa? funkcj? "szukaj" (wska?e post z tym nieaktualnym obrazkiem). Gdy obrazek a ?ci?lej link do niego umieszczono za pomoc? BBCode w komentarzach - sprawa ju? nie jest ?atwa gdy? "szukajka" komentarzy nie przeszukuje. Ale mo?na czasem doj?? do tego miejsca za pomoc? Google, które wska?e newsa lub artyku?, pod którym trzeba przeszuka? wszystkie komentarze (czasem kilkadziesi?t). Mam rozbudowany serwis (z mnogo?ci? postów a zw?aszcza komentarzy), który w przysz?ym roku b?dzie obchodzi? dziesi?ciolecie i problem wygas?ych linków obrazów bardzo mi dokucza ![]() Czy mo?na by?oby opracowa? mechanizm, który zamiast generowania kodu b??du do dziennika pobiera?by zdefiniowany obrazek zast?pczy (jak w przypadku "pustych" avatarów)? Szukajka suportu nie wskaza?a mi miejsc, gdzie poruszanoby ten problem (obrazka zast?pczego za nieczynne linki obrazów). |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 14:37:49
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 13.12.2015 12:30:46
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Podrasowa?em /includes/bbcodes/img_bbocde_include.php Dalej nie jest idealnie, ale u mnie dzia?a?o. B??dami w dzienniku dalej wali. Prawdopodobnie potrzeba pobawi? si? z try ... catch.![]() |
|
|
Apis |
Dodany dnia 13.12.2015 17:50:41
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
W zasadzie wy?wietlanie b??dów w dzienniku jest po?yteczne. Czasem wystarczy korekta adresu obrazka je?li wiemy, ?e zmieni?a si? domena. Przywracamy wówczas w zasobach serwisu wy?wietlanie si? obrazków. Mo?e w takim razie da?oby si? wzbogaci? funkcj? szukajki PHP-Fusion o przeszukiwanie komentarzy aby w nich zlokalizowa? b??dne adresy BBCode obrazków?
Edytowane przez Apis dnia 18.12.2015 19:45:09 |
|
Przejdź do forum: |