Zobacz temat
W panelu admina wymieszane s? dwie kategorie
|
|
xys |
Dodany dnia 17.02.2016 20:37:56
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 55 Ostrzeżeń: 2 ![]() Data rejestracji: 18.11.2015 12:16 |
Witam, W zak?adce Ustawienia, kategorie "Ró?ne" i "Rejestracja" s? wymieszane, na testowym serwerze zainstalowa?em php-fusion 7.02.07 i jest taki uk?ad od do?u: Prywatne wiadomo?ci, Ró?ne, Rejestracja, U?ytkownicy A na mojej stronie opcja Ró?ne i Rejestracja maj? inn? kolejno??, najpierw jest Rejestracja a pó?niej Ró?ne. - Jak to naprawi?? PW od moderatora:
Edytowane przez xys dnia 26.02.2016 18:28:10 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 18:10:03
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
jantom |
Dodany dnia 20.02.2016 22:08:45
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3460 Pomógł: 123 Data rejestracji: 31.03.2005 20:10 |
Je?li dobrze pami?tam, to nie ma si? za bardzo wp?ywu na kolejno?? poszczególnych elementów w panelu, bo s? one po prostu posortowane nazwami. Efekt zale?y od kodowania znaków w samej bazie i metody porównywania napisów (ustawienia bazy danych). Niektóre (nie pami?tam które) zachowuj? nasz? kolejno??, a niektóre wszystkie znaki ogonkowe wywalaj? na koniec. Na razie pozostaje Ci sprawdzi?, czy rzeczywi?cie mam racj? (porówna? podane cechy baz danych) i sprawdzi?, czy przypadkiem si? nie ró?ni?. Potem mo?esz próbowa? to ujednolici?. |
|
|
xys |
Dodany dnia 26.02.2016 19:26:21
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 55 Ostrzeżeń: 2 ![]() Data rejestracji: 18.11.2015 12:16 |
jantom napisa?(a): Je?li dobrze pami?tam, to nie ma si? za bardzo wp?ywu na kolejno?? poszczególnych elementów w panelu, bo s? one po prostu posortowane nazwami. Efekt zale?y od kodowania znaków w samej bazie i metody porównywania napisów (ustawienia bazy danych). Niektóre (nie pami?tam które) zachowuj? nasz? kolejno??, a niektóre wszystkie znaki ogonkowe wywalaj? na koniec. Na razie pozostaje Ci sprawdzi?, czy rzeczywi?cie mam racj? (porówna? podane cechy baz danych) i sprawdzi?, czy przypadkiem si? nie ró?ni?. Potem mo?esz próbowa? to ujednolici?. Baza strony jest w utf8. Mo?liwe, ?e masz racj?. Na testowej stronie zmieni?em id przyk?adowych kategorii i zmiana nie zosta?a wprowadzona na stronie w panelu admina, nic si? nie zmieni?o. W tabeli fusion_admin w admin_id na czysto zainstalowanym fusionie wszystkie tabele maj? id od 1 do 49 i maj? inn? kolejno?? wy?wietlania ni? w bazie mojej oficjalnej strony. Na czystym fusionie jest id1 Administratorzy, id2 Odnowienie has?a administratora, a na mojej stronie id1 Administratorzy, id2 Kategorie artyku?ów i w dodatku kolejno?? idzie od id1 do id35 równo liczbami, ale ju? Bannery ma id75 i ko?czy si? to wszystko na id89 Dziennik b??dów. Wi?c jest to wszystko jako? pomieszane w tej tabeli. Da si? to jako? uporz?dkowa? tak by by?o poprawnie i w kolejno?ci jak na czysto zainstalowanym fusionie? W zak?adce operacje w AUTO_INCREMENT musia?bym zresetowa? to wszystko, ale to nie jest takie proste, bo zepsuje si? strona. Edytowane przez xys dnia 28.02.2016 19:55:39 |
|
Przejdź do forum: |