Zobacz temat
B??d z polskimi znakami
|
|
KasacjaDerty |
Dodany dnia 28.03.2018 21:32:42
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 5 Data rejestracji: 28.03.2018 21:27 |
Witam. Tak, wiem na jak? stron? nie wejd? wszyscy pisz? wiele razy ?e temat oklepany i tak dalej. Okej. Siedzia?am nad tym kilka dni, wi?c to nie jest tak, ?e jestem leniwa i id? na ?atwizn?. Po prostu nie rozumiem. Problem polega na tym, ?e posiadam stron? na której nie wy?wietlaj? si? polskie znaki, tylko znaki zapytania. Stosowa?am wiele rad znalezionych na innych forach/stronach i ?adna nie przynios?a rezultatu. Jestem zupe?nie zielona... Nie wiem jaki plik musz? edytowa?. Bardzo zale?y mi na naprawieniu tego b??du, wi?c prosz? o anielsk? cierpliwo?? do mojej osoby i pomoc. Kodowanie w MSQL mam: utf8_general_ci a j?zyk na stronie ustawiony na Polski. Nie wiem co mam teraz zrobi?. Zupe?na pustka. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 18:11:04
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Lukeup |
Dodany dnia 28.03.2018 22:52:57
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 118 Pomógł: 14 ![]() Data rejestracji: 23.06.2006 22:47 |
Zak?adaj?c, ?e problem jest z wy?wietlaniem danych z bazy danych i w bazie danych s? one poprawne, prawdopodobnie po po??czeniu brakuje informacji o kodowaniu. Nale?y doda?: Dla PHP 7+ Gdzie $con, to parametry po??czenia (mysqli_connect()). Dla starszej wersji Przyjmuj? zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C# Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend You live once, but if You do it right, once is enough. |
|
|
KasacjaDerty |
Dodany dnia 28.03.2018 23:47:51
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 5 Data rejestracji: 28.03.2018 21:27 |
W bazie danych s? one poprawne. Gdzie mam doda? te informacje o kodowaniu? Bo my?l? ?e w?a?nie w moim wypadku pies jest pogrzebany, ?e ja nie wiem zupe?nie gdzie mam te kody wpisa?. Jaki plik edytowa?? I gdzie on si? znajduje? :/ |
|
|
Lukeup |
Dodany dnia 29.03.2018 21:56:31
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 118 Pomógł: 14 ![]() Data rejestracji: 23.06.2006 22:47 |
Przy po??czeniu z baz?. Oto fragment mojego kodu z pliku maincore.php Tylko ja jestem ju? na mysqli, ale dla mysql jest analogicznie Przyjmuj? zlecenia pracy nad PHP-Fusion, Wordpress, Symfony, PHP-Nuke, Post-Nuke
Technologie: PHP (Symfony3-4), SQL, JS (JQ), XML, XHTML, HTML5, CSS3, SCSS, SASS, C, C++, C# Zawód: Full-Stack Developer z naciskiem na Backend You live once, but if You do it right, once is enough. |
|
Przejdź do forum: |