ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
!!!zmieniaj?ce si? panele!!!
czarkowsky
za rad? Jantoma przenosz? pytanie do tej kategorii:
(mo?e tutaj los b?dzie dla mnie ?askawszy:-)
chcia?bym, aby w miejscu panela nawigacyjnego(mam na my?li ten pierwszy pionowy po lewej str.) otwiera?y si? ró?ne panele w zale?no?ci od strony na jakiej si? znajdujemy.
przyk?ad:
jeste?my na stronie dotycz?cej tematu A, wi?c w miejsce panela nawigacyjnego pojawia nam si? panel A z linkami do wszystkiego co tego tematu dotyczy(a pozosta?e panele pozostaj? niezmienione).
gdy przechodzimy na strony z tematem B w miejsce panela A pojawia sie nam panel B z linkami, itd
jednym s?owem: chcia?bym do poszczególnych kategorii przypisa? ró?ne panele pojawiaj?ce si? naprzemiennie w miejscu panela nawigacyjnego.

czy to mo?liwe? no i jak?
pozdrawiam wszystkich!!!

ps. w mi?dzyczasie przejrza?em ksi??k? Adama S?odowego "Zrób to sam", ale tam nic nie znalaz?emSmile

www.miserere.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 12:16:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
stamp
W extreme-fusion mo?na inaczej ustawi? panele dla: Artyku?ów, Forum, Linków, Strony g?ównej itp.
Tylko musia?by? sam te panele napisa? Sad

czarkowsky
czy to jedyna mo?liwo???

www.miserere.pl
as
Widz?, ?e musz? wtr?ci? swoje trzy grosze. Taka mo?liwo?? (bezproblemowa) istnieje w HTML'u. Wiem, ?e chodzi Ci o PF'a, to jest tylko jedna taka mo?liwo?? (tzn. ja tylko jedn? widz?), która ma szans? powodzenia i szcz??liwej realizacji... uderzy? do @Vooya na Supporcie lub do @Grzesia & @SebaZ na eXtreme i na?wietli? problem. Swoj? drog? nie widz? sensownego wyt?umaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji... no chyba, ?e kto? odnosi jakie? mistyczne doznania z faktu utrudniania i komplikowania sobie ?ycia.
as

SebaZ
nie widz? sensownego wyt?umaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji...

ja te? nie Pfft

wracajac do tematu nie by?oby to takie hop siup bo trzeba uzalezni? od id w?tku na forum itp
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

czarkowsky
otó? nie widz? potrzeby powtarzania tych samych linków co w menu poziomym. umieszczenie natomiast linków do poszczególnych podstron na bocznym panelu moim zdaniem upraszcza poruszanie si? po witrynie (np. nie trzeba za ka?dym razem powraca? do spisu artyku?ów, tylko jednym klikni?ciem przechodzi si? do nastepnego). a przecie? zale?y nam na u?atwianiu poruszania sie po naszych stronach. oczywi?cie wszystko zale?y od rodzaju strony i jej zawarto?ci.
mia?em ju? taki projekt opracowany zanim zainteresowa?em si? fusion'em i je?li nie przekroczy to moich mo?liwo?ci/zdolno?ci/cierpliwo?ci (i to w?asnie chc? wybada?:-) przed?o?? fakt utrudniania i komplikowania sobie ?ycia nad takie doznania ze strony odwiedzajacych moj? witryn?Wink.
to w ko?cu nie jest jaki? nowatorski sposób nawigacji.
ale oczywi?cie bed? uwa?a?, aby ambicje mnie nie z?ar?ySmile zanim uko?cz? stron?!
pozdrawiam!

je?li chodzi o eXtreme, to rzeczywi?cie bardzo fajna strona!

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl