Zobacz temat
!!!zmieniaj?ce si? panele!!!
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 04.03.2006 14:31:28
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
za rad? Jantoma przenosz? pytanie do tej kategorii: (mo?e tutaj los b?dzie dla mnie ?askawszy:-) chcia?bym, aby w miejscu panela nawigacyjnego(mam na my?li ten pierwszy pionowy po lewej str.) otwiera?y si? ró?ne panele w zale?no?ci od strony na jakiej si? znajdujemy. przyk?ad: jeste?my na stronie dotycz?cej tematu A, wi?c w miejsce panela nawigacyjnego pojawia nam si? panel A z linkami do wszystkiego co tego tematu dotyczy(a pozosta?e panele pozostaj? niezmienione). gdy przechodzimy na strony z tematem B w miejsce panela A pojawia sie nam panel B z linkami, itd jednym s?owem: chcia?bym do poszczególnych kategorii przypisa? ró?ne panele pojawiaj?ce si? naprzemiennie w miejscu panela nawigacyjnego. czy to mo?liwe? no i jak? pozdrawiam wszystkich!!! ps. w mi?dzyczasie przejrza?em ksi??k? Adama S?odowego "Zrób to sam", ale tam nic nie znalaz?em ![]() |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 12:16:31
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
stamp |
Dodany dnia 04.03.2006 14:34:52
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 29 Data rejestracji: 10.10.2005 14:56 |
W extreme-fusion mo?na inaczej ustawi? panele dla: Artyku?ów, Forum, Linków, Strony g?ównej itp. Tylko musia?by? sam te panele napisa? ![]() |
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 04.03.2006 17:11:56
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 110 Ostrzeżeń: 3 Data rejestracji: 24.02.2006 11:26 |
czy to jedyna mo?liwo???
|
|
|
as |
Dodany dnia 04.03.2006 17:21:44
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
Widz?, ?e musz? wtr?ci? swoje trzy grosze. Taka mo?liwo?? (bezproblemowa) istnieje w HTML'u. Wiem, ?e chodzi Ci o PF'a, to jest tylko jedna taka mo?liwo?? (tzn. ja tylko jedn? widz?), która ma szans? powodzenia i szcz??liwej realizacji... uderzy? do @Vooya na Supporcie lub do @Grzesia & @SebaZ na eXtreme i na?wietli? problem. Swoj? drog? nie widz? sensownego wyt?umaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji... no chyba, ?e kto? odnosi jakie? mistyczne doznania z faktu utrudniania i komplikowania sobie ?ycia.
as
|
|
|
SebaZ |
Dodany dnia 04.03.2006 18:20:12
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1598 Pomógł: 2 Data rejestracji: 10.11.2004 22:39 |
nie widz? sensownego wyt?umaczenia dla racji bytu dla tej modyfikacji... ja te? nie ![]() wracajac do tematu nie by?oby to takie hop siup bo trzeba uzalezni? od id w?tku na forum itp Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.
|
|
|
czarkowsky |
Dodany dnia 04.03.2006 18:24:05
|
otó? nie widz? potrzeby powtarzania tych samych linków co w menu poziomym. umieszczenie natomiast linków do poszczególnych podstron na bocznym panelu moim zdaniem upraszcza poruszanie si? po witrynie (np. nie trzeba za ka?dym razem powraca? do spisu artyku?ów, tylko jednym klikni?ciem przechodzi si? do nastepnego). a przecie? zale?y nam na u?atwianiu poruszania sie po naszych stronach. oczywi?cie wszystko zale?y od rodzaju strony i jej zawarto?ci. mia?em ju? taki projekt opracowany zanim zainteresowa?em si? fusion'em i je?li nie przekroczy to moich mo?liwo?ci/zdolno?ci/cierpliwo?ci (i to w?asnie chc? wybada?:-) przed?o?? fakt utrudniania i komplikowania sobie ?ycia nad takie doznania ze strony odwiedzajacych moj? witryn? ![]() to w ko?cu nie jest jaki? nowatorski sposób nawigacji. ale oczywi?cie bed? uwa?a?, aby ambicje mnie nie z?ar?y ![]() pozdrawiam! je?li chodzi o eXtreme, to rzeczywi?cie bardzo fajna strona! |
|
Przejdź do forum: |