ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Eksterminacja obrazków kategorii newsów ;)
Varabi
Nie lubi? ich. Chc? mie? newsy bez obrazków kategorii newsów. Wywali?em je. Zmodyfikowa?em news.php tak, ?e w pierwszej linijce ka?dego newsa jest link do kategorii, z której on pochodzi - normalny, tekstowy. Tylko tyle uda?o mi si? zrobi?. Chcia?bym, aby link ten znajdowa? si? w nag?ówku tabeli, po tytule newsa. Niestety nie mog? doj??, w którym miejscu co i jak zmodyfikowa?, aby tak to wygl?da?o. Czy kto? móg?by mi podpowiedzie?? Z góry dzi?ki.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:29:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Varabi napisa?/a:
Nie lubi? ich. Chc? mie? newsy bez obrazków kategorii newsów. Wywali?em je. Zmodyfikowa?em news.php tak, ?e w pierwszej linijce ka?dego newsa jest link do kategorii, z której on pochodzi - normalny, tekstowy. Tylko tyle uda?o mi si? zrobi?. Chcia?bym, aby link ten znajdowa? si? w nag?ówku tabeli, po tytule newsa. Niestety nie mog? doj??, w którym miejscu co i jak zmodyfikowa?, aby tak to wygl?da?o. Czy kto? móg?by mi podpowiedzie?? Z góry dzi?ki.

Takie cos? Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Varabi
A gdzie tam masz napisane, ?e news "Testowanie" nale?y do kategorii "Journal"? Nie ma tam w ogóle takiej informacji, albo ju? mi na ga?y pad?o. Ale wrzuci?e? w to miejsce opcj? drukowania - i tak w?a?nie chc? zrobi? z informacj? o kategorii.

Jeszcze raz: Mam w ka?dym newsie napis "Kategoria: co?tam". Chc? zrobi? tak, aby by? on zaraz za tytu?em newsa.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To do??cz swój plik news.php, bo nikt z nas nie jest jasnowidzem. I podaj adres strony.

wlodekp.europa.pl
Varabi
Stronka: http://varabi.ovh...

A tak wygl?da news.php:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Tytu? newsa jest wy?wietlany i zdefiniowany funkcj? function render_news w theme.php
i do niej nale?a?oby przenie?? ten Twój zrobiony kawa?ek.
Edytowane przez wlodekp dnia 05.03.2006 10:50:28

wlodekp.europa.pl
Varabi
Dzi?ki. Najwa?niejsze zrobi?em.

a za t? zmienn?, nie przed:

Teraz tylko wykombinowa?, aby "Kategoria: co?tam" nie by?o pogrubione i siedzia?o po przeciwnej stronie...

W tym wierszu tytu?owy dwie kolumny, w drugiej kategoria, do prawej-i zdefiniowa? do tej kolumny swoj? klas? w stylach, albo da? inn? ni? tytu? gdzie nie ma bolda-je?li dobrze zrozumia?em

wlodekp.europa.pl
Varabi
Uda?o mi si?. Oto ostateczne, lepsze i skuteczniejsze rozwi?zanie:

theme.php:

Do funkcji render_news przesy?ane s? 3 warto?ci zmiennych, ustalonych w news.php, którym nadawane s? nazwy: $subject, $news, $info. Dopisujemy czwart?, np. $kategoria:

Tworzymy dodatkow? tabel? w linijce odpowiedzialnej za wy?wietlanie nag?ówka tabeli newsa wg. schematu:

Dzi?ki temu tytu? newsa b?dzie po lewej, kategoria po prawej.
Teraz zajmiemy si? plikiem news.php:

Nadajemy wygl?d zmiennej $news_cat_image linku tekstowego:

Ostatecznie zmienna $news_subject zostaje w oryginalnej postaci i nie musi by? pod zmienn? $news_cat_image. Nie jest konieczne grzebanie w niej.

Najwa?niejsze. Odnajdujemy linijk?:

i dodajemy do niej zmienn? $news_cat_image, której warto?? funkcja zapisana w theme.php przypisze do zmiennej $kategoria:

Koniec. Mo?emy si? cieszy? efektem jak na stronie http://varabi.ovh...

Pieka
Bardzo ladne, ale, tylko w przypadku niektorych themow.
W tym, ktory jest zastosowany na mojej tetsowej stronie to, co Ty zrobiles w zadnym razie nie bedzie pasowalo, wrecz przeciwnie!
Temat newsa wystarczy sparsowac funkcja kategorii, a nastepnie dodac przyporzadkowanie odpowiedniej kategorii, czego juz nie zrobilem ze wzgledu na pore.
W tym przypadku tytul newsa jest zarazem odnosnikiem do kategorii do ktorej zostal przypisany.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Goferek
Mam bardzo podobny problem, o który ju? pyta?em bez efektu. Teraz odnalaz?em ten temat i postanowi?em go kontynuowa?:-)

Mianowicie.... chcia?bym przenie?? obrazek kategorii newsa do linijki, w której znajduj? si? ..."Wi?cej", "komentarze" itd.

Jest szansa na pomoc ?? - tak ?licznie prosz? Smile

wersja php-fusion 6.01..

www.chrzanow.zhr.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl