ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 29

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Articles bugs
Sagitarius
Prowadze interenetowy portal w którym u?ytkownicy wysy?aj? swoj? twórczo??. Ju? na samym pocz?tku napotka?em na do?? wkurzaj?cy b??d. Mianowicie po kopiowaniu textu z worda zamiast np cudzys?owiu pojawia si? r11, jest jeszcze kilka takich dziwnych literówek. Nie wiem ja pozby? si? tego k?oipotliwego bugu, posiadam wersj? v6.00.305 ?ci?gni?t? z tej strony. - bug wyst?puje jedynie przy wysy?aniu arta, mo?na go wyeliminowa? w prosty sposób - w??czy? edytor html przy zg?aszaniu artyku?u niestety ja nie wiem jak to zrobi?. Z góry dzi?kuje za pomoc.

Pozdrawiam.

http://www.portal-pisarski.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 18:04:40
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
tomaszziemann
Chyba sobie jaja robisz? A no tak, przecie? jest wielkanoc!
Chyba tylko kompletny amator wstawia tekst z Worda bezpo?rednio na stron?. Tego nie robi si? nawet na samym dysku eksportuj?c tekst mi?dzy ró?nymi programami. Masz mo?e co? takiego, co nazywa si? Notatnik? To go u?yj jako program po?rednicz?cy do wymiany tekstu. Usuwa ca?e formatowanie i wstawia "go?y tekst" bez ?adnych udziwnie?.
Edytowane przez tomaszziemann dnia 16.04.2006 22:05:17
Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
szer
Hehehee ludzie lubi? sobie jajca robi? ale nie dziw si?. Ja bym ten temat da? do Przedszkola :/. Je?li sposób powy?szy nie podzia?a to ja proponuje Ci i?? na dodatkowe lekcji z obs?ugi komputera

Sagitarius
jacy panowie m?drzy, ?e hoho. Nawet ludzie, którzy pisz? ksi??ki w wi?kszo?ci robi? to w programie word a nie na wspominanym notatniku. Trudno jest pisa? opowiadanie, które zawiera kilka a czasem na?cie stron i nie pope?ni? ?adnego b??du. Niestety metoda z notatnikiem nie dzia?a - sprawdza?em to zanim napisa?em temat (kopiowa?em text z Worda do notepada, niestety dziwne r11 dalej wyst?powa?o). Je?li mi nie wierzycie spróbujcie zrobi? tak samu tutaj na waszym portalu. Có? za tak? pomoc dzi?kuje, bo od wym?drzania si? jeste?cie pierwsi..

Pieka
Sagitarius napisa?/a:
jacy panowie m?drzy, ?e hoho. Nawet ludzie, którzy pisz? ksi??ki w wi?kszo?ci robi? to w programie word a nie na wspominanym notatniku. Trudno jest pisa? opowiadanie, które zawiera kilka a czasem na?cie stron i nie pope?ni? ?adnego b??du. Niestety metoda z notatnikiem nie dzia?a - sprawdza?em to zanim napisa?em temat (kopiowa?em text z Worda do notepada, niestety dziwne r11 dalej wyst?powa?o). Je?li mi nie wierzycie spróbujcie zrobi? tak samu tutaj na waszym portalu. Có? za tak? pomoc dzi?kuje, bo od wym?drzania si? jeste?cie pierwsi..

Tak, oczywiscie.
Moze sam pomyslisz? To nie boli.
Jaki problem ustawic regule zastepowania r11 - " ?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Sagitarius
niestety to nie dzia?a w drug? stron? :/, poza tym by?o by to troch? k?opotliwe, s? jeszcze inne bugi w formatowaniu, dlatego pytam, nie da si? jako? w??czy? edytora przy zg?aszaniu textu ?

szer
Sagitarius napisa?/a:

Tu si? nie zgodze bo jako? u mnie ta metoda dzia?a. Pozatym my nie jeste?my od wym?dzrzania tylko ewentualnej pomocy. Czasem nie zaszkodzi pomy?le? samemu. Je?li Ci nie dzia?a ta metoda to w notatniku daj na Edycja > Zamie?. I zamieniasz wszystkie r11 na ".

Sagitarius
tak, wpad?em na to wcze?niej (mam taki edytor który usuwa jest wszystkie na raz)ale pomy?l sobie ?e dziennie dostajesz stos opowiada? w których jest po kilkadziesi?t takich byków, plus jeszcze skrz?tnie poukrywane same r. Ja owszem wiem jak to robi? ale staram si? aby interfejs by? przej?ysty nie tlyko dla mnie, a bug zaczyna denerwowa?.

Je?li kto? wie jak w??czy? edytor w nadsy?aniu opowiada?, by?bym wdzi?czny.

btw, napisz "" w wordzie skopiuj go do notatnika i ponownie wklej do formularza zg?oszeniowego, na 100% pojawi si? dziwna szlaczek.
Edytowane przez Sagitarius dnia 17.04.2006 19:30:44

tomaszziemann
Sagitarius napisa?/a:
btw, napisz "" w wordzie skopiuj go do notatnika i ponownie wklej do formularza zg?oszeniowego, na 100% pojawi si? dziwna szlaczek.

Po pierwsze nie na 100%. Wystarczy wy??czy? opcj? w Wordzie "Zamie? cudzys?owy na drukarskie" w autokorekcie i nie b?dzie nic zamienia?. Jak Ci tak zamienia, to... Hm nie mam pomys?u. Ale u mnie opisany w moim poprzednim po?cie sposób dzia?a - gdyby nie to nie w??cza?bym si? do tej dyskusji.

Po drugie skoro artyku?y dodaj? u Ciebie na stronce inni ludzie, to nale?a?oby ustali? pewne regu?y, wg których powinni te artyku?y nadsy?a?.

A po trzecie z Wordem "znam" si? od 10 lat i wiem, ?e ksi??ki w tym programie pisz? osoby nie znaj?ce innych programów, gdy? jest on bardzo ?atwy i intuicyjny, ale jak zauwa?y?e? nie pozbawiony wielu niedoci?gni??. Pisanie cz?sto odbywa si? za pomoc? Worda, ale profesjonalista u?yje i tak programu DTP typu np. Quark Press, Adobe Page Maker, czy innego. Notatnik natomiast jest uniwersalnym cude?kiem, które cho? banalnie proste, to pomaga w ka?dej sytuacji i mnie jeszcze nie zawiód?.

I wreszcie po czwarte nie by?o moim zamiarem si? wym?drza?, jak by?e? ?askaw nazwa? moj? wypowied?.
Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
Sagitarius
dzi?ki za pomoc. Z góry przepraszam za s?owa który mog?y tu kogo? obrazi?, ale wystraczy?o jedynie napisa? o tej opcji w wordzie;

Pozdrawiam.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl