ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Powiadamianie uzytkowników o zmianach
enek
Witam,
przekopa?em forum ale nie znalaz?em odpowiedzi na moje pytanie.
Chcia?bym si? dowiedzie? czy istnieje mo?liwo?? automatycznego powiadamiania zarejestrowanych u?ytkowników o zmianach w serwisie. Chodzi mi o to, aby kazdy u?ytkownik by? powiadamiany o dodaniu nowego pliku do Download, albo nowego newsa, czy zdj?cia do galerii.

Jezli taki temat by? gdzie? poruszony to przepraszam za niepotrzebne za?miecanie forum
Pozdrawiam Pfft
Edytowane przez enek dnia 18.04.2006 17:34:18

W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 14:11:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
enek
brutalnie podci?gam w?tekPfft
pozdrawiam

crasch
Jak to sobie wyobra?asz? Tak, ?e po dodaniu pliku ka?dy u?ytkownik portalu dostanie maila z tre?ci?:

Zosta? dodany 1 plik do downloadu.

..modyfikacji/infusiona takiego nie ma. Co do pomys?u to je?eli dobrze Cie zrozumia?em, by?o by to bardzo uci??liwe dla userów.

pozdro
Edytowane przez crasch dnia 22.04.2006 16:29:09
..i to by by?o na tyle.
28 listopada 2006

marpar
taki mod rzeczywi?cie by?by bardzo uci??liwy. proponuje za?o?enie normalnej subskrypcji np. na www.4free.pl

www.judo.czechowice.pl
SebaZ
wypowiada?em sie na ten temat ju? chyba dziesi?tki razy a wy w kó?ko swoje.
SPAM jest nielegalny i maj?c du?? ilo?? userów wys?anie tylu maili z serwera jednoczesnie mo?e w najlepszym wypadku spowodowa? likwidacj? serwera przez providera bez zwrotu kosztów (przyk?adem jest medyq, zapytaj go jak to z nim by?o), a mo?e prowadzi? nawet do sprawy s?dowej.. zastanów si? dobrze czy warto Smile
Edytowane przez SebaZ dnia 22.04.2006 16:31:14
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

enek
A wi?c sens dzia?ania takiego moda/infusiona, mo?na w skrócie zobrazowa? tak jak to przedstawi?e?. Oczywi?cie mo?naby pomy?le? o dodaniu nazwy elementu, autora trodzaj elementu który si? pojawi? itp.

Co do tego czy taki element by?by uci??liwy, wydaje mi si? ?e nie mo?na tego tak ?atwo stwierdzi?.
Oczywi?cie je?eli w serwisie zarejestrowanych jest kilka tysi?cy u?ytkowników, a codziennie pojawiaj? si? dziesi?tki nowych informacji, to taki element jest bez sensu, chyba z oczywistego powodu.
Ja mam na my?li sytuacje, w której z serwisu korzysta kilkadziesi?t osób, a nowe elementy dodawane s? sporadycznie. W takich sytuacjach nie ka?dy na bie??co dociera do informacji pojawiaj?cych si? w serwisie. Natomiast prawie ka?dy codziennie sprawdza poczt?, dlatego wydaje mi si? ze takie rozwi?zanie mog?oby mie? racje bytu. A z tego co wiem to serwisów przeznaczonych dla niewielkich, zamkni?tych grup osób jest sporo.
Wiem, ze mo?na w tej sytuacji skorzysta? z Newslettera, ale zale?y mi na zautomatyzowaniu ca?ego procesu.

Mama nadziej? ?e troche bardziej sprecyzowa?em moje zagadnienieGrin

pozdrawiam

SebaZ
a ty przeczytaj moj? wypowied? dok?adnie...

Mama nadziej? ?e troche bardziej sprecyzowa?em moje zagadnienie
doskonale wiemy o co Ciu chodzi bo nie jest pierwszy a juz n-ty
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

enek
SebaZ napisa?/a:
wypowiada?em sie na ten temat ju? chyba dziesi?tki razy a wy w kó?ko swoje.
SPAM jest nielegalny i maj?c du?? ilo?? userów wys?anie tylu maili z serwera jednoczesnie mo?e w najlepszym wypadku spowodowa? likwidacj? serwera przez providera bez zwrotu kosztów (przyk?adem jest medyq, zapytaj go jak to z nim by?o), a mo?e prowadzi? nawet do sprawy s?dowej.. zastanów si? dobrze czy warto Smile

mog?e? poczeka? 20 sekund ze swoj? odpowiedzi? i przeczyta? mojego postaSmile
dzi?ki za odp
pozdrawiam

SebaZ
dzi?ki za odp
prosze bardzo - mam nadziej? ?e zrozumia?em w czym jest pies pogrzebany

enek
Dzi?ki SebaZ,
ale ja doskonale rozumiem w czym rzecz, przecie? to chyba normalne, ?e nikt nie lubi bezsensownego za?miecania skrzynki pocztowej i nie mo?na nikogo na si?? zmusza? do tego by przyjmowa? nasze wiadomo?ci, na dodatek wysy?ane z automatu.
Zale?y mi jedynie na tym aby administruj?c serwisem, z którego korzysta grupa osób któr? osobi?cie znam i która osobi?cie wyra?a ch?c otrzymywania takich powiadomie?, przyspieszy? tym osobom mo?liwo?? szybkiego dotarcia do nowych informacji.

pozdrawiam

SebaZ
to powiedz im zeby sie zapiasali do subskrybcji i masz problem z g?owy
Edytowane przez SebaZ dnia 22.04.2006 17:03:02

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Jest jeszcze PW wy?lij do wszyskich i poziomy u?ytkownik, administrator i super administrator-ale jesli naduzyjesz tego to jeszcz-jedna restrykcja-serwer wpadnie na czarna liste spamowa-a ty z wilczym biletem nie znajdziesz serwera dla siebie-a jesli prywatny to skutecznie zostanie zablokowany.

wlodekp.europa.pl
SebaZ
i chyba dlatego to PW jest najlepszym rozwi?zaniem bo wtedy kazdy dostanie maila z info o PW na stronie i zobaczy o co biega

enek
Oki, dzi?ki za odpowiedzi,
na pomys? z PW nie wpad?em, bo w starszych wersjach PHP-Fusion, nie by?o chyba powiadamiania na maila. Dzi?ki, pozdr

Pieka
enek napisa?/a:
brutalnie podci?gam w?tekPfft
pozdrawiam

Brutalnie daje BAN'a!
24h...

Poza tym jesli zastosujesz Pro Download System, to po lekkiej modyfikacji bedziesz mial informowanie wszystkich userow na maila, o nowym pliku.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl