ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Awatar - b??d?
nowegry
Jak do ci??kiej @#$%@%^% przes?a? awatara? Mo?e mam ?le ustawione chmody? Kombinuj? jak ko? pod górk? i za skarby nie potrafi? skonfigurowa? PHP-FUSION tak, ?eby pozwala?o na przes?anie awatarów Sad
Próbuj? przesy?a? gify i jpegi i jest ten sam rezultat.

http://www.nowegry.w.szu.pl/
W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 21:37:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bananmmz
sprawdz, czy nie probujesz wyslac zbyt duzego pliku... i o rozmiarach tez trzeba pamietacPfft
Get Rich Or Die Tryin'

www.pieknasite.com
nowegry
No... w tym w?a?nie rzecz, ?e nie. Wysy?am ma?e pliczki i w ró?nych formatach i... kicha Sad

nowegry
Czyli, co? Nie ma jakiej? opcji, któr? ?le ustawi?em, praw dost?pu do pliku, które zablokowa?em, albo czego? podobnego, co nie pozwala mi przesy?a? grafik? na serwer?
Czy te? temat jest wstydliwy?

Shaolin
Wstydliwy...? Grin
Sprawd?, czy CHMODy folderów fusion_images i fusion_images/avatars s? ustawione na 777 - to jest prawdopodobnie przyczyn? problemu...

nowegry
No... niestety nie. Chmody ustawi?em na pocz?tku na 777. Dalej nic....

P3Z
no i co z tymi awatarami bo mi tesh nie dzilaaja a chmody sa dobrze ustawione i nie dodaje tzn niby dodal ale pliku na serwerze nie ma

wypalacz
Ja wyczai?em, ?e musza by? ma?e pliki i ma?e rozszerzenie pliku np. jpg, gif bo jak b?dzie .JPG, .GIF to za cholere si? nie doda Smile

man2015
Fajnie fajnie, u mnie jest takiego ?e jak próbuj? wstawi? avatara i wciskam zapisz zmiany (czy cu?) tonadal go nie ma, a jak si?zarejestrowa?em i zalogowa?em jako zwyj?y u?ytkownikto to wtedy mog? go wstawi?, wszyscy oprócz 3 USER mog? mie? avatara, a w/w - nie. Jak zrobi? ?eby by?o gut

Poprawka - w ogóle nie mo?na ustawi? awatara, ani 3 user, ani zwyk?y.
Edytowane przez man2015 dnia 10.04.2005 15:31:24

Shaolin
jantom napisa?(a):
wypalacz napisa?(a):
Ja wyczai?em, ?e musza by? ma?e pliki i ma?e rozszerzenie pliku np. jpg, gif bo jak b?dzie .JPG, .GIF to za cholere si? nie doda :)

Dodatkowo po testach zobaczy?em, ?e wi?kszych jak 80x80px nie bierze. Przynajmniej tak jest firmowo. Tak to dopisa?em, bo nikomu si? nie chcia?o :)

Ehh... To mo?na ?atwo zmieni? w Panelu Admina... :\

@man2015: Przeczytaj wcze?niejsze posty, sprawd? CHMODY, ustaw w Panelu Admina prawid?owe opcje dla awatarów - je?li nadal nie b?dzie dzia?a? (w co w?tpi?), to napisz posta :)
working

SebaZ
niech wy??czy firewall'a jak b?dzie wysy?a?
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

man2015
ju? dzia?a. podajcie linka sk?d wytrzasn?? MOda (?) ?eby przy postach w newsach pojawia?y si? avatery tego przez kogo zosta? napisany avatar. Sad

SebaZ
uzyj wersji 5.01
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

man2015
ale ja mam 5.01 i nie ma czego? takiego

SebaZ
zajrzyj do downloadu tutaj albo na extreme

jantom
Shaolin napisa?(a):
jantom napisa?(a):
wypalacz napisa?(a):
Ja wyczai?em, ?e musza by? ma?e pliki i ma?e rozszerzenie pliku np. jpg, gif bo jak b?dzie .JPG, .GIF to za cholere si? nie doda Smile

Dodatkowo po testach zobaczy?em, ?e wi?kszych jak 80x80px nie bierze. Przynajmniej tak jest firmowo. Tak to dopisa?em, bo nikomu si? nie chcia?o Smile

Ehh... To mo?na ?atwo zmieni? w Panelu Admina... :\

przyznaje si? do b?edu, by?em dopiero co ?wie?ym adminem na php-fusion

http://jantom.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl