ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Emotikony w newsach
none18
Cze??. Robi? modyfikacje php-fusiona'a tak aby emoty by?y widoczne te? w newsach. Obecnie, zrobi?em, ?eby one by?y widoczne w panelu admina/newsy. Przy dodawaniu newsów jest ca?a lista emotek. Wszystko jest okej, komeny po klikni?ciu na odpowiedni? emotke si? wstawiaj?, nast?pnie gdy daje podgl?d, zamist komend emoty si? wy?wietlaj? poprawnie... zmiany te wprowadzi?em w pliku /administration/news.php...

utkn??em natomiast z wy?wietlaniem ich w newsach na stronie g?ównej, gdy? tam widze tylko komendy... jestem pewien, ?e trzeba zmieni? co? w pliku news.php który jest w g?ównym folderze, natomiast ja nie mam poj?cia jak ta zmiana powinna wygl?da?. Czy kto? mo?e mi pomóc?

by?bym wdzi?czny

Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:51:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
SebaZ
muisz przepuscic newsa przes funkcje displaysmileys() czy jakos tak
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

none18
SebaZ dzi?ki, tylko gdzie trzeba to napisa?, gdzie zmieni?. I jeszcze jest druga opcja, bo news mo?e by? tylko w formie krótkiej a mo?e by? te? w formie d?ugiej, gdzie trzeba klika? czytaj wi?cej... wi?c dobrze by by?o, gdyby emoty tam te? si? pojawia?y.

Ale dzi?ki za SZYBKO odpowied?. Jak kto? wie, to prosze pisa? Smile

none18
Zrobi?em, ?e emoty wy?wietlaj? mi si? w newsach ale tylko po klikni?ciu na wi?cej/komentarz.

Kod zmienia?em w news.php (w g?ownym folderze). Przerobiony kod wygl?da tak

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

jak si? mo?na domy?li? wstawi?em tylko "parsesmileys" w odpowiednie miejsce, natomiast, nie wiem jak zmieni? linie od newsów na stronie g?ównej aby emoty wy?wietla?y si? poprawnie, ta linijka wygl?da nast?puj?co

nie mam poj?cia, jak przerobi? to, za ka?dym razem wywala mi jaki? b??d :/

Kto? jest w stanie pomóc?

SebaZ

lub

sprawd? jedno i drugie gdyz nie wiem jak sie zachowa skrypt po kasacji ukosników i przed ni?
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

none18
Cze?? SebaZ.

Jestem Twoim d?u?nikiem, pierwsza linia kodu dzia?a jak nale?y Smile Wielkie dzi?ki, dobrze, ?e s? tacy ludzie. Pozdrawiam Smile

SebaZ
spox, jeden z niewielu który potrafi doceni? Cool

lada12
SebaZ napisa?/a:

lub

sprawd? jedno i drugie gdyz nie wiem jak sie zachowa skrypt po kasacji ukosników i przed ni?

Dzia?a ?wietnie!
Wszyscy to doceniaj?, wasz? prac?! Chocia?by tym ?e was odwiedzaj?!

http://flashmob.qmpel.biz
VertuS
A móg?by kto? zamie?ci? gotowy plik news.php ?
Próbuje edytowa? i co? nie wychodzi.
Z góry dzi?ki Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl