Zobacz temat
Upload zdj?? [po??czenie ftp]
|
|
macgyver_1 |
Dodany dnia 15.06.2006 19:07:54
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 15.06.2006 18:58 |
A wi?c tak na pocz?tku witam, oraz zwracam si? z pro?b? potrzebuje modyfikacji, dzi?ki której u?ytkownik wysy?a na serwere zdj?cie *jpg w dowolnym rozmiarze a skrypt "przerabia mi go do wszesniej ustalonego rozmiaru. Dorwa?em taki skrypt, ale jest jeden fundamentalny problem jak zaimplementowa? w nim po?aczenie z ftp ( bo chyba inaczej sie nie da) Skrypt wyglada nast?puj?co: Oraz forumularz : Wszystko jest w stanie surowym ale nie rusze z niczym jezeli nie b?de móg? wys?a? pliku. Wiec jak to zrobi? w php-fusion ? I jeszcze jedno pytanie troche odbiegaj?ce od tematyki fusiona, czy jest mozliwo?? czyszczenia dowolnego forlderu na serwerze (po okre?lonym czasie np. 24 h) za pomoc? crona i czy udziali?by mi kto? jakie? wskazówki? Bardzo mi na tym zalezy z góry dziekuje za pomoc :) |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 11.09.2025 00:19:08
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
as |
Dodany dnia 15.06.2006 19:21:13
|
![]() Zaawansowany ![]() Postów: 1509 Data rejestracji: 25.01.2005 21:55 |
No a TO czyta?a ?...
as
|
|
|
macgyver_1 |
Dodany dnia 15.06.2006 19:35:43
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 15.06.2006 18:58 |
Czyta?em ten w?tek ale ca?a zabawa polega na tym, ?e i tak nie potrafie tego przerobi? w tak dostatczeczny sposób zeby to dzia?a?o. Idea jest taka ?e user uploaduje fotk? która przerabia si? mu do postaci komórkowej dajmy na to 128 na 160, zapisuje w folderze na dysku serwka. Potem to okre?lone zdj?cie jest wy?wietlane wraz z scie?k? docelow?, user pobiera fotke na telefon zamyka okinko, i ?lad po zdj?ciu ginie (pozostaje jeszcze czyszczenie folderu po okre?lonym czasie, ale to ju? inna historia). Wi?c wiem ?e ta galeria jest ?wietna bo ju? dawno czyta?em o niej ale ja tylko potrzebuje kawa?ek ma?ej funkcji, która mi sie po??czy przez ftp, lub sposób w jaki to omin??..... Dzi?ki za pomoc... |
|
Przejdź do forum: |