Zobacz temat
cos nie tak z top 5 downloads
|
|
P3Z |
Dodany dnia 26.01.2005 22:48:50
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 53 Data rejestracji: 12.01.2005 19:19 |
Wszystko jest ok dopuki nie kliknie sie na jakis link wtedy strona nie istnieje dlaczego powinien chyba zacz?? sciagac wybany plik :( wyglada to tak |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 09.09.2025 09:39:35
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
brasil |
Dodany dnia 27.01.2005 15:00:07
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 11 Data rejestracji: 11.01.2005 13:57 |
Mog? tylko potwierdzi?. Klikni?cie w link, odsy?aj?cy do jakiego? pliku powoduje w tym modzie przeniesienie na nieistniej?c? stron? (dzieje si? tak na PHP-Fusion zainstalowanym na localhost), a na serwerze odsy?a do panelu logowania do konta, na którym jest strona. <hr> www.punktwidzenia... |
|
|
stalek |
Dodany dnia 27.01.2005 17:27:38
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Data rejestracji: 02.09.2004 16:05 |
P3Z napisa?: Wszystko jest ok dopuki nie kliknie sie na jakis link wtedy strona nie istnieje dlaczego powinien chyba zacz?? sciagac wybany plik :( wyglada to tak Ej no stary, w tym miejscu które zaznaczylem na czerwono powinien byc wstawiony adres twojej strony i teraz powinno byc ok... |
|
|
brasil |
Dodany dnia 27.01.2005 19:41:51
|
Przy okazji jedno pytanko nieco odbiegaj?ce od g?ównego w?tku: jak zrobili?cie w Waszych postach na forum poziom? lini? oddzielaj?c tekst od dodawanych linków? Dodam, ?e wstawienie znacznika <hr> nie pomaga. |
|
|
gammorin |
Dodany dnia 27.01.2005 20:09:06
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 24 Data rejestracji: 21.12.2004 21:18 |
brasil napisa?: Przy okazji jedno pytanko nieco odbiegaj?ce od g?ównego w?tku: jak zrobili?cie w Waszych postach na forum poziom? lini? oddzielaj?c tekst od dodawanych linków? Dodam, ?e wstawienie znacznika <hr> nie pomaga. Zrob sobie podpis w edycji profilu ![]() |
|
|
brasil |
Dodany dnia 28.01.2005 17:18:57
|
Gammorin: - dzi?ki wielkie za pomoc. Doda?em podpis, ale nadal nie oddziela go linia pozioma. Nie pomog?o nawet wstawienie znacznika <hr> w tym podpisie. Wiem, ?e to w sumie nie jest problem, ale moja dociekliwo?? nie daje mi spokoju: dlaczego u innych forumowiczów jest taka pi?kna linia? Co do problemu z MOD-em Top 5 Downloads to chyba uda?o mi si? rozwi?za? ten problem. Zamiast poni?szego kodu... //Top Downloads $result=dbquery("SELECT * FROM ".$fusion_prefix."downloads ORDER BY download_count DESC LIMIT 0,5"; if(dbrows($result)!=0){ openside("Top 5 Downloads"; echo "<table width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">"; while($data=dbarray($result)){ echo "<tr>\n<td class=\"small\"><a href=\"/html/downloads.php?cat_id=$data[download_cat]\" class=\"slink\">"; echo trimlink($data[download_title], 20)."</a></td>\n<td class=\"small\" align=\"right\">"; echo "$data[download_count]</font>\n</td>\n</tr>\n"; } echo "</table>"; closeside(); } ...nale?y wstawi? taki kod... //Top Downloads $result=dbquery("SELECT * FROM ".$fusion_prefix."downloads ORDER BY download_count DESC LIMIT 0,5"; if(dbrows($result)!=0){ openside("TOP DOWNLOAD"; echo "<table width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\">"; while($data=dbarray($result)){ echo "<tr>\n<td class=\"small\"><a href=\"/downloads.php?download_id=$data[download_id]\" class=\"slink\">"; echo trimlink($data[download_title], 20)."</a></td>\n<td class=\"small\" align=\"right\">"; echo "$data[download_count]</font>\n</td>\n</tr>\n"; } echo "</table>"; closeside(); } ...zmieniaj?c parametry oznaczone kolorem czerwonym. Wówczas odno?nik b?dzie kierowa? nas bezpo?rednio do ?ci?ganego pliku. U mnie dzia?a, cho? w jednym przypadku, gdy zamiast pliku exe ?ci?gn?? próbowa?em plik rar to problem si? powtórzy?. Nie wiem dlaczego. Mo?e modu? ten nie obs?uguje tego typu plików? Nie wiem. Je?li kto? wie co mo?e by? tego przyczyn? to bardzo prosz? o pomoc. Pozdrawiam. <hr><br>Nowy serwis informacyjno-publicystyczny www.punktwidzenia...
|
|
Przejdź do forum: |