ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Theme Perl Paper Theme by Guc!o
Morp
Witam :-)
Mam postawiony portal na php-Fusion 6.01.3 i zainstlowa?em sobie thema -Perl Paper Theme by Guc!o.
Nie znalaz?em na forum odpowiedzi a mam pytanie dotycz?ce tego thema. W zasadzie theme jest ok tylko dlaczego w innych przegl?darka typu Mozzila, Flock, Opera itd.. na stronie nie ?aduj? si? belki nad newsami i obramowania menu bocznych po prawej i po lewej stronie. Tak jakby ?adowa? si? niekompletny them. Jedynie w IE jest OK!!. Czy mo?na co? z tym zrobi? aby theme ?adowa? si? kompletnie te? w innych przegl?darkach ? Bo wtedy strona wygl?da niekompletnie. Bardzo prosz? o pomoc?I dzi?kuje z góry.

W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 16:03:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Podaj adres swojej strony, to po pierwsze.
Po drugie, to calkiem logiczne, ze nie masz grafik, skoro nie ma ich w katalogu images.
Musze porozmawiac z autorem Wink

Dziwi mnie tylko kwestia IE...
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp

Dzi?kuje za szybk? reakcj?.

Odno?nie katalogu Images - no wi?c ja ?ci?gn??em thema i nic w nim nie rusza?em wi?c jest oryginalny i w katalogu images jest to co autor skórki wrzuci? tam standardowo. Nie przerabia?em tego thema i nic w nim nie rusza?em. Mój adres strony to www.home-jaslo.net. No w?asnie tylko w IE wy?wietla si? pe?ny obraz skórki ( z obramowaniami i belkami nad newsami). W innych przegl?darkach niestety nie. Jedyne co zmieni?em to nazwa katalogu z plikami thema na w?asny ale jak by?a nazwa oryginalna to tez nie wy?wietla?o w innych przegl?darkach. Dzi?kuje i pozdrawiam

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
To wcale nieprawda, ?e w IE jest OK. W??nie w nim mo?na zobaczy? kod b??du w trakcie ?adowania. Odwo?uje si? on do wpisu(?ród?o)
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
i wcze?niej
tych elementów nie ma w tym theme, a Twoja strona wydaje polecenie by by?y ?adowane. I IE nie jest wybra?cem losu, ?e wy?wietla poprawnie tylko jest na tyle g?upi, ?e sygnalizuje b??d-ale mimo to(olewa) i nie blokuje procedur.
Przypuszczam, ?e dla jaki? celów wcze?niej te odwo?ania dopisano do subheader i nie usuni?to.
Obejrza?em kody tego theme i nie s?dze by jakakolwiek wina zaistnia?ej sytuacji le?a?a po stronie autora-thema.
Sygnalizuje tylko, gdzie szuka? przyczyny, dalej-nie zajmuje si? tematem.

wlodekp.europa.pl
Morp

Dzi?kuje za odpowiedz ale :-(

Ten them -sposród wielu których próbowa?em- nie wy?wietla si? prawid?owo. Rzeczywi?cie pokazuje b?edy podczas ?adowania w IE ale przy innych (themach ) te? pokazuje i ?aduj? si? poprawnie w innych przegl?darkach.
Odno?nie pliku subheader - to wygl?da tak( ne ma tam takich odwo?a?):

pozdrawiam
Morp

Moze kolega pomysli nim cos zrobi? Kody podajemy w znacznikach, a przy okazji wylaczamy emotki/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 20.07.2006 09:51:32

No dobrze-masz racj?. Ten kod b??du pochodzi zapewne z którego? z paneli, nie dotyczy theme tylko ca??ci.
Ramek rzeczywi?cie nie ma w FF-patrz? na swoim testowym(UNIX-bez tego b??du) serwerze. Poprzednia wypowied?-czysto teoretyczna-okazuje si? moim b??dem. Subheader jest ok.
W takim uk?adzie, nale?y wróci? jednak do kodu thema i jego autora.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Napisalem wyraznie, ze brakuje grafik.
Autor zostal poinformowany i ma dorobic te, ktore nie zostaly dodane do katalogu images.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp
Dzi?kuje i postaram si? my?le? intensywniej i czyta? wyra?niej :-).
Tymczasem czekam na uzupe?nionego thema.
Pozdrawiam

@Pieka nie brakuje ?adnego katalogu grafik. T?em nag?ówków paneli jest plik images/button.gif(animowany) i jako przycisk wchodzi-natomiast nie jako t?o nag?ówka. FF w stosunku do IE ma przesuni?cia np w tabelach inaczej interpretuje spacing, padding itd. Trzeba to przewidzie?, ?eby nie zachodzi?y na siebie w FF bo nie wy?wietli ich.
Na swoim theme mog? tego gifa bez problemu za?adowa? jako t?o nag?ówków paneli zarówno w FF jak i IE(kompromisy a i tak np. nie mog? za?adowa? np. strumienia w FF muzycznego do telewizorka z pliku wszystko-z neta nie, a w IE tak-i b?d? tu m?dry?

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisa?/a:
@Pieka nie brakuje ?adnego katalogu grafik...

Powiedz mi gdzie ja napisalem, ze brakuje katalogu?? Plikow, a nie katalogu.
Co do IE, to nie moja dzialka, bo nie mam. Przynajmniej bede zdrowszy Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp
Witam

Nie korzystam z IE! (wyjasnienie).
Po prostu testowa?em wygl?d strony poprzez inne przegl?darki. I stwierdzi?em problem z themem i tyle., Tylko IE wy?wietla obramowania menu i belki nad panelami a inne przegl?darki nie wy?wietlaj? tego. Z postów wynika, ze do innych przegl?darek musi dodatkowa grafika w katalogu images do tego thema?

?yczy Ci jak najlepszego zdrowia, co do IE-to mamy diametralnie ró?ne zdania.
Katalog-Teraz to Ty "lubisz gr? s?ówek" Nie brakuje w tym theme tej konkretnej grafiki a FF jej nie WY?WIETLA. Tyle-nie k?óc? si? bo mi ju? dawno te odruchy przesz?y, tylko szukam sensownego rozwi?zania dla Kolegi.

wlodekp.europa.pl
Morp

Panowie szkoda si? spiera? poprostu zmienie thema i ju?.:-)

Pieka
wlodekp napisa?/a:
?yczy Ci jak najlepszego zdrowia..

Dziekuje Smile

..Nie brakuje w tym theme tej konkretnej grafiki a FF jej nie WY?WIETLA. ...

Brakuje, nawet sam autor to przyznal.
Przegladnij plik styles.css.

Morp napisa?/a:

Panowie szkoda si? spiera? poprostu zmienie thema i ju?.:-)

Nie ma potrzeby jesli Ci sie podoba. Skoro wlodekp wie co mu dolega, to zapewne Ci go poprawi.
Jesli nie, to zrobi to autor.
Edytowane przez Pieka dnia 20.07.2006 12:48:28
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Morp
Ok.To poczekam. Tylko sk?d bede widzia?, ze jest poprawiony?
W ka?dym razie na razie bardzo dzi?kuje.

Pieka
Morp napisa?/a:
Ok.To poczekam. Tylko sk?d bede widzia?, ze jest poprawiony?
W ka?dym razie na razie bardzo dzi?kuje.

Zaznacz ten temat, to wystarczy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Oryginalny wy??cznie z przestawion? kolejno?ci? klas. Ja raczej wiem co mówi?.
Nie lubi? poprawia?.
A dalej Autor i Korektor???
wlodekp dodał/a następującą plik:
styles.zip [1.08kB / 273 Pobrane]

Edytowane przez wlodekp dnia 20.07.2006 16:15:32

wlodekp.europa.pl
Pieka
wlodekp napisa?/a:
Oryginalny wy??cznie z przestawion? kolejno?ci? klas. Ja raczej wiem co mówi?.
Nie lubi? poprawia?.
A dalej Autor i Korektor???

Ok, juz widze postep Smile
Podam nazwe brakujacej grafiki, skoro nikt tego nie widzi Grin bgside.jpg

Powinna wyswietlac sie w czterech miejscach.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Chce zamkn?? ten temat, tego jpg rzeczywi?cie nie ma-jest inny button, ?eby nie dosta? oczopl?su od migania, ale tego którego nie ma nie by?o równie? w IE-a temat traktowa? o ró?nicy wy?wietle? przegl?darek. W ?yciu nie widzia?em tego thema w orginalnym zamy?le Twórcy.
Przestawi?em jeszcze clas? od opentable-bo tego te? nie wy?wietla-zacz??em ogl?da? swoj? stron? i za?amka brak tabel w administracji kolorów itd.
Wspomn? jeszcze o dodaniu kilku brakuj?cych ; w stylach.
Reasumu?c-?atwiej by?oby mi stworzy? nowe theme-bo nie znam wizji autora i b??dze po omacku.
Autorze -popraw si?!

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl