ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 6

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Pomó?my ?ukaszowi Walczy? z Chorob? !
Pieka
APEL
-zamieszczam na pro?b? jednego z userów-

Zwracam si? do wszystkich Pa?stwa z pro?b? o pomoc, jako zdesperowany ojciec ci??ko chorego dwudziestoletniego ?ukasza.
Mój syn choruje na bardzo rzadki nowotwór o nazwie "Osteosarcoma Chondroblasticum Maxillae Sin", którego przypadków na ca?ym ?wiecie jest zaledwie kilkana?cie.
www.purepc.pl/files/Image/aktualnosci_lipiec_2006/lukarz_osica_01.jpg

Przeszed? w Polsce zabieg operacyjny - resekcj? szcz?ki z dnem oczodo?u, ponadto leczony by? chemi?. Niestety nowotwór wznowi? si?.
Obecnie ?ukasz diagnozowany jest w klinice Houston.
Lekarze walcz?c o ?ycie musz? usun?? oko i cz??? twarzy, dokona? niezb?dnej rekonstrukcji plastycznej daj?c niemal?e 100% mo?liwo?ci wyleczenia.
Wykonane specjalistycznych bada? i diagnozy poch?on??y ok. 14 000 $, a koszta samej operacji szacowane s? na ok. 200 000 $.
Mo?liwy termin operacji przy zebraniu ca?ej kwoty to 1 sierpie? 2006.

Fundacja na rzecz osób niewidomych i niepe?nosprawnych "POMÓ? I TY"
MILLENIUM SA Nr Konta: 63 1160 2202 0000 0000 2920 6273
z dopiskiem: Operacja i rehabilitacja ?ukasza Osica

Dlatego te? nie widz?c innej mo?liwo?ci na zdobycie tej nie wyobra?alnej dla mnie kwoty b?agam Pa?stwa o pomoc. Prosz? nie b?d?cie oboj?tni i wesprzyjcie nas cho?by symboliczn? z?otówk?.
Mówi si?, ?e ludzkie ?ycie jest bezcenne, tymczasem mnie ono utwierdzi?o, i? tak nie jest ?ycie mojego syna ma warto?? i wymiar materialny, a ja nie jestem w stanie kupi? mu go.
Chc?c jak najlepiej wyrazi? moje uczucia zacytuj? s?owa: "?pieszmy si? kocha? ludzi, tak szybko odchodz?", a w moim przypadku one brzmi?:
"?pieszmy si? ratowa? ?ukasza bo mo?e od nas odej??".

Zgodnie z ustaw? z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (tekst jednolity Dz.U. Nr. 54 z 2000 r. poz. 654 z pó?niejszymi zmianami) darowizny przeznaczone na cele wymienione w art. 4 ustawy o dzia?alno?ci po?ytku publicznego i wolontariacie zmniejszaj? podstaw? opodatkowania zgodnie z tre?ci? art. 18 ust.1 pkt 1 wy?ej wskazanej ustawy r11; dokonanie darowizny na rzecz fundacji pozwala darczy?cy na odliczenie do 10 % osi?gni?tego dochodu w stosunku rocznym. Jednocze?nie w my?l tre?ci art. 26 ust.1 pkt 9 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (tekst jednolity Dz.U. Nr 14 z 2000 r. poz. 176 z pó?niejszymi zmianami), osoba fizyczna jako darczy?ca dokonuj?cy darowizny na rzecz fundacji mo?e odliczy? do 6% osi?gni?tego dochodu w stosunku rocznym.
Edytowane przez Pieka dnia 24.07.2006 11:15:44

www.php-fusion.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 10.09.2025 01:59:47
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
d6wid
Zapewne to duzy bol dla rodzicow... Tu jednak bym sie zastanowil nad ciekawsza rzecza a mianowicie nad kosciolami, plebaniami i samymi ksiezmi. Ile pieniedzy na to idzie a mozna by bylo wyzywic wiele istot. Ludzie daja na tace by kk rosl w bogactwa a ludzie umieraja z glodu. Co do radia maryja - bez komentarza.

http://www.podziemia-internetu.pl
Wooya
@d6wid: zgadzam sie z Toba w 100%, ale to nie jest chyba dobry moment by poruszac ten temat. Lepiej wspomoz Lukasza na miare swoich mozliwosci i pokaz w/w ze przynajmniej Ty i inni sa przede wszystkim ludzmi, a nie businessmen'ami w sukienkach...
... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

Pieka
Dopiero teraz przeczytalem, ze operacja sie udala i prawie wszyscy wspomagajacy akcje otrzymali podziekowania.
Napisalem "prawie", poniewaz my nie otrzymalismy, ale nie o to tu chodzilo, wiec jakos to przezyjemy Wink
Wazne, ze Lukasz jest zdrowy! Smile

Temat uwazam za zamkniety.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl