ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Obrona przed hackiem
Master of Flames
Dzi? rano mój qmpel zosta? shackowany przez go?cia o nicku "Terror Team", nie naruszy? mu strony jednak w?ama? si? i napisa? news'a : "Hacked By Terror Team", jego has?o nie zosta?o naruszone, co znaczy ?e kto? musia? je jakos odszyfrowa?. U?ywa on Php-Fusion 6.00.305
Ten sam go?? zarejestrowa? si? na mojej stronie i obawiam si? ataku z jego strony wi?c chcia?bym dowiedzie? si? jak zapobiec hackowi. Ja u?ywam Php-Fusion 6.01.3 wi?c ewentulanie prosi?bym o programy do mojej wersji.

Z góry thx Smile
Edytowane przez Master of Flames dnia 24.07.2006 00:41:28

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 18:09:35
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
O zabezpieczaniu strony by?o wiele tematów wystarczy tylko poszuka?, ale napisze par? rad:

- zainstaluj najnowsze krytyczne poprawki
- u?ywaj skomplikowanych hase?
- nie u?ywaj tych samych hase? na innych stronach

http://www.mortek.pl
SebaZ
rt jestes bezpieczny Smile a koledze poradx ze jesli sa dostepne aktualizacje to nalezy je wykonywa?, bo to jego wina ?e kto? mu si? w?ama?. I nikt nie pozna? jego hae? a wykrad? cisteczka z hashem, potem wystarczy?o sie zalogowa? i zmieni? kilka rzeczy w cistaeczku ?eby byc juz adminem. Wiem bo tak sie w?ama?em na php-fusion-mods ostatnio Smile
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

wilczek
na ftp jest jeden plik odpowiedziany za has?o super admina a z?amanie has?o jest podoba ?atwe. Wink

BaKa_pl
Bardzo ?atwe, podobno mozna wej?c na ka?d? strone php-fusion!! Dlaczego oni tego nie zabezpieczyli????Shock
--==>PORADNIK DO GRY MUONLINE<==--
www.punmu.pl

Aktualnie nie dzia?a Sad

www.punmu.h4e.pl
szer
wilczek napisa?/a:
na ftp jest jeden plik odpowiedziany za has?o super admina a z?amanie has?o jest podoba ?atwe. Wink

?e co? Ty ?artujesz prawda? Pisz?c to nie znasz si? wogóle na CMSach opartych o bazy MySql! ?adnego pliku z has?em super admina nie ma na ftp. Jedyny plik z jakimkolwiek has?em to config.php dzi?ki któremu ??czysz si? z baz?. Ale je?li on ma odpowiedni chmod to nikt nie odczyta! Wszystko inne zapisywane jest w bazie

jantom
@wilczek: o którym pliku mówisz? config.php? Je?li nie zmieni?e? chmodów, to tak, bardzo ?atwo jest z niego wyci?gn?? dane. A wszystkie has?a s? zapisywane w bazie danych. I ich z?amanie nie jest a? tak ?atwe, jak Ci si? pewnie wydaje.

http://jantom.info
Pieka
wilczek napisa?/a:

Ladnie Was podpuscil Grin
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SebaZ
lol, podobno ?atwe, chyba tak jak ty jestes ?atwy dla dziewczyn jak od Ciebie kas? wyci?gaj? na imprezie Pfft bo na "przyjemno?ci" jestes pewnie za ma?y <lol>

To prosze bardzo, moge Ci podac hash mojego has?a i oczywi?cie zalogujesz si? na moje konto (?aden wyczyn, o czym bys wiedzia? czytajac ze zrozumieniuem wczesniejsza moj? wypowied? Smile ) ale mojego has?a w zyciu nie poznasz

Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

m_i_n
SebaZ -> a czytales ksiazke cyfrowa twierdza Pfft Pfft hehe...

A tak na powaznie, to jak wy chcecie dostac zawartosc configa? jak sie go wywola (pomine juz kwestie praw) to i tak nic sie nie dsotanie bo to php ktory w efekcie nie generuje zadnych danych dla przegladarki.
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl