ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Newsy w dwóch kolumnach: tytu?y i info.
czarkowsky
No có?, ponawiam pytanie: który plik i który jego fragment odpowiada za wygl?d newsów w dwóch kolumnach?
Usun??em tabel? z tytu?em newsa i tabel? z cz??ci? informacyjn? (data, autor itp.) w theme.php, ale w przypadku u?o?enia newsów w dwóch kolumnach to nie pomaga.

www.miserere.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 11.09.2025 02:49:10
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Nie plik, nie fragment kodu tylko odpowiednie ustwienie w Panelu Admina. Elementarz to podstawa... oraz Szukajka rzecz jasna
as

czarkowsky
Oczywi?cie znam mo?liwo?ci Panelu Admina, ale mi chodzi o kod php odpowiadaj?cy za u?o?enie newsów w dwóch kolumnach. Wówczas tytu? i cz??? informacyjna newsa zdefiniowane s? w dodatkowych tabelach - tbl2, a tre?? newsa w tabeli - tbl1, których w klasycznym u?o?eniu newsów nie ma.
Innymi s?owami: szukam fragmentu kodu, który generuje newsy w dwóch kolumnach i "nakazuje" wstawi? poszczególne fragmenty newsa w tbl2 i tbl1. Tam, bowiem zdefiniowane s? równie? tabele z tytu?em i cz??ci? informacyjn? newsa, które mog? zmodyfikowa? lub usun??. A wszystkich(!) tych zmian (np. usun?? tabeli z tytu?em) nie mo?na dokona? z pozycji PA. Wg. mnie interesuj?cy mnie fragment kodu powinien znajdowa? si? w news.php, ale nie za bardzo potrafi? go zlokalizowa?:(.
Mam nadziej?, ?e nie zagmatwa?em.
Przeszuka?em za pomoc? szukajki kilkadziesi?t rekordów, ale nie znalaz?em odpowiedzi.
Pozdrawiam i dzi?kuj? za zainteresowanie si? tematem!

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Bez podania wersji Fusion oraz funkcji Twojego theme operuj?cych na news, i wiadomo?ci o Tak/Nie theme_functions_include.php. Nikt nie jest w stanie odpowiedzie? Ci sensownie.

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Pracuj? na wersji 6.00.303 i modyfikuj? skór? Satellite. W function render_news pozostawi?em tylko tabel? z komórk? zawieraj?c? $news. Usun??em natomiast tabel? z tytu?em i tabel? z wszelkimi info o newsie. I wszystko jest ok, dopóki w G?ównych Ustawieniach nie zmieni? ustawienia newsów na wy?wietlanie w dwóch kolumnach. Wtedy (pomimo usuni?cia z thema wspomnianych tabel) tytu? i info o newsie znów si? wyswietlaj?. Nie wiem, który plik i kod je generuj?:(.
W pliku theme_functions_include.php nie dokonywa?em ?adnych zmian, bo niestety nie za bardzo mam w nim rozeznanie.
Edytowane przez czarkowsky dnia 13.08.2006 16:29:46

www.miserere.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
No i teraz mo?emy pogada?.
Nie interesuj? mnie Twoje wcze?niejsze modyfikacje. Opisz dok?adnie jak te news maj? wygl?da?-bo to co chcesz usun??-jest jednak zdefiniowane w pliku theme_functions_include.php. A do pe?ni Twojego szcz??cia mam obok siebie serwer zapasowy-ze stron? bazuj?c? na tym theme. Zreszt? ta w podpisie-g?ówna te? ma szkielet na tym theme.

wlodekp.europa.pl
czarkowsky
Mój problem z wygl?dem newsów zacz?? si? tutaj: http://www.php-fu...ad_id=5878. Poniewa? nie uda?o mi si? dowiedzie? jak zmodyfikowa? kod do moich potrzeb, postanowi?em usun?? tytu? i info z newsów, a ca?o?? moich newsów zapisywa? w tre?ci newsa (czyli wkopiowywa? kod html razem ze zdj?ciem po lewej str, wygladem tytu?u i napisem wi?cej po prawej str.). a link wi?cej prowadzi do ca?ego artyku?u.
Teraz pozosta? mi problem z newsami w dwóch kolumnach, bo tutaj sk?d? generuje sie tytu? wpisany w panelu admina i info o newsie, którego nie potrzebuj?.

www.miserere.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl