Zobacz temat
edit_profile.php lub inny plik?
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 19.08.2006 16:18:38
|
![]() Pocz?tkuj?cy ![]() Postów: 102 Data rejestracji: 08.08.2005 21:19 |
Witam potrzebuje pomocy... Powiem tak. od du... strony. ![]() Dodalem pole do rejestracji. Rejestracja jest tylko przez admina. Po zrobieniu komu? konta to 2 pola sa zablokowane celowo Login i pole dodane Nazwisko. Teraz tak. Wszystko dzia?a super do czasu gdy uzytkownik zostanie poproszony o zmiane has?a ktore admin mu wygenerowa?. Wi?c wchodzi do Edycji profilu i wpisuje nowe haslo. Nagle [cenzura] wszystko lezy. Login zostaje zastapiony przez Nazwisko nazwisko zostaje puste, wszystkie inne zmiany ktore chcelismy dokonach zostaja zmienione ale... niestety juz nie da si? zmieni? nic bo... Wyskakuje napis: Nie mo?na aktualizowa? profilu: Musisz poda? swoj? nazw? u?ytkownika i adres email. Teraz powstaje problem, który wynika z tego, ?e zablokowane s? pola Login (nazwa uzytkownika) i Nazwisko. Help. Co mam wam pokazac ?eby by?o to bardizej zrozumiale. Najlepiej by?o by naprzyk?ad da? któremu? sAdminowi da? konto usera na stronie mojej i niech si? zaloguje i bedzie wiadomo o co chodzi. Ktos chetny? EDIT!!!!! Tak wogole po g??bszym zastanowieniu ja nie potrzebuje wogole aby by?y pola wymagane, poza e-mailem. Jak wy??czy? dane wymagane przy edit_profil i przy admin edit user ![]() Edytowane przez K@iTO dnia 19.08.2006 17:23:53 Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 11.09.2025 05:37:57
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
![]() |
Dodany dnia 19.08.2006 17:43:48
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Musia?e? co? zchrzani?. Bo rejestracja tu dopisujesz, a profil to inna para kaloszy tu blokujesz. Jaki? czas temu post forum dopisa?em pole miejscowo??i(jeszcze jako obowi??kowe) przy rejestracji potwierdzanej email a w takiej nie ma takiego pola i wszystko jest Ok. Kolega nie prosi? o blokowanie ale u siebie przy sprawdzaniu-zablokowa?em w profilu nick i t? miejscowo?? o któr? prosi?. I wszystko mo?na zmieni? oprócz zablokowanych rzeczy bez problemu. Znalezienie i lektura tego tematu powinna Ci? natchn?? na wszystko oprócz blokowania. A s? tam wypowiedzi nawet Naszych sadmin(Pieka) Tyle dalej tematu nie ci?gn?. |
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 19.08.2006 17:54:04
|
Ej ale ... jak masz wymagane pole w rejestracji np. username to puzniej sproboj wyedytowa? to konto usuwaj?c z pola nazwe. Wywali ci ze musisz Musisz poda? swoj? nazw? u?ytkownika i adres email. a chodzi o to by to akceptowa? bezwzgl?du na to czy to podasz czy nie. Bo patrz jesli zrobisz text To user name bedzie si? wyswietlalo jako napis (nick) na tle strony bez okienka do wpisu, a portal b?dzie go widzia? jak pusty. Teraz gdzie to zmienic... gdzie to wywalic, ?eby on nie chcia? tego wpisu, ?eby przy edit profilu nic nie zada?. Dane wymagane... sa zablokowane i niema potrzeby aby byly znowu podciagane. EDIT!!! BTW. http://php-fusion...post_35899 nie rozwiazuje mojego problemu!!!! Edytowane przez K@iTO dnia 19.08.2006 18:34:04 Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.08.2006 20:39:04
|
![]() Weteran ![]() Postów: 3101 Pomógł: 29 Data rejestracji: 21.05.2005 22:27 |
Kolego po to wspomnia?em temat-mojego postu, poniewa? tam jest dok?adnie wyja?nione jak zrobi?-wymagane pole-a czytaj?c go nie widze problemu z jak zdj?? ten wymóg z pól. Wspomn? tylko, ?e wymagane pola maj? podwójne wymogi: formularza i javascript.
|
|
|
K@iTO |
Dodany dnia 29.08.2006 09:19:48
|
Mozna zamkn?? poradzi?em sobie i kolega wlodekp niestety nie pomóg? :/ Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion |
|
Przejdź do forum: |