ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 21

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Logo dopasowane do ka?dej rozdzielczo??i
LukasTe
Niektórym strona si? rozje?dza i jest na dole apsek przewijania... Logo ma wymiary 1259x130 i na rozdz. 1280x960 wszystko jest ok, ale na mniejszych ju? nie .. Jak zrobi?, ?eby logo by?o za ka?dym razem na ca?? szeroko?c i na kazdej rozdzielczosci strona wygl?da?a tak samo?
adres: www.pk-zmc.go.pl
by?bym wdzi?czny za pomoc, jesli odp. jest na forum to sorka, ale ca?ej szukajki nie przejrza?em dok?andie, wi?c mog?em przeoczy?...

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:29:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
as
Ja znalaz?em TO oraz jeszcze poni?szy opis, który nie wiem sk?d pochodzi...

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Mo?e si? do czego? przyda ta wskazówka... ja tego nie próbowa?em
as

LukasTe
Próbowa?em z tym subheader.php , ale nic nie pomaga... dalej strona rozjezdza sie na mniejszych rozdzielczo?ciach...
Z tym co jest w linku to nie za bardzo wiem oco chodzi...
Jak zrobi?, zeb strona dopasowywa?a si? do kazdej rozdzielczo?ci Frown

[edit]
Ma kto? pomys? jak zrobi?, a by logo by?a na ca?? szeroko?? na kazdej rozdzielczo?ci? Mo?e jako? ustawi? jako t?o? A mo?e styl zw??y?? Jesli nic nie pomo?ecie b?de musia? zmniejszy? logo do rozmiarów 800x- ,a wtedy nie b?dzie wygl?dac to za ciekawie.. Sad
Moge podrzuci? pliki stylu jak by kto? chcia? i móg? jako? pomóc?
W zamian moge zaoferowac tymczasoa reklame w serwisie i na forum Wink mo?e to kogo? skusi...

as
Co? mi si? zdaje, ?e nie tylko nic nie zrozumia?e? z podanego linku ale i z podanego kodu (tam winiene? przygotowa? dwa takie same loga ale o ró?nych wielko?ciach)... suma sumarum - ci??ko b?dzie si? z Tob? dogada?, bo Twoje zrozumienie istoty problemu najwyra?niej szwankuje
as

LukasTe
Teraz ju? wi?cej rozumiem, ale dalej nie do ko?ca.. nie znam si? na tym za dobrze..
wi?c w tej linii 35 (u mnie to nie jest 35, ale ostatnia) subheader.php zamieniaj?c na

To co pogrubi?em to maj? by? linki do loga o róznych wymiarach? Pierwsze do 1024, drugie do 800? A jest mo?liwo?c dodania wi?cej rozdzielczo?ci ni? tylko te dwie? Ja np. u?ywam 1280x1024..

Gru
no w?a?nie a jak kto? ma inn? to co? ja na przyk?ad mam panoramiczn? 1280x800

to mam robi? kaskadowo

?

i tak dla 8 najpopularniejszych rozdzielczo?ci?
masakra. sposób do bani...
mo?e jest jaki? lepszego?
Odrazu zdyskredytuje propozycje typu:

Szukajka nie gryzie, zmniejsz szeroko?? stony na sta?e, kombinuj z kukizami.

Jest tylko jedno idealne rozwiazanie www.killzone.nazw.../test.html
Karzdze inne rozwi?zanie tworzy problemy.

Jak co? takiego zaimplementowa? w php-fusin? Tzn jak doda? background image do ramki z logo/banerem g?ownym strony. (logo jest wy?rodkowane ramka jest na 100% wype?nione gradientem.
Edytowane przez Milka dnia 23.05.2007 18:38:08

www.killzone.com.pl
jantom
Odpowiednio napisa? theme'a? Wybacz kolego, ale szukajka naprawd? nie gryzie. O skórkach, metodach ich robienia napisali?my w?a?ciwie wszystko. To co pokaza?e? w tamtym linku, to tylko odpowiednie skonstruowanie render_header.

http://jantom.info
Gru
Sorki ale nie znalaz?em nigdzie pliku render_header.

www.killzone.com.pl
jantom
To sekcja (a w?a?ciwie funkcja) w theme.php twojej skórki.

http://jantom.info
hadziaj
Jakby co to podany przez as kod dzia?a bardzo dobrze.
Mo?na ?atwo modyfikowa? pod ró?ne rozdzielczo?ci.

U mnie wygl?da tak:

Pozdrawiam.
Edytowane przez szymon dnia 21.07.2008 11:16:57

zezol
No to chyba nie trudno zauwa?y? - wystarczy "popatrze?" na kod.
Tylko po kiego odgrzebujesz temat sprzed ponad roku? Frown

TomMarc
Ja u?ywa?em kiedy? tego :

Okrojone przez moderatora. To co napisa?es nie dotyczy tego tematu.//bartek124
Edytowane przez bartek124 dnia 30.08.2008 22:39:12

Iwan_Wojtek
A jak takie co? zrobi? w PHP Fusion v7? Odszuka?em plik header.php jednak nie ma tam do zamiany takiej linii jak poda? as...
Edytowane przez Iwan_Wojtek dnia 30.12.2008 08:53:36

Szakal1217
Znajdz them(szablon) w którym s? bokiSmile Czyli boki strony i dopiero strona tak ja na nasza-klasa.pl Smile
PozdrawiamSmile

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Milka 05.07 - 13:50

Edytowane przez Chemikpil dnia 05.07.2009 13:08:46

nmpministranci
Koledzy pomó?cie...Naprawd? chcia?bym zastosowa? skrypt, który poda? As, ale posiadam php-fusion v7. Jak to wstawi? do tej wersji php-fusion?
Prosz? o pomoc.Frown

Lara_Perkins
Ja mam problem z logo (bannerem), ale tylko podczas logowania lub wylogowywania z PA. Wtedy wida? tylko okienko z krzy?ykiem. Jest na to jaka? rada? By si? pokazywa?o normalnie? Kolega próbowa? z setuser.php ale nie pomog?o i w efekcie w|ogóle nie mog?am si? wylogowa?, pisa?o:

Strona: www.katarzynaskor... Dzi?kuj? z góry za pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 03.01.2010 21:37:09

http://www.katarzyna-skorupa.yoyo.pl
ssszakalll
Ja równie? si? do??czam do pro?by. Czy jest mo?no?? zrobienia tak by ka?dy obraz automatycznie si? rezistowa? tzn zmienia? rozmiar, tak by pasowa? do pola w skórce.

damian2221
nmpministranci napisa?/a:
Koledzy pomó?cie...Naprawd? chcia?bym zastosowa? skrypt, który poda? As, ale posiadam php-fusion v7. Jak to wstawi? do tej wersji php-fusion?
Prosz? o pomoc.Frown

PRZY??CZAM SI?!
Nie no jak Ci si? nie podoba ta str. to musisz by? dziwny jest dost?pna pod adresami
-zn.oz.pl(najkrótszy)
-clickaj.cba.pl(prawdziwy)

http://zn.oz.pl
Avallone
Te? przy??cz? si? do pytania jako zupe?ny laik w tym temacie bo to wy?sza szko?a jazdy ?e samemu uda?o mi si? logo zmieni? i ?e po tym zabiegu jeszcze strona istnieje Wink. U mnie na stronie jest du?o ludzi starszych którzy maja s?abe kompy i monitory i wielu z nich ma problem z logiem wyje?d?aj?cym na prawo.
Jak dostosowa? logo ?eby zaj??o ca?? gór? przy zakresach od 800x600 do 1600x900?
Podobny problem mam z miniaturkami zdj?? w galerii.

www.forumsumowe.pl
MxSkin
Zmiana skórki lub jej zmniejszenie albo powi?kszenie.

www.badcompanyklan.com.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl