ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
k?opot z dodawaniem zdj?? do serwisu
kojocik
Witam,

Nie mog? dodawa? zdj?? - ani do galerii, ani jako avatary.
Upgrade do 6.01.4 nie zmieni? sytuacji :-(, a szukajka nie daje odpowiedzi.
Ustawienia katalogów chyba s? OK.
Czy kto? podpowie gdzie szuka?? W innym serwisie dzia?a bez problemu (no, galeria nie chodzi pod IE).

Pozdrawiam,

Krzysiek Choroszko
www.kokodo.pl

www.kokodo.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 03:18:10
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
proton
Chmody s??

http://www.mortek.pl
kojocik
Ja jestem windowsowy, ale ustawienia dost?pu IMO s? OK
Jak rozumiem katlaog Images i podrz?dne (oraz pliki)? Odczyt, zapis, wykonanie - pe?ny dost?p.

www.kokodo.pl
Pieka
Zakladajac, ze serwer na ktorym stoi strona jest poprawnie skonfigurowany, pozostaje kwestia w/w CHMOD'ow, czyli u Ciebie praw dostepu.
Wszystko wskazuje na to, ze sa niewlasciwe.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kojocik
Wszystkim mo?liwym plikom nada?em chmod 777. Niestety nadal nie dzia?a.
Serwer chyba OK, poniewa? drugi serwis na tym samym serwerze dzia?a bez zastrze?e?.
Chyba zaczn? nadpisywa? jakie? pliki...

www.kokodo.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Upload plików korzysta z katalogu tmp, nie wiem jak masz ustawione ?cie?ki do niego w php.ini. Spróbuj stworzy? pusty katalog tmp w g?ownym katalogu strony.
A mo?e to, to-baz? kopie mo?esz zrobi? bo nic z uploadem nie powinno dzia?a? bez tmp.

wlodekp.europa.pl
kojocik
I to by? STRZA? W DZIESI?TK?!!! Bardzo dzi?kuj?. Interesuj?ce jest tylko, ?e w drugim serwisie wszystko dzia?a bez zarzutu (no, oprócz galerii pod IE), a katalogu tmp jako ?ywo tam nie ma Shock

Jako, ?e jestem totalnym lajkonikiem, oba serwisy prowadz? równolegle, bez ingerencji w kod, konfiguracj? plików, itp.....

Jeszcze raz dzi?ki!

www.kokodo.pl
Pieka
Zawsze jest, ale w home, a nie public_html.
Jednak czesc serwerow posiada inna wstepna konfiguracje i nie ma standardowo utworzonego w/w katalogu, ew. zostaje usuniety przez nieznajomosc lub nieuwage.
Przykladem moze byc np. boo.pl, ktory takze jakis czas temu byl przedmiotem identycznego problemu.
Edytowane przez Pieka dnia 25.08.2006 00:37:11
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przetestowa?em chyba wszystkie wynalazki do galerii i nie ma takiej opcji, ?eby nie chodzi?a pod IE, mo?e tylko znak wodny, ale pod FF te? go niema-nie u?ywam-bo pewnie bym zrobi? to png. Gd-swego czasu-by?o moj? domen? zainteresowa?.

wlodekp.europa.pl
kojocik
A by?by? tak mi?y i pod IE rzuci? okiem na http://www.pretor...allery.php
Co ciekawe, u?ytkownicy raportuj?, ?e dzia?a?o i przesta?o...
Mog?o to si? stac przy upgrade do 6.01.3, ale trudno to stwierdzi?...
Mnie trudno to zauwa?y?, bo ci?gle u?ywam FF.

Pieka: "home, a nie public_html." - przepraszam - nie ten poziom kompetencji :-(, nie rozumiem. Jedyne co mog? powiedzie?, to to, ?e :

www.kokodo.pl i www.pretor.pl/lot... s? na tym samym serwerze, nawet w s?siednich katalogach. To co je ró?ni, to by? mo?e odrobin? inne ?cie?ka upgrade....
A w?a?nie zachowuja si? niekiedy zupe?nie odmiennie...

www.kokodo.pl
Rzuci?em okiem-poszed?em dalej, dokona?em symulacji Twoich ustawie? theme to samo, rozk?ad paneli, nawigacja-tylko boczna-zrobi?em wydruk ?ród?a-te linki s? w nim+tytu? albumu-prawid?owe-tylko co? blokuje ich wy?wietlanie.
Nie wiem co to jest staty-nigdzie tego nie wida? ani w FF ani IE-je?li to to FF-mo?e olewa? i puszcza? wszystko IE-w takiej sytuacji potrafi blokowa?. Na ko?cu kodu strony do za?adowania:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Reasumuj?c nie uda?o mi si? osi?gn?c Twojego b??du w IE zarówno przy pliku photogallery.php v6.01.3 , v6.01.4- u mnie chodzi normalnie.
Rozwi?zanie problemu-wymaga wi?cej danych mo?e Twoich plików. Wolny b?de ko?o 20, za?o?e Ci konto ftp u siebie-do szybkiej wymiany plików Konieczny kontakt online skype "Je?li tylko chcesz" fajna melodia
na marginesie zobacz: http://www.gojury...t/news.php Ja czytam wi?kszo?? postów-i Tobie nale?y pomóc.

wlodekp.europa.pl
Pieka
Wyglada na to, ze ladowanie zdjec blokowane jest przez staty.
Sprawdzcie jak zachowa sie IE po ich usunieciu.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
kojocik
:-0 Kalsyczny przyk?ad tego, ?e III linia wsparcia nie powinna wysy?a? komunikatów do u?ytkowników ko?cowych ;-).

Czy ww "staty" to statystyka czyli licznik odwiedzin? Czy mog? prosi? o wskazówk?, gdzie (jakie pliki) nale?y z nimi walczy?? To poeksperymentuj?.
Jak sam co? zrobi?, to stan? si? ciut bardziej samodzielny.

Wlodekp - dzi?ki, ale niestety dopiero dzi? jestem online - twoja widomo?? dotar?a dopiero dzi? rano. Ale mo?e si? uda mnie naprowadzi? na miejsce, gdzie mam pogmera?. I dzi?ki za ciekawy link. Co prawda style uderzeniowe, to zupe?nie nie moja parafia, ale strona zapowiada sie ciekawie. Id? poczyta?.

BTW - w?asnie sprawdzi?em - oba serwisy (kokodo.pl i pretor.pl/lotnisko) maj? identyczny problem z galeri? pod IE.
Edytowane przez kojocik dnia 26.08.2006 10:13:30

www.kokodo.pl
kojocik
Witam,

Problem zosta? rozwi?zany - jeden apostrof za du?o w photogallery (163 linia?). Sk?d si? wzi?? - nie wiem. Ale ju? dzia?a. Jeden z kolegów zauwa?y? i podpowiedzia?.
Dzi?kuje wszystkim za pomoc.

www.kokodo.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl