ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Drobne pytania do kilku wtyczek PHP-Fusion
Lala
Witam
Tak jak w temacie mam kilka drobnych pyta? co do paru wtyczek do PHP-Fusion. Napisa?em jednak jeden temat bo chyba w ten sposób troch? mniej za?miec? forum Wink
Od razu zaznacz? ?e korzystam z najnowszego PHP-Fusion oznaczonego numerkiem 6.01.4. A je?eli chodzi o adres strony to ten podany w profilu - www.nirvana.bulwa...

I problem - pro_download_panel
Problem polega na b??dzie w czasie dodawania pliku gdy plik ma (oko?o) powy?ej 0.2MB. Plik przestaje si? przesy?a? (mimo ustawie? w serwisie pliku wielko?ci 8MB (8388608 bajtów). Dok?adny komunikat o b??dzie brzmi:
B??d: Plik za du?y! Pliki nie mog? by? wi?ksze ni? 244.140625KB (0.23841857910156 MCool.

II problem [b??d] - musicbox_panel
Niby wszystko ok jednak muzyczna nie leci. Czy?by by?y jakie? ograniczenia co do wielko?ci pliku mp3 czy jeszcze co? innego o czym móg?bym nie wiedzie?. Chyba ?e ?cie?k? ?le wpisuj? ale próbowa?em i z http: i bez i nic Frown

III problem [b??d] - usergalerie
Po dodaniu zdj?cia wyskakuje "B??d Obraz musi by? mniejszy ni? 0 bajtów.", zreszt? wcze?niej przy dodawaniu zdj?cia poni?ej pola adresu zdj?cia pisze "Obraz zostanie przeskalowany do 0w x 0h pikseli".
Wi?cej na: http://www.php-fu...post_39007

IV problem [b??d] - watermark
A w?a?ciwie jego brak mimo wgrania paczki dost?pnej w labolatorium + nadanie chmodów (znak wodny oczywi?cie w png). Z tego co wywnioskowa?em oraz napisa? Wooya chodzi o wersj? php-fusion poniewa? nowa galeria znacznie ró?ni si? od poprzedniej. Jednak z tego co widz? on nie ma póki co bardzo czasu na przeróbk? wi?c jest kto? jeszcze do tego zadania ch?tny Pfft
Wi?cej na: http://www.php-fu...post_39005

V problem [modyfikacja] - stats_info_panel
W?a?ciwie chodzi o zmodyfikowanie tej wtyczki albo mo?e jeszcze lepiej podstawowej online_users_panel ?eby oprócz podstawowych u?ytkowników albo ich ip pokazywanych online by?o wy?wietlane gdzie si? znajduj? (chodzi o to ?eby nie by?o tych wszystkich dodatkowych statystyk). Próbowa?em to jako? obcina? ale nie za bardzo mi to wychodzi. Mo?e kto? ma co? takiego albo pomóg? by mi w tym Wink

VI problem [modyfikacja] - newsletter_panel
Czy da?o by si? tak zmodyfikowa? t? wtyczk? a dok?adniej raczej plik register.php podstawowego PHP-Fusion ?eby w czasie rejestracji dodawa?o automatycznie osob? do listy osób otrzymuj?cych newsletter, albo (je?li by si? jeszcze kto? bardziej po?wi?ci?) ?eby dodawa?o t? osob? za jej pozwoleniem (pole select, albo co? w tym stylu) Wink

VII problem [modyfikacja] - eps (eXtreme Point System)
Czy jest jaka? instrukcja jak to doda? do najnowszego PHP-Fusion, bo ta: http://www.php-fu...post_34697 jest troch? stara i niewszystkie pliki wygl?daj? tak samo jak wygl?da?y kiedy? :/

VIII problem [modyfikacja] - hits_panel
I jeszcze jedno drobne pytanie bo widz? ?e hits_panel wy?wietla tylko maksymaln? liczb? osób które kiedy? by?y zarejestrowane w jednym momencie. A chodzi mi o podobn? wtyczk? tylko ?eby wy?wietla?a maksymaln? liczb? osób które kiedy? przebywa?y na stronie (go?ci te?). Czy jest co? takiego, albo mo?na jako? sklei? z tego infusiona.

To chyba narazie b?dzie tyl?, my?l? ?e starczy jak na pocz?tek Grin

-----

Osoby które mog?y by w jakikolwiek sposób pomóc bardzo prosi?bym o pomoc. B?d? bardzo wdzi?czny bo m?cz? si? samemu ju? jaki? czas i nie bardzo mi to wychodzi przynajmniej z problemami opisanymi powy?ej.

Ps. Gdyby gdzie? ju? by?y tematy z problemami opisanymi poni?ej prosi?bym równie? o wskazanie linku oprócz opie..... poniewa? w wyszukiwarce ju? szuka?em ale niestety nie znalaz?em nic co by mog?o mi pomóc.

Edytowane przez Lala dnia 01.09.2006 19:04:08

www.Nirvana.Bulwaria.info
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 03:11:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
pawkow
ale ?e? si? cz?owieku rozpisa?. Nie bardzo wiem od czego zacz??.

Problem polega na b??dzie w czasie dodawania pliku gdy plik ma (oko?o) powy?ej 0.2MB. Plik przestaje si? przesy?a? (mimo ustawie? w serwisie pliku wielko?ci 8MB (8388608 bajtów). Dok?adny komunikat o b??dzie brzmi:
B??d: Plik za du?y! Pliki nie mog? by? wi?ksze ni? 244.140625KB (0.23841857910156 Msmiley.

By?o ze 100 razy. Wystarczy wyszukiwarka.

II problem [b??d] - musicbox_panel
Niby wszystko ok jednak muzyczna nie leci. Czy?by by?y jakie? ograniczenia co do wielko?ci pliku mp3 czy jeszcze co? innego o czym móg?bym nie wiedzie?. Chyba ?e ?cie?k? ?le wpisuj? ale próbowa?em i z http: i bez i nic smiley

Spróbuj poda? ?cie?k? wzg?dn? lub bezwzgl?dn?.

III problem [b??d] - usergalerie
Po dodaniu zdj?cia wyskakuje "B??d Obraz musi by? mniejszy ni? 0 bajtów.", zreszt? wcze?niej przy dodawaniu zdj?cia poni?ej pola adresu zdj?cia pisze "Obraz zostanie przeskalowany do 0w x 0h pikseli".
Wi?cej na: http://www.php-fu...post_39007

By?es w ustawieniach galerii ?

IV problem [b??d] - watermark
A w?a?ciwie jego brak mimo wgrania paczki dost?pnej w labolatorium + nadanie chmodów (znak wodny oczywi?cie w png). Z tego co wywnioskowa?em oraz napisa? Wooya chodzi o wersj? php-fusion poniewa? nowa galeria znacznie ró?ni si? od poprzedniej. Jednak z tego co widz? on nie ma póki co bardzo czasu na przeróbk? wi?c jest kto? jeszcze do tego zadania ch?tny smiley
Wi?cej na: http://www.php-fu...post_39005

NIKT tego nie zrobi lepiej ni? Wooya - warto poczeka?.

V problem [modyfikacja] - stats_info_panel
W?a?ciwie chodzi o zmodyfikowanie tej wtyczki albo mo?e jeszcze lepiej podstawowej online_users_panel ?eby oprócz podstawowych u?ytkowników albo ich ip pokazywanych online by?o wy?wietlane gdzie si? znajduj? (chodzi o to ?eby nie by?o tych wszystkich dodatkowych statystyk). Próbowa?em to jako? obcina? ale nie za bardzo mi to wychodzi. Mo?e kto? ma co? takiego albo pomóg? by mi w tym smiley

A w laboratorium nie ma moda Kto? Gdzie? ?

Czy da?o by si? tak zmodyfikowa? t? wtyczk? a dok?adniej raczej plik register.php podstawowego PHP-Fusion ?eby w czasie rejestracji dodawa?o automatycznie osob? do listy osób otrzymuj?cych newsletter, albo (je?li by si? jeszcze kto? bardziej po?wi?ci?) ?eby dodawa?o t? osob? za jej pozwoleniem (pole select, albo co? w tym stylu) smiley

da?o by si? - i nie jest to ?aden problem - jedno zapytanie, jak chcesz checkboxa to kilka linijek.

VII problem [modyfikacja] - eps (eXtreme Point System)
Czy jest jaka? instrukcja jak to doda? do najnowszego PHP-Fusion, bo ta: http://www.php-fu...post_34697 jest troch? stara i niewszystkie pliki wygl?daj? tak samo jak wygl?da?y kiedy? :/

Jeste? pewnein, ?e ten mod zadzia?a na najnowszej wersji fusiona Pfft

VIII problem [modyfikacja] - hits_panel
I jeszcze jedno drobne pytanie bo widz? ?e hits_panel wy?wietla tylko maksymaln? liczb? osób które kiedy? by?y zarejestrowane w jednym momencie. A chodzi mi o podobn? wtyczk? tylko ?eby wy?wietla?a maksymaln? liczb? osób które kiedy? przebywa?y na stronie (go?ci te?). Czy jest co? takiego, albo mo?na jako? sklei? z tego infusiona.

które kiedy? by?y zarejestrowane w jednym momencie

A moim zdaniem wy?wietla te, które by?y zalogowane w jednym momencie. Mo?na to zrobi?.

Raczej nie pomog?em, bo jest tego tak du?o Smile Powiedzia?em co wiem, nie da?em kodów, ani przyk?adów, bo na laika mi nie wygl?dasz. Pros?? pyta? o kontkrety, a b?d? odpowiada?. Taki temat jest bez sensu.
Edytowane przez pawkow dnia 01.09.2006 20:26:28
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

https://motoklimat.pl
Lala
ale ?e? si? cz?owieku rozpisa?.

Faktycznie mo?e si? troch? rozpisa?em ale z tego co widz? to i tak troch? za ma?o jak i tak wsz?dzie mnie do ko?ca nie zrozumia?e? Wink

By?o ze 100 razy. Wystarczy wyszukiwarka.

Tak jak ju? pisa?em "w wyszukiwarce ju? szuka?em ale niestety nie znalaz?em nic co by mog?o mi pomóc". Przejrza?em chyba ju? wszystkie tematy zwi?zane z downloadem i 2 nawet w miar? ciekawe jednak opisywane tam propozycje niestety nie pomog?y. Mo?liwe ?e to problem ogranicze? Firefoxa z którego korzystam tak jak kto? napisa? w którym? temacie jednak jeszcze nigdy z czym? takim si? nie spotka?em.

Spróbuj poda? ?cie?k? wzg?dn? lub bezwzgl?dn?.

Próbowa?em na samym pocz?tku, nie opisa?bym tego problemu gdybym wcze?niej tak oczywistych rzeczy nie sprawdza? x]

By?es w ustawieniach galerii ?

Czytaj wy?ej Wink

NIKT tego nie zrobi lepiej ni? Wooya - warto poczeka?.

No chyba faktycznie nic mi innego nie pozostaje jak czeka? kolejny tydzie? albo tygodnie : /

A w laboratorium nie ma moda Kto? Gdzie? ?

Jest taki mod ale to w?a?nie ten mod opisywa?em.
stats_info_panel to w?a?nie jest mod "Kto? Gdzie?", a mi nie zale?y na statystykach. Chc? oddzieli? statystyki od reszty moda. Zreszt? opisa?em wszystko powy?ej.

da?o by si? - i nie jest to ?aden problem - jedno zapytanie, jak chcesz checkboxa to kilka linijek.

Mo?e co? wi?cej Cool Sam bym to zrobi? gdyby to wszystko by?o w jednej tabeli jednak tak nie jest i nie bardzo wiem jak to po??czy?. Chodzi w?a?nie o to zapytanie - jak je mam dok?adnie zklei? x]

Jeste? pewnein, ?e ten mod zadzia?a na najnowszej wersji fusiona

Nom w?a?nie wydaje mi si? ?e opisywany w temacie który poda?em raczej nie zadzia?a (zreszt? na pewno nie zadzia?a bo ju? spradza?em) jednak po kilku drobnych przeróbkach czemu nie Grin

A moim zdaniem wy?wietla te, które by?y zalogowane w jednym momencie. Mo?na to zrobi?.

Czy?bym nie to samo napisa? Wink

W ka?dym razie dzi?ki za dyskusje, gdyby? jednak móg? jeszcze w czym? troch? wi?cej pomóc to by?bym wdzi?czny bo i tak z tego co widz? to wszyscy albo nie maj? w ogóle czasu albo s? naprawd? tacy m?drzy ?e szkoda im si? wypowiada? w tym temacie. Albo sam ju? nie wiem... <<<--- To takie info ?eby zach?ci? do rozmowy Wink
Edytowane przez Lala dnia 01.09.2006 21:59:27

pawkow
Mo?e co? wi?cej smiley Sam bym to zrobi? gdyby to wszystko by?o w jednej tabeli jednak tak nie jest i nie bardzo wiem jak to po??czy?. Chodzi w?a?nie o to zapytanie - jak je mam dok?adnie zklei? x]

Daj mi struktur? tabeli z subskrypcji to napisz? ci ten kod
Zapraszam na motoklimat.pl - Baza wiedzy o samochodach, modele, spalanie, specyfikacje.

Lala
fusion_newsletter_subs
> newsletter_sub_id (numerowane automatycznie po kolei)
> newsletter_sub_user (odpowiada za ID u?ytkownika)

W sumie newsletter_sub_user mo?e wynosi? a nawet powinno tyle samo co fusion_users >user_id

pawkow
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

w $fusion_users_next_auto_increment masz id w?a?nie rejestruj?cego si? usera/ fusion_ zmie? sobie na co?tam PREFIX - ja pisa?em na sucho i nie pami?tam.
Edytowane przez Pieka dnia 02.09.2006 17:21:46

Lala
My?la?em ?e b?dzie troch? prostszy kod bo tego za bardzo nie rozumiem i nie bardzo wiem jak go zmodyfikowa? ?eby wszystko by?o ok bo podany powy?ej niestety nie za bardzo dzia?a albo ja co? robi? nie tak.

Albo jakby? móg? wyt?umaczy? co te polecenia robi?:
SHOW TABLE STATUS, Auto_increment, mysql_fetch_assoc
bo w bazach danych to ja troch? le?e ;)

Ps. Mo?e ten kawa?ek w czym? pomo?e (panel umieszczony w menu w celu dodania lub usuni?cia z subskrypcji)

Lala
Takie ma?e przypomnienie o sobie Wink Wiem ?e nie powinno si? pisa? 2 postów pod sob? ale chyba nie mam innego wyj?cia (od ostatniego postu min?? tydzie?).
Je?eli jeszcze kto? ma na co? jaki? pomys? bardzo bym prosi? o pomoc. Aktualnie g?ównie chodzi mi nad pytaniem nr. IV, V i VI no i mo?e nr. I z reszt? w miar? sobie poradzi?em albo ju? próby nad nimi porzuci?em Wink

A do wszystkiego jeszcze jedno ma?e pytanie:
Je?eli kto? zak?ada jaki? nowy temat albo odpowiada ju? w bie??cym temacie na forum ?eby mia? automatycznie zaznaczon? opcj? "Powiadom mnie kiedy pojawi si? odpowied?"
Szuka?em w forum/postnewthread.php oraz forum/postreply.php pod s?owem $locale['485'] jednak value wynosi wsz?dzie 1 dlatego nie bardzo wiem czemu pole nie jest zaznaczone. Mo?e wiecie co gdzie trzeba zmieni?, a mo?e co? w bazie jednak w bazie te? nie widz? nic odpowiedniego.

Z premedytacja.. Przykro mi, ale reguly sa jasne-BAN!/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 09.09.2006 19:52:59

Pieka
I. Wskazuje na ograniczenia na Twoim serwerze.
IV. Zaczekaj na poprawke Wooyi, zainstaluj Mass Upload lub sam cos wymysl.
V. Te staty sa bezposrednio powiazane z tym panelem. Co Ci szkodzi miec oba?
VI. Ponizszy, o ile dobrze pamietam pozwala dodac wszyskich uzytkownikow:
INF-NEWSLETTER (Biuletyn)
Informowanie u?ytkowników Twojego portalu o nowo?ciach.
Licencja: Autor: Wersja:
Dodano: 10.08.05 Pobra?: 1095 Pobierz (15.19 kb )

Jesli chcesz zmodyfikowac plik register to poszukaj opisu na brytyjskich modsach.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Lala
Dzi?ki za informacje Pieka, a co do tego ostatniego ma?ego pytania:

Je?eli kto? zak?ada jaki? nowy temat albo odpowiada ju? w bie??cym temacie na forum ?eby mia? automatycznie zaznaczon? opcj? "Powiadom mnie kiedy pojawi si? odpowied?"

...czy wie kto? co trzeba zmieni? w plikach forum/postnewthread.php oraz forum/postreply.php ?eby powiadomienie by?o automatycznie w??czone?

Ps. Nast?pnym razem Pieka troch? bany krótsze rozdawaj bo si? strasznie za Wami st?skni?em Grin
Edytowane przez Lala dnia 17.09.2006 11:24:30

slawekneo
wiec tak w pliku postnewthread.php
odnajdz to

i zamien na to

a co do pliku postreply.php to zassaj go sobie jest on tutaj

Pozdro!

Lala
Wielkie dzi?ki Slawekneo. Powiadomienie dzia?a Smile Nawet nie przesz?o mi przez my?l ?e to akurat tam trzeba zmieni? x]

Jednak je?li by kto? umia? jeszcze udzieli? jakiej? pomocy do pytania V albo VI to by?bym wdzi?czny. Poniewa? je?eli chodzi o pytanie V to nie chcia? bym robi? tak jak mówi? Pieka i wrzuca? ca?ych statystyk bo s? naprawd? do?? rozbudowane i szkoda ?adowa? kilka takich modów bo troch? czas ?adowania stronki zwi?kszaj?, oraz je?eli chodzi o pytanie VI to tylko dodam ?e korzystam z wersji Newslettera 1.5 Digitanium i naprawd? mi on odpowiada wi?c nie chcia? bym zmienia? na inny jednak nie bardzo wiem jak plik register.php zmodyfikowa? ?eby ka?dy nowo-zarejestrowany by? dodawany do newslettera.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie sprawdza?em przy weryfikacji mail-a tak? masz, ale w tej sekcji te? dopisa?em kod-powinno dzia?a? w obu typach+admin te?.
newsletter-autoregister
wlodekp dodał/a następującą plik:
register_1_2.zip [3.54kB / 319 Pobrane]

wlodekp.europa.pl
Lala
Nom super dzia?a, dzi?ki Wlodekp Grin

A mo?e jest kto? jeszcze taki m?dry i ma troch? czasu ?eby przerobi? te statystyki Kto? Gdzie? a dok?adnie chodzi o problem number V Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl