ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Pomó?cie w wycenie stronki :)
marksman
Cze??,
Chcia?bym Was, jako bardziej zaawansowanych grafików/webmasterów/twórców themów, prosi? o wycen? stronki http://www.bjdm.v...
Zaznaczam, ?e szuka?em i jest podobny temat, ale jako wycena thema, a ja mam stronk? w html'u.
Ze wzgl?du na mo?liwo?ci tego "serwera" na którym jest stonka (brak bazy i trudno?ci z php) i na to, ?e dopiero niedawno zacz??em si? bawi? w php i z php-fusionem, stronka jest w czystym html'u (+css). Do tego chyba powinienem doda?, ?e na stronce jest zainstalowany Cutenews (bo nie korzysta z bazy danych).

A teraz po co mi wycena tej stronki: w najbli?szym czasie stronka zostanie przerzucona na profesjonalny serwer, a raczej zostanie zmieniona domena, a stronka b?dzie ca?kowicie zmieniona je?li chodzi o engine, bo grafika zapewne b?dzie podobna. Zlecenie to przypadnie mi (co jak co, ale to jest ju? ustawione Wink ). Tamta stronka by?a zrobiona jako wolontariat (tak, wiem, troch? g?upi pomys?), ale ta nowa b?dzie za kas? i najprawdopodobniej (na 99,99(9)%) oparta na php-fusion, dlatego potrzebuj? silnego argumentu, ?e wcze?niej "podarowa?em" layout za xx z?otych, a teraz chc? yy z?.

Prosz?, pomó?cie.
Edytowane przez marksman dnia 03.09.2006 13:31:01

W?cibski Go??
Dodany dnia 09.09.2025 08:48:50
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MeTeo
coz... grafiki prawie nie ma tyle co nawigacja i logo... a tak... coz... malo w niej zycia i taka... hmm prosta ;] pewnie troche ja robiles i nie chodzi mi o wykonanie tylko efekt... taki stry styl ;] troche moze nowoczesnosci by dodac.. jakies mieszanie kolorow, flashe, brushe w tle i samo tlo... bo tak to sam kolor z obramowaniemi tekstem... na logu lekkie przejscie.. coz strona pod wzgledem graficznym... nie bierz tego zle ale tak wygladaja darmowe szablony... ale biorac do tego wklad, i kilka bajerkow... nie wiecej niz 30 zl. to moja opinia...

marksman
Spoko, dzi?ki. Z cen? to sam strzela?em, ?e ko?o 25-50z?, ale nie wiem jak wygl?da rynek, wi?c wol? zapyta? fachowców Smile
Ja wiem, ?e stronka jest banalnie prosta, bo w sumie taka mia?a by?, ?eby ludzie z podstawowymi wiadomo?ciami (po 20 godzinnym, weekendowym kursie) na temat html mogli j? redagowa? (edytowa? tre??), co? niewielkiego zmieni? i ?eby si? nie pogubili za bardzo, a zarazem mieli poczucie, ?e robi? co? na "konkretnym" poziomie i ?eby si? nie zniech?cili.
Drug? stron? medalu jest to, ?e bior?c pod uwag? wcze?niejsze statystyki i profil przeci?tnego odwiedzaj?cego t? stron?, to wychodzi, ?e Flash to zbyt wymagaj?ca technologia Wink Sam jeszcze przed pó?torej roku hula?em na PII 400MHz, 512MB RAM, Riva TNT2 m64 Wink i wiem jak bannery, reklamy czy wogóle elementy flashowe chodz?, albo jak si? ?aduj? przy s?abym ??czu.
Wymagana by?a prostota i szybko?? ?adowania, to zosta?o tak zrobione.

No ale teraz jak pozna?em php-fusion'a to nie ma wogóle porównania Wink

P.S. Roboty znowu tak du?o nie by?o, tylko w fireworksie obrobi? foteczki u góry, kilka kszta?tów, kolorki dobra?, logo ju? by?o wcze?niej zrobione, a potem poci?? i powstawia? do ramek i tabelek (oldschool Wink ), no i css'a skleci?, ale to 20 minut góra na css'a Smile ... no i posz?o jako darmowy szablon w ko?cu, ale to by?o ze dwa lata temu i sporo sie od tego czasu nauczy?em Cool

MeTeo
rozumiem i nie zaprzeczam ;] ocenialm wyglad strony ;] ale predkosc ladowania nie tylko zalezy od tego ;] moglbys dac wiecej grafik i by to nie zalezalo glownie od predkosci ladowania ;] tylko przejrzystosci kodu i jak najmniejszej ilosci odwolan do innych plikow ;] moglbys np zrobic jeden wielki obraz jako tlo i na w formacie tabelki robic www... ;] pozdrawiam

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl